Zobacz wyniki ankiety: co sadzisz o uproszczeniu zasad zwiazanych ze zmiana nicka w grze ?

Głosujących
39. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za.

25 64.10%
  • Jestem na nie.

11 28.21%
  • Jest mi to obojętne.

3 7.69%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Witam

dsuchodola92

Witam

Witam, chciałbym poruszyc temat zmiany nicku w settlersach. Kilku z moich znajomych uzyskało pomoc od supportu i nicki zostały zmienione. Na moje prośby support posostaje nieugięty. Czy macie w planach udostepnienie takiej funkcjonalnosci waszym graczom? Czy istnieje jakiś sposób na zmianę nicku w grze? Nie chcialbym zakladac nowego konta. Mam tutaj wielu znajomych i zgrana gildie
    Ostatnio edytowane przez dsuchodola92 ; 10.04.2013 o 22:22

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ja tez wiem o przypadkach zmiany nicku. i jestem za tym żeby było to dostępne.
    No chyba ze support się leni i jest to dla niego zbyt skomplikowane ;D

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Bezpośrednio w grze nie da się zmienić nicka, może to zrobić tylko support. Co masz na myśli mówiąc "support pozostaje nieugięty"? Odpisali Ci że nic z tego czy nic Ci nie odpisali? Bo jak nie masz od nich odpowiedzi, to znaczy że czekasz w kolejce do zmiany nicka. To się nie odbywa z dnia na dzień, czasem trwa i kilka tygodni. Poza tym przypuszczam, że nie robią tego ludzie bezpośrednio z supportu, tylko z odpowiedniego działu technicznego. Support tylko przekazuje sprawę gdzie trzeba.

dsuchodola92
    Odpisali mi tylko ze narazie nie moga zmienic nicku , a jeszcze jakos do tej pory to bylo mozliwe . To ciekawe czemu dla mnie nie chca go zmienic ??

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Może się boją że jak zaczną zmieniać nicki to znowu coś schrzanią z grą. Ale fakt zmiana nicku powinna być dopuszczona np. raz na pół roku.

Początkujący Osadnik Awatar imp_treal
    Serwer
    Kolonia
    Ze zmiana nicku nie powinno byc problemów. Nick zapewne jest przetrzymywany w bazie danych do ktorej jest wiele zapytań.
    Zmiana nicku to raczej nie jest wiec problem. Bo to zwykły update na tabeli. Co innego jezeli nick tak samo jak haslo jest hashowane, wtedy moze byc troche ciężej.
    Druga sprawa że jezeli nick ma powiazanie do zadan i kazdy nick ma zestaw zadan przydzielony to o ile to nie jest w jednej rpocedurze to istnieje koniecznosc poprawienia nicku w kazdej procedurze ktora zawiera zahardkodowana wartosc nicku. Ale to by była głupota programistów jakby to było na sztywno a nie po ID

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    nadmienie tylko, że w wiekszosci produkcji gier przegladarkowych, zmiana nicka w grze nie odbywa sie przez support, tylko bez posrednio przez okno gry....rozumiem wzgledy bezpieczenstwa (kradziel kont itp), jednak brak takiego udogodnienia w obecnym czasie jest, delikatnie mowiac, archaiczne, nawet w realu istnieje mozliwosc zmiany danych personalnych, wiec dlaczego tu takie utrudnienia tego nie rozumiem...
    Reasumujac podzielam opinie kolegi dsuchodola92, dlatego rowniez prosze o reakcje w tej sprawie, jak rowniez uproszczenie calej tej procedury

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez owca_1 Zobacz posta
    ...nawet w realu istnieje mozliwosc zmiany danych personalnych...
    Ale też nie robisz tego samodzielnie gumką do mazania i długopisem w papierach bo właśnie wymyśliłeś sobie że nie nazywasz się owca_1 tylko owieczka_1, tylko idziesz i składasz wniosek do odpowiedniego urzędu

Nie zmienia to faktu, że mogliby tą procedurę nieco uprościć, choć z drugiej strony mogłoby to otworzyć furtkę wszelkiej maści oszustom - naciągam paru gości na kasiorkę w grze, zmieniam nicka i mogą mi naskoczyć bo nawet mnie nie będą w stanie namierzyć

Póki co propozycja nie zawiera ankiety - wpadnie MOD_Zorro i będzie po problemie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    zwolk masz racje, nawet sam napisalem ze istnieje opcja oszustw, ale czy bez tego udogodnienia nie mozna oszukiwac? wiemy dobrze ze ten proceder i tak istnieje, a co do problemu zmiany nicka, zawsze mozna to zrobic jak w innych grach, ze masz ograniczenie czasowe co do czestotliwosci zmiany oraz kazdorazowo musisz ta zmiane potwierdzic poprzez wejscie w linka, wysylanego na maila, wiec wtedy de facto tez masz info o oszuscie (wystarczy ze pare osob poda nick do supportu, popatrza w logi i widza ze czesta zmiana, kazdy z poprzednich nickow byl zglaszany itp). Dlatego uwazam ze ograniczenie tutaj jest archaizmem
    pozdro

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak zakładasz konto na settlersach to są trzy rzeczy jakie musisz wybrać.
    1. Email.
    2. Login. Kóry jest wyświetlany po prawej u góry na stronie startowej.
    3.Nick wyświetlany w grze, którzy widzą twoi gracze.
    Jeżeli rozpoczniesz grę na innym serwerze to nick będzie mógł wybrać nowy.
    Na daną chwilę nick zmieniają tylko osobą które mają niestosowny, wbrew regulaminu, bądź naruszający jakieś zasady "moralne".
    Zdarza się ze nick zmienią bez powiązania z powyższymi zasadami, ale zmieniają tylko w dobrym geście. Wyobraźcie sobie że tysiąc graczy chce zmienić nick.
    Według mnie nie dziwię się ze nie wszystkim zmieniają.
    Opcja zmiany nicku?
    Hmmm...
    Idealny sposób aby okradać graczy metodą "drop na sprzedaż".
    Jestem na Nie.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów