Zobacz wyniki ankiety: Czy zadania typu 0szt/12h powinny mieć w opisie "przynajmniej" lub "min." ?

Głosujących
16. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

13 81.25%
  • Nie

0 0%
  • Obojętnie

3 18.75%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kosmetycznie - PRZYNAJMNIEJ 0 szt/12h

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Kosmetycznie - PRZYNAJMNIEJ 0 szt/12h

Drobna sprawa, a ile pomoże nowym graczom. Gdy sam po raz pierwszy spojrzałem na swoje pierwsze tego typu zadanie to zdębiałem. Mam tak robić, żeby mieć DOKŁADNIE 0 sztuk surowca na 12 h?

Dlatego proszę o dodanie słowa "przynajmniej", "minimum" lub, ze względu na wymóg zwięzłości opisu zadań, "min.".

Osadnik Awatar NieMaNicka
    Serwer
    Czarci Gaj
    hmm dośc dawno to było ale pamietam że jest w tych zadanich napisane "conajmniej", a na pewno nie jest napisane "dokładnie".
    Co nie zmienia faktu ze dla wielu graczyjest to nie do przeskoczenia i potrzebuja dokładnych wyjasnien bo widza tylko 0/12godz.

Pozdrawiam NMN.

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    nie poprawią tego, bo nie potrafią, problem znany od wielu tygodni, i nie naprawiony. A nowi gracze będą pytać o to w nieskończoność na kanale pomocy.
    Ostatnio edytowane przez Jurek12345 ; 27.04.2013 o 12:40 Powód: ort

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    A doswiadczeni beda sie denerwowac ze co 10 minut to samo pytanie...

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Tornados Zobacz posta
    A doswiadczeni beda sie denerwowac ze co 10 minut to samo pytanie...
    Doświadczeni robią kopiuj-wklej z gotowym wyjaśnieniem. A jak kogoś denerwują pytania, to niech zmieni zakładkę na taką, gdzie pytań nie ma.

Początkujący Generał Awatar Tornados
    Serwer
    Kolonia
    Jak siedzisz na kilku roznych komputerach to nie robisz kopiuj wklej ^^

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Jest mi to obojętne.
    Mały problem jednak jest. Kilka zadań ma źle sformułowaną treść lub jest źle przetłumaczonych.
    Kto spędził chwilę na kanale pomoc wie o jakie chodzi. Dziwna sprawa, że nikt tego nie poprawia.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Moim zdaniem powinni poprawić tekst zadań.Takich jak ten np. "przygotuj odpowiednią ilość marmuru by otrzymać 250 szt. marmuru" nie doróbek jest sporo.Też nie raz główkowałem o co chodzi

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez NieMakonta Zobacz posta
    Moim zdaniem powinni poprawić tekst zadań.Takich jak ten np. "przygotuj odpowiednią ilość marmuru by otrzymać 250 szt. marmuru" nie doróbek jest sporo.Też nie raz główkowałem o co chodzi
    Jeśli już coś cytujesz, to cytuj dokładnie Akurat w tym zadaniu z marmurem jest: "Przygotuj odpowiednią ilość BLOKÓW marmuru, aby otrzymać 250 szt. marmuru". Blok marmuru to 50 szt marmuru, czyli trzeba przygotować 5 bloków. Akurat w tym zadaniu nie ma nic "niedorobionego", kwestia czytania ze zrozumieniem. To coś jak z drzewem i drewnem

Faktem jednak jest, że mogliby jakoś bardziej opisowo dać te zadania z "przynajmniej 0/12h", tak żeby to było czytelniejsze. Chociaż obawiam się, że i tak byłaby cała masa pytań ze względu na złożoność tych zadań i konieczność jednoczesnego zbilansowania produkcji kilku surowców/produktów.

Uprawnienia umieszczania postów