Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za tym, aby nazwę moneta zastąpić nazwą Dukat

Głosujących
76. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

12 15.79%
  • Nie

62 81.58%
  • Zaproponuję własną nazwę

2 2.63%
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Monety

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez PogromcaII Zobacz posta
    Nom monet to moneta ale bilon tez mogliby zrobic żeby w papioerku placic
    Chyba chodziło Ci o BANKNOT Moneta to właśnie bilon

A co do propozycji to jak dla mnie jest to wyłącznie sprawa kosmetyczna. O ile zmiana nazwy piwa na napitek była podyktowana PEGI7, o tyle tutaj pełna dowolność. Jak będą dukaty zamiast monet, też będzie dobrze.

Zdaje się, że w ankiecie brakło opcji typu "obojętnie", a tak właśnie chciałbym zagłosować
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 23.04.2013 o 17:49

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Kol. zwolk podgrzał temat, za co jestem mu niezmiernie "dźwięczny"

Mimo to dalej przetacza się fala krytyki tak, ze nawet nie próbuję robić ankiety czy zmiana nazwy moneta jest do przyjęcia /to po pierwsze/.

/Po drugie/ obawiam się że jeżeli nawet /coś/ ustalimy wspólnie, tu na tym forum to będzie to działanie w stylu /sobie i muzom/.

/Po trzecie/ obawiam się, że większość propozycji składanych na tym forum, nosi takie znamiona. /Czyli trafią do kosza BB/

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Może nie bilon, a BABILON? Skrót BAB

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Chyba chodziło Ci o BANKNOT Moneta to właśnie bilon

A co do propozycji to jak dla mnie jest to wyłącznie sprawa kosmetyczna. O ile zmiana nazwy piwa na napitek była podyktowana PEGI7, o tyle tutaj pełna dowolność. Jak będą dukaty zamiast monet, też będzie dobrze.

Zdaje się, że w ankiecie brakło opcji typu "obojętnie", a tak właśnie chciałbym zagłosować
    Zwolk nie znasz się...... oczywiście, że ma rację Pogromca II pisząc, że można w papierku płacić. Otóż pozwól, że Ci wytłumaczę: zrobią bilon, zwijasz go w papierek i płacisz. Nazywa się to płacenie bilonem w papierku, a nie żaden BANKNOT jak sugerujesz.
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Kol. gracze.
    Jak myślicie czy mogę zrobić ankietę badającą czy czy jest ogólne przyzwolenie na zmianę nazwy moneta.
    Treść pytania była by mniej więcej taka.

Czy dopuszczasz zmianę nazwy moneta, na inną wybraną w demokratycznym głosowaniu.

Odpowiedzi:

TAK
    NIE
    NIE MAM ZDANIA

Proszę o sugestie w tej sprawie.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jeśli gracze chcieliby zmiany nazwy, to zaznaczyliby 3 opcję i sami zaproponowali, jednak zdecydowana większość jest na NIE.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    MOD_Zakrecony

Tak rzeczywiście, choć wyniki tej ankiety nie są dla mnie miarodajne.

1. Zaproponowana przeze mnie nazwa nieco kierunkuje odpowiedzi /wystarczy, że komuś nie podoba się nazwa Dukat i już głosuje na NIE/.
    2. Wiele głosów na NIE zostało oddanych bez zapoznania się z dyskusją w tej sprawie /sugerując się opinią innych/.
    3. Lubię doprowadzać sprawy do końca, choćby był on dla mnie przykry.

pozdrawiam

K.G.
    Ostatnio edytowane przez dominik200613 ; 27.04.2013 o 04:48 Powód: literówka

bembus
    Witam,
    Jesli komus nie pasowala by nazwa dukat, wybralby 3 opcje, jak dla mnie nazwa ktora jest teraz czyli "Moneta" jest dobra, nie chce aby byla zmieniana.

Pozdrawiam

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    hehe ale pierdołami wy się zajmujecie czy moneta czy dukat jeden kij, wszyscy i tak wiedzą o co chodzi. Po co coś zmieniać na siły co dobrze działa, nie rozumiem tego. Ci co głosują na NIE z pewnością są zdania, że jaką byś nazwę nie zaproponował to i tak to jest zbędna zmiana, więc pomysł z tych co ktoś na siłę chce coś zmienić

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Gizmo09

Wiem, że "lepsze jest wrogiem dobrego" ale nazwa moneta wydaje mi się taka, bezosobowa /bezpłciowa/.
    Natomiast Dukat /w mym odczuciu/ brzmi dumnie, męsko.

Pomijam fakt że jest to prawdopodobnie jałowa dyskusja, bo gdyby nawet, nowa nazwa przeszła.
    To i tak jej wprowadzenie, jest prawie niewykonalne.

Ale podyskutować zawsze można!
    W końcu, po to jest to forum /czyż nie/?
    Ostatnio edytowane przez dominik200613 ; 27.04.2013 o 08:50 Powód: literówka

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów