Zobacz wyniki ankiety: ( uzyskanie niewykorzystanych terenów)1 Bydynek : 2000Monet1000Granitu1000DechEgzotyc

Głosujących
15. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

7 46.67%
  • Nie

8 53.33%
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Powiększenie Mapy ( uzyskanie niewykorzystanych terenów)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Powiększenie Mapy ( uzyskanie niewykorzystanych terenów)

Powiększenie Mapy budowy na budynki , rezydencję itp. przy wykupionych wszystkich patentach i rezydencjach , zaczyna brakować miejsca na wyspie , wiec może trzeba będzie cos z tym zrobić a mianowicie np. za 2000 monet stworzyć możliwość niwelacji terenu , np. wody 1 kwadracik na jeden budynek np. za 2000 monet i 1000 granitu i 1000 desek tworzymy dodatkowe 1 pole na budynek np. niwelujemy wode i stawiamy normalny kwadracik wyspy ! wtedy ograniczenie budynków zniknie i będzie można spokojnie budować , istnieje nawet możliwość zwiększenia patentów powinno być bo ja osobiście wszystkie wykupiłem . Dziękuje i pozdrawiam .

Nie chce tutaj reklamować innych Gier ale np. w grze Ogame ten problem był wykorzystany w taki sposób jak Teraformer może czas tutaj coś takiego wprowadzić ?

dziękuje i pozdrawiam Grzesiek

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    W Ogame, z tego co pamiętam, powierzchnia planety jest wyrażona wartością liczbową, nie jest przedstawiona w formie mapki. Zero animacji, zero Flasha, wyłącznie operacje na danych liczbowych. TSO jest ciut bardziej wymagająca. W założeniach każda wyspa główna jest identyczna, ma tak samo rozmieszczone surowce i tyle samo miejsc pod budowę. To zdecydowanie ułatwia robotę serwerowi bo nie musi "pamiętać" każdej indywidualnej wyspy, tylko generuje ją tak samo dla wszystkich graczy. Jedynie budynki i ich rozmieszczenie jest przechowywane "per user". Propozycja ciekawa, zwłaszcza że daje BB również możliwości zarobienia na graczach bo spokojnie można taką opcję udostępnić również niecierpliwym za klejnoty, ale od strony technicznej patrząc, widzę poważne problemy z wydolnością serwerów Gdyby to było takie proste, byłoby dostępne od samego początku.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Dokładnie Twardy orzech do zgryzienia podejrzewam ze można by tez tutaj wprowadzić coś na zasadzie domków na wodzie coś w tym rodzaju , myślę też ze ten pomysł był by urozmaiceniem gry i zniknął by problem ograniczenia zarobek dla BB owszem dodatkowy i to chyba najważniejsze mogli by wprowadzić dodatkowe patenty itp. . Chcą zarabiać niech Kombinują

PS : Od strony technicznej jest trochę roboty ale z każdej sytuacji jest wyjście ograniczenie myślę jest tez z tego faktu ze jest to gra na przeglądarkę serwery itp. wystarczyło by zmienić cały układ , może czas zmienić ja w nieprzeglądarkową ? wtedy by nie było problemu wypuścili by patche i po sprawie
    Ostatnio edytowane przez Kroton82 ; 18.04.2013 o 08:51

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Domki na wodzie już są.

Uprawnienia umieszczania postów