Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: za mało czasu na misje ewentową

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

za mało czasu na misje ewentową

Ostatni łańcuch misji wielkanocnych zaczął się pierwszego. Czwartego grubasy kończą nosić pisanki. To tylko 3 dni.
    A ja dostałem ten łańcuch w którym grubas musi przynieść 50 pisanek. Przy pięciu grubasach, w tym dwóch doświadczonych zajmuje to 4 dni!
    A jeszcze trzeba mieć czas na resztę misji z serii. Jak mam skończyć tę misję/serię? Przecież to nie wykonalne.

Poradźcie coś.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Przy pięciu grubasach jest to jak najbardziej wykonalne (o ile grubasy wysłane dzisiaj przyniosą jajka jeszcze jutro). Po pierwsze jeżeli w poniedziałek grubasy wrócili po otrzymaniu zadanie, to jesteś już 10 - 25 do przodu (zależy kiedy zwykli wrócili), więc zostaje Ci w najgorszym przypadku 40 do uzbierania. Wysyłasz ich znowu i we wtorek (zakładam, że zwykłych wysłałeś w niedzielę) masz następne 25, czyli w sumie 35. W środę robi się z tego już 45 i w czwartek masz 70. A resztę zadań możesz wykonać po konserwie. Jeżeli otrzymałeś serię przed, to będzie ona aktywna do następnego czwartku.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    w czwartek po drugiej nad ranem nic juz nie przyniesie.
    "Event zostanie zakończony w dwóch fazach: Faza 1: odkrywcy nie będą już w stanie odnaleźć Pisanek"
    zostane sie z 45 pisankami.

Poza tym, na pewno nie jestem jedynym graczem z tym problemem, a pewnie są tacy co mają tylko trzech zwykłych grubasów. Jak mogli wymyśleć takie zadanie i dać za mało czasu na jego wykonanie?

Wypowie sie tu jakiś MOD?
    Ostatnio edytowane przez DuzyPiotr ; 03.04.2013 o 10:38

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A Mod skąd ma niby wiedzieć? Jest takim samym graczem jak Ty, tylko ma dodatkową funkcję na forum. Jeżeli grubas wysłany przed rozpoczęciem eventu nie przyniósł w czwartek, to wysłany przed zakończeniem powinien jeszcze przynieść. Pewności nie na, ale myślę, że spora jest na to szansa. Przekonamy się jutro.

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Temat jest już poruszany od dosyć dawna http://forum.thesettlersonline.pl/th...-koniec-eventu.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Kwestia poszukiwania pisanek po zakończeniu 1 części eventu była przekazana dalej jak tylko się pojawiła na forum i jest przygotowane rozwiązanie i wkrótce zostanie ogłoszone publicznie przez BB_Xaar'a więc spokojnie, każdy będzie miał szansę zakończyć swój łańcuch zadań

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ja uzbierałem te pisanki w jeden dzień i nie wiem czego robić jakiś hałas. Nie uzbierasz to trudno, po co pierdzielić bałamuty na forum?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Hajduk zebrałeś jajca to się ciesz i możesz nie czytać tego , uważam, że skoro zadanie jest rozpoczęte przez graczy to powinno być możliwe jego skończenie , przynajmniej w 6 dniach od jego ukazania się byłoby sprawiedliwie.

Odkrywca Awatar Angel7212
    Serwer
    Czarci Gaj

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ta sytuacja była przewidziana przez wielu graczy już na początku eventu. Ludzie umieją liczyć i są nawet wyliczenia ile dni przy ilu i jakich odkrywcach trzeba żeby to zadanie zrobić. Dziwi mnie fakt, że nie wpadł na to nikt z BB. Przecież pracowali nad eventem dłużej niż on trwa, a ten problem aż bije po oczach. Rozwiązywanie go jakimś skryptem nie za dobrze świadczy o tych, którzy zaprojektowali łańcuchy zadań, choć sam pomysł serii zadań oceniam bardzo dobrze.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 03.04.2013 o 16:29

Uprawnienia umieszczania postów