Witam
Nie wiem jak inni gracze się do tego ustosunkują ale uważam ze powinna zostać dodana informacja do koszar jaka ilość oraz typ jednostek jest rekrutowana.
Uważam ze to będzie dobrym ulepszeniem dla graczy.
Pozdrawiam
Zasin84
Witam
Nie wiem jak inni gracze się do tego ustosunkują ale uważam ze powinna zostać dodana informacja do koszar jaka ilość oraz typ jednostek jest rekrutowana.
Uważam ze to będzie dobrym ulepszeniem dla graczy.
Pozdrawiam
Zasin84
no przecież widać co jest produkowane w koszarach.
Widać co, ale średnio widać ile (zwłaszcza jeśli produkuje się więcej jednostek, niż widać na ekranie).
Ja interfejs koszar wyobrażałbym sobie tak:
W takim rozwiązaniu widać w jednym miejscu ile mam jednostek każdego typu ("Dost:"), ile się produkuje ("Prod:").
Liczbę jednostek do produkcji wybiera się suwakiem lub wpisuje w okienko pod nim (obok okienka jest informacja ile jednostek danego typu mogę obecnie wytworzyć, a zależy ona od liczby wolnych osadników oraz zasobów potrzebnych do ich produkcji, czyli broni i napitku). Po wybraniu ilości klikam przycisk obok nazwy jednostki i wrzucam wojsko do kolejki produkcji. W kolejce produkcji natomiast widzę o której godzinie (albo za jaki czas) jednostki będą wyprodukowane, dodatkowo mogę zmieniać kolejność produkcji.
Oczywiście nie jest to idealne rozwiązanie, ale wcale bym się nie obraził, gdyby zmontowano coś w tym guście.
PS Przydałaby się tu ankieta.
Ostatnio edytowane przez Larxand ; 20.04.2013 o 14:18
Larxand, gdyby można było oceniać post to byś dostał ode mnie maxa, w tym widoku koszar jest przedstawione to co być powinno
Larxand twoja wizja jest rzeczą na którą liczy raczej większość graczy w tej grze. Oby coś takiego wprowadzili.
@Larxand 53 punkty w 10 punktowej skali ode mnie dostajesz.
teraz tylko jakiś większy spam w tym temacie by sie przydał, a we wszystkich innych podobnej tematyki postach dodać link to Twojej wypowiedzi, i może wkońcu zmusimy ich do przedstawienia tego pomysłu szerzej i nam ułatwią rekrutacje wojska
EDIT: rozumiem że znaczki play odnoszą sie do tego że możemy w danym momencie wyłączyć np rekrutacje wszystjkich rekrutów, niezależnie w jakich pozycjach są w kolejce, tak ?
It's coming
It's watching your every move
You cannot hide...
Goldmano
Koniecznie dodaj ankietę, a ja kliknę swoje TAK.
Dedykacja dla moderatorów
Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
Karol Bunsch
@Goldmano: ten znaczek miałby w tej wersji wrzucać wybrane jednostki do kolejki budowania (nic lepszego nie przyszło mi do głowy).
Ja głosował bym na nie.
Bo uważam że jest to zbędna opcja, wystarczy dobrze liczyć i raz na jakiś czas zerknąć na stany w garnizonach /minimum wysiłku/.
I już wszystko się wie.
A post z Print Screen`em to mistrzostwo świata.
No to ja się tu zupełnie nie zgodzę Dominik. Kwestię wysiłku w TSO rozpatrywałbym raczej w kategoriach gospodarki (handlu, produkcji) i ewentualnie przygód. Z tym minimum wysiłku to mniej więcej tak, jakbym na przykład powiedział, że ktoś go unika, bo gra na siedząco zamiast stojąc na baczność
Zbędne jest właśnie poszukiwanie informacji w kilku miejscach i nadmierna klikologia.
Dziękuję za słowa uznania co do modyfikacji interfejsu![]()