Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za tym, aby nazwę moneta zastąpić nazwą Dukat

Głosujących
76. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

12 15.79%
  • Nie

62 81.58%
  • Zaproponuję własną nazwę

2 2.63%
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Monety

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    W moim odczuciu chcesz coś zmienić co jest dobre, twoje odczucia tu się nie liczą, jest ankieta jest głosowanie jak widać wynik sam za siebie mówi. Są bardziej potrzebne zmiany niż zmiana nazwy monety na dukat jakby chociaż multiplikator produkcji czy widoczność kto zrobił zadanie gildii. Ani ta zmiana nie usprawni gry, obstawiam, że wraz ze zmianą nowe bugi się pojawią tylko

Osadnik Awatar Saxza
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Gizmo09 Zobacz posta
    hehe ale pierdołami wy się zajmujecie czy moneta czy dukat jeden kij, wszyscy i tak wiedzą o co chodzi. Po co coś zmieniać na siły co dobrze działa, nie rozumiem tego. Ci co głosują na NIE z pewnością są zdania, że jaką byś nazwę nie zaproponował to i tak to jest zbędna zmiana, więc pomysł z tych co ktoś na siłę chce coś zmienić
    +1

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Gizmo09

Zgodzę się z Tobą że są ważniejsze sprawy, sam proponowałem inne akceptowalne usprawnienia /choćby drogi/.
    Ale, ta zmiana wydaje mi się najprostsza /dlatego wykonalna/, nie ingeruje w algorytm gry.
    A ja nie upieram się przy Dukacie, dopuszczam każdą inna sensowną nazwę.
    Dyskusja którą /podsycam/ ma mnie zorientować czy zmiana nazwy moneta jest w ogóle dopuszczalna /przez jak stwierdziłem, bardzo konserwatywne środowisko graczy/.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    no weź przestań kolejny zryty pomysł drogi. Ty chyba nie masz co robić tylko dawać pomysły, które są nijak potrzebne

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Gizmo09

Widzę że Twym ulubionym zajęciem jest krytykowanie. Chyba widzisz tylko jedną stronę medalu. Gracze proponują różne rozwiązania nie zawsze wykonalne. Myślę, że wypadałoby je najpierw rozważyć, zanim zacznie się je, w czambuł krytykować.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A ja inaczej nazwać monetę ? O_o

Moneta to moneta to, tak jakby dyskutować jak inaczej nazwać żelazo czy deske.
    Moneta w tej grze to towar jak każdy inny to ze sie przyjęło ze za nie sie najczęściej kupuje / sprzedaje nie oznacza ze ma mieć jakąś specjalną range. Jednakże monety juz traca powoli dominacje i wypiera je granit. Tak wiec rodzi sie kolejne pytanie jak będziesz chciał nazwać granit ?

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Dominiku widzę, że dalej nie rozumiesz po co wprowadzać rzeczy, które nic nie wnoszą do gry, które nie ułatwiają grania za to pomogą nowych bugów przysporzyć. Jak wiadomo każda zmiana to nowe bugi. Co do krytykowanie to krytykuje tylko głupie pomysły, a te które są rozsądne i warte wprowadzenia to się pod nimi podpisuje. Nie ma co tego pomysłu jak i tego z drogami nawet rozważać, zbędne to o czym wyniki ankiety dokładnie pokazują dobitnie!
    set2g popieram twoje zdanie w 100%
    Ostatnio edytowane przez Gizmo09 ; 28.04.2013 o 08:50

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    A ja inaczej nazwać monetę ? O_o

Moneta to moneta to, tak jakby dyskutować jak inaczej nazwać żelazo czy deske.
    Moneta w tej grze to towar jak każdy inny to ze sie przyjęło ze za nie sie najczęściej kupuje / sprzedaje nie oznacza ze ma mieć jakąś specjalną range. Jednakże monety juz traca powoli dominacje i wypiera je granit. Tak wiec rodzi sie kolejne pytanie jak będziesz chciał nazwać granit ?
    Dominujący środek płatniczy w TSO Tylko trochę za długa ta nazwa
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    set2g
    Nie jestem bankowcem ale wydaje mi się że mylisz pojęcia.
    Denominacja, to nie zmiana rodzaju pieniądza tylko jego wartości nabywczej /to taka moja prywatna definicja/.
    Nie wiem jak było rok wcześniej, w chwili obecnej równolegle funkcjonuje wymiana barterowa w której pieniądzem może być każdy towar /ale to nie ma nic do proponowanej przeze mnie zmiany nazwy/.

Gizmo09
    Jeżeli moje pomysły nazywasz głupimi, to powiem tylko tyle, że widziałem już na forum głupsze /choć gram od b. niedawna/.
    Szkoda że nie znam żadnego Twego pomysłu!
    Czyli najlepiej siedzieć cicho i ewentualnie krytykować /nazywać głupimi/ pomysły innych graczy.
    Wyniki ankiety które przytaczasz nie odpowiadają dokładnie, na to pytanie o którym dyskutujemy /więc nie powołuj się na nie, z łaski swojej/.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Pomijając już fakt czy jestem za, czy przeciw temu pomysłowi, po pierwsze dajcie już spokój z tym, że zmiana "monety" na [nazwa waluty] przysporzy bugów. Otóż nie przysporzy(łaby) i nie używajmy tego argumentu w dyskusji. Po drugie, nie do końca mogę się zgodzić z Twoją argumentacją Set2g. Z jednej strony masz rację, że moneta jest towarem, ale z drugiej ten towar to krążek ze złota, inaczej moneta, któremu można przypisać dowolną inną nazwę. Chodzi mi o to, że tak jak "granit" jest nazwą tego cennego kruszcu tęsknie wyczekiwanego z przygód, tak "dukat" czy inny "zdzisław" mógłby być nazwą towaru (monet) bitych w "męczennicach". Jeszcze inaczej: granit jest kruszcem, dukat - monetą. Tak to widzę.

Natomiast niezależnie od wszystkiego, wydaje mi się, że bieżący wątek (i wyniki ankiety) wyczerpuje temat...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów