Zobacz wyniki ankiety: Czy likwidacja cenzury to dobry pomysł?

Głosujących
90. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

71 78.89%
  • Obojętne

5 5.56%
  • Nie

14 15.56%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Cenzura na kanale gildii i szepcie

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Yhy, a zamiast 88 napisać 44x2. Bez przesady, Zwolk mylisz się mówiąc że używam wulgaryzmów. Rozumiem po co jest ta cenzura na G1, pisałem to, ale cenzura na kanale gildii jest niepotrzebna, bo tak jak pisze Larxand, ktoś i tak przemyci swoją łacinę bezkarnie. Więcej problemów robi ona normalnym ludziom niż hejterom i spamerom. Pisałem z kolegą z gildii gdzie osłuchiwane są zastawki, ku mojemu zdziwieniu oczywiście zamiast osłuchuje, rozmówca widział gwiazdki. Jak już coś robić to konsekwentnie, ja też powinienem je widzieć, żeby móc poprawić tekst i zastąpić dane słowo innym.
    Nie podobają mi się te zasady Zwolk, a skoro Ty masz w zwyczaju rezygnować jeżeli Ci się coś nie podoba, to współczuję, bo ja w takim wypadku tworzę temat jak ten i szukam ludzi którzy myślą podobnie. A nuż się coś zmieni.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pozwól, że odpowiem Ci cytując miejscami samego siebie wypowiedzią kilka postów wcześniej:

Cytat Zamieszczone przez BrzytwaGMP Zobacz posta
    Yhy, a zamiast 88 napisać 44x2.
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Cenzurowanie "88" przyszło pewnie w "pakiecie" słów cenzurowanych ogólnie na świecie. Jak ktoś nie wie dlaczego, niech zapyta ciocię wikipedię

Bez przesady, Zwolk mylisz się mówiąc że używam wulgaryzmów.
    Zwracam honor, tutaj nie zakląłeś ani razu

Rozumiem po co jest ta cenzura na G1, pisałem to, ale cenzura na kanale gildii jest niepotrzebna, bo tak jak pisze Larxand, ktoś i tak przemyci swoją łacinę bezkarnie. Więcej problemów robi ona normalnym ludziom niż hejterom i spamerom.
    To, że dane słowo znajduje się w słowniku języka polskiego, nie oznacza, że jest powszechnie akceptowalne w rozmowie na forum publicznym. Wszelkie wyrazy "słownikowe" z oznaczeniem wulg. moim zdaniem powinny być cenzurowane na KAŻDYM kanale gry, łącznie z Szeptem.

Pisałem z kolegą z gildii gdzie osłuchiwane są zastawki, ku mojemu zdziwieniu oczywiście zamiast osłuchuje, rozmówca widział gwiazdki.
    Ale fakt, że filtr wyłapuje również słowa, które zawierają w sobie ciągi znaków tworzące wyrazy uważane za obraźliwe, dość mocno abstrahuje od układu odniesienia

Jak już coś robić to konsekwentnie, ja też powinienem je widzieć, żeby móc poprawić tekst i zastąpić dane słowo innym.
    Już bez cytatu - tutaj pełna zgoda, bo piszący słowa cenzurowane widzi to, co napisał, a nie gwiazdki. Luźny przykład - wklejanie linków (cenzurowanie których osobiście uważam za bzdurę, bo wystarczy usunąć http i www czyli elementy w zasadzie zbędne aby linka otworzyć, i link jest widoczny). Zdarzało się nieraz, że ktoś wklejał linka kilkakrotnie a link cały czas był cenzurowany. Czytający widzieli cały czas gwiazdki, choć piszący był przekonany, że wszystko jest OK, bo widział pełny tekst. Gdyby również piszący je widział, byłoby to znacznym ułatwieniem.

Nie podobają mi się te zasady Zwolk, a skoro Ty masz w zwyczaju rezygnować jeżeli Ci się coś nie podoba, to współczuję, bo ja w takim wypadku tworzę temat jak ten i szukam ludzi którzy myślą podobnie. A nuż się coś zmieni.
    Zmiany w cenzurze idące w kierunku ujednolicenia "gwiazdkowania" czyli działania w obie strony, jak również filtrowanie po pełnych wyrazach, a nie po wybranych ciągach znaków, jestem gotów poprzeć.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Zakrecony Zobacz posta
    Proszę opanować emocje i rozmawiać spokojnie, jeśli nie to temat zostanie zamknięty lub okrojony z niektórych wypowiedzi.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony
    Nie chcę być złośliwy, a mnie "okroiłeś" bez ostrzeżenia
    Dedykacja dla moderatorów

Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie.
    Karol Bunsch

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    W te grę grają także dzieci - i nie zgadzam się na to by znosić cenzurę na jakimkolwiek kanale. Nigdy nie wiadomo z kim się rozmawia w internecie.

Wulgaryzmy czy słowa uznane powszechnie za obelżywe powinny być nie tylko cenzurowane, ale ich autorzy także ostro karani

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Przez kogo karani? Chcesz żeby szept czytał cały sztab osób sprawdzając czy ludzie nie przeklinają do siedzących po drugiej stronie dzieci? Po pierwsze to nie wykonalne, a po drugie po co wychodzić z założenia że dla 1% takich sytuacji, prewencyjnie trzeba im zapobiegać nie biorąc pod uwagę 99% gdzie są normalni ludzie?
    Zresztą to w większości dzieci korzystają z łaciny podwórkowej ... A zresztą tak jak mówiłem, masz swoją cenzurę- ostatnio wchodzę na G1 a tu jakiś pajac unika jej zdolnie obrażając wszystkich wokół.

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @ BrzytwaGMP

Jak to nie wiesz przez kogo sie kara w sieci?
    Po to są admini i moderatorzy. Procedura jest prosta: Trzy osty i po kolejnym ban ... jak na większości portali. Ban pierwszy czasowy a kolejny to wyrzucenie z gry. Jakoś inne portale potrafią sobie poradzić z chamstwem i wulgaryzmami

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jestem na nie w mojej gildji sa sami dorosli i czasem ktos lubi sobie rzucic k***ą albo innym miesem na kanali gildyjnym tak powinno byc a na globalu cenzura na maxa

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    jestem na tak

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Bloodshed - Ty w ogóle temat przeczytałeś, czy tylko ankietę?
    Hakardrag - od kogo dostaniesz karę za wulgaryzmy na szepcie - takie powinno być pytanie.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    I po to właśnie jest mechanizm cenzury (w postaci gwiazdek) żeby wspomniany sztab ludzi nie musiał czytać wszystkiego, co ludzie wypisują na wszelkich kanałach czatu. Owszem, można ten mechanizm nieco dopracować, bo jak widać z tej dyskusji są w nim pewne nieścisłości.

Bloodshed, jak chcesz sobie pokląć z kolegami to się umówcie na nasiadówę przed telewizorem u jednego z was i wtedy możecie jechać z mięsem. W grze, w której obowiązuje PEGI7, chociaż nic wiele zrobić nie mogę, przynajmniej na forum będę bronił cenzury jak niepodległości

BrzytwaGMP, wszelkie rozmowy naruszające regulamin, również te z Szeptu, można zgłosić zarówno komendą /report, jak i bezpośrednim mailem do supportu z załączonymi zrzutami ekranu.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów