Zobacz wyniki ankiety: Czy likwidacja cenzury to dobry pomysł?

Głosujących
90. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

71 78.89%
  • Obojętne

5 5.56%
  • Nie

14 15.56%
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Cenzura na kanale gildii i szepcie

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zniesienie cenzury było by natychmiastowym wprowadzeniem zgłaszania rozmów/wiadomości do supportu. Tak więc musieliby trochę zmienić system i Moderatorzy w rezultacie mieliby wgląd do Czatu gildyjnego. Innego rozwiązania raczej nie ma. Bo coś lub ktoś musi kontrolować co się dzieje w grze.
    I do tego wydaje mi się ze raczej lepiej aby była cenzura niż aby moderator banował na czatach gildyjnych. Chyba się ze mną zgodzicie. ;]

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Tak do końca nie chodzi o całkowite zniesienie jej, tylko o to by modzi nie odreagowywali na nas tymi banami, bo sami interpretują sobie regulamin jak chcą, a wiadomo ile osób tyle interpretacji.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Piotru - A co kogo obchodzi to co robisz na czacie gildii? Nie przesadzasz? Nic nie zrozumiałeś widocznie z tego co napisałem. I kto miałbym zgłaszać ludzi ze swojej gildii? Współczuję Ci takich kapo u Ciebie, ale nie każdy ma taką atmosferę w klanie. A jak chcę to sobie c h u i napiszę po spacji. I co?

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez BrzytwaGMP Zobacz posta
    Piotru - A co kogo obchodzi to co robisz na czacie gildii? Nie przesadzasz? Nic nie zrozumiałeś widocznie z tego co napisałem. I kto miałbym zgłaszać ludzi ze swojej gildii? Współczuję Ci takich kapo u Ciebie, ale nie każdy ma taką atmosferę w klanie. A jak chcę to sobie c h u i napiszę po spacji. I co?
    I to ze dostaniesz Bana za unikanie cenzury. U mnie nie ma kapusi w gildii. Więc nie wyciągaj pochopnie wniosków z tematów o których nie masz pojęcia. Twój temat zrozumiałem tak dobrze ze ty raczej nie zrozumiałeś mojego. Wytłumaczę. Czat musi być kontrolowany, nie ważne czy kogoś obchodzi to o czym gadacie tylko o to ze musi być kontrolowany. Jak nie rozumiesz to niech ktoś ci to wytłumaczy bo widzę ze jesteś bardziej nadpobudliwy niż wyrozumiały.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    W gildii jest lider, który rządzi i ustala reguły. Jeżeli wszyscy używają wulgaryzmów i nie widzą w tym nic złego to moim zdaniem cenzura jest zbędna. Słowa jak każde inne. Jeżeli komuś się nie spodoba to zawsze może próbować się z innymi dogadać albo jak bardzo mu to przeszkadza to zmienić gildię.

Poza tym owe słowo należy pisać z końcówką "j" a nie "i", więc teoretycznie jest to leopard w suahili.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Proszę opanować emocje i rozmawiać spokojnie, jeśli nie to temat zostanie zamknięty lub okrojony z niektórych wypowiedzi.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    I to ze dostaniesz Bana za unikanie cenzury. U mnie nie ma kapusi w gildii. Więc nie wyciągaj pochopnie wniosków z tematów o których nie masz pojęcia. Twój temat zrozumiałem tak dobrze ze ty raczej nie zrozumiałeś mojego. Wytłumaczę. Czat musi być kontrolowany, nie ważne czy kogoś obchodzi to o czym gadacie tylko o to ze musi być kontrolowany. Jak nie rozumiesz to niech ktoś ci to wytłumaczy bo widzę ze jesteś bardziej nadpobudliwy niż wyrozumiały.
    Uwielbiam takie osoby, które same sobie narzucają kaganiec i smycz. Gratulacje lemingu skoro cieszy cię to że jesteś kontrolowany. Dostanę bana za unikanie cenzury na kanale gildii? Co ty piszesz człowieku. Musisz najpierw odgraniczyć kanał który ma KAŻDY czyli global z kanałem który dostają tylko Ci którzy akceptują wewnętrzny regulamin gildii. PYTAM SIĘ: Kogo obchodzi to co ja tam piszę? I na kij ta automatyczna cenzura JESZCZE RAZ się spytam na kanale gildii skoro i tak nikt nie kontroluje tego o czym się tam dyskutuje? Chyba tylko po to żeby było BO PO NIC WIĘCEJ.

I jakieś illuminati zmieniło mi nazwę mojego tematu. To są skutki cenzury. Post moderatora nie pozostawia złudzeń.
    Ostatnio edytowane przez BrzytwaGMP ; 16.04.2013 o 01:48

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Jak widać nawet dyskusje w sposób zgodny z regulaminem są złe, co tu się dzieje, Drogi Modzie nie żeby coś, ale nie można tak wszystkiego dosłownie brać, trochę przymrużenia oka by się przydało, a że dyskusja burzliwa się zrobiła to zasługa tylko dwóch osób piotra i brzytwy. Emocje zawsze będą, jeśli chcesz zamknąć temat to znów wiele osób bd miało potwierdzenie, że nie słusznie.
    O właśnie czemu temat zmienił nazwę, czego innego się dotyczy, temat nie jest adekwatny do tego w czym się wypowiadałem
    Ostatnio edytowane przez Gizmo09 ; 16.04.2013 o 09:15

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez BrzytwaGMP Zobacz posta
    Uwielbiam takie osoby, które same sobie narzucają kaganiec i smycz. Gratulacje lemingu skoro cieszy cię to że jesteś kontrolowany. Dostanę bana za unikanie cenzury na kanale gildii? Co ty piszesz człowieku. Musisz najpierw odgraniczyć kanał który ma KAŻDY czyli global z kanałem który dostają tylko Ci którzy akceptują wewnętrzny regulamin gildii. PYTAM SIĘ: Kogo obchodzi to co ja tam piszę? I na kij ta automatyczna cenzura JESZCZE RAZ się spytam na kanale gildii skoro i tak nikt nie kontroluje tego o czym się tam dyskutuje? Chyba tylko po to żeby było BO PO NIC WIĘCEJ.

I jakieś illuminati zmieniło mi nazwę mojego tematu. To są skutki cenzury. Post moderatora nie pozostawia złudzeń.
    Automatyczna cenzura jest po to, żeby gra spełniała wymagania PEGI7 czyli ma chronić dzieci (którym też się zdarza grać) przed takimi jak Ty, którzy jak nie porzucają "mięsem" to w sumie nic nie mają do powiedzenia. Nigdy nie wiesz czy po drugiej stronie na czacie siedzi osoba dorosła, czy 10-latek, który niekoniecznie musi przejść kurs "łaciny podwórkowej" z Tobą w roli prowadzącego (nawet jeśli nic nie pisze tylko widzi i czyta co piszą inni). A coś takiego jak "wewnętrzny regulamin gildii", nawet jeśli gildia sobie coś takiego stworzy, nie może łamać regulaminu gry, który jest w tym przypadku nadrzędny. Jak Ci się te zasady nie podobają, to poproś o permanentnego bana na dostęp do czata, albo zrezygnuj z gry.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Co do zniesienia 5s blokady na czacie gildii jestem jak najbardziej za - jeśli znajdzie się w gildii jakiś natrętny spamer, zawsze można go usunąć, a spam jako taki, jest niegroźny dla czytającego. Natomiast co do cenzury słów podpisuję się wszystkimi kończynami pod tym co wyżej napisał Zwolk.
    U mnie w gildii było parę osób, które pomimo wewnętrznych ustaleń za wszelką cenę próbowały oszukać cenzurę i przemycić coś na k ch czy p, dając wyraz swojemu bujnemu życiu wewnętrznemu a miernej zasobności słownictwa. Jeśli cenzura kogoś tak męczy, to zawsze może skorzystać z bogatej oferty form fleksyjnych albo wyrazów bliskoznacznych i na przykład zamiast "podsłuchuje" napisać "wszystko słyszy"

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów