Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Zwieksz zapas pisanek o 800 szt aby otrzymac pierwsze 100 sztuk

Początkujący Osadnik Awatar alexa90
    Serwer
    Nowy Świat
    Ja zrobiłam tak, że użyłam kryształków, żeby zakończyć to zadanie - w efekcie wydajesz 150 kryształków a uzyskujesz 10 pisanek za wykonane zadanie + 100 pisanek za ukończony ciąg. Lepsze to niż kupować pisanki za kryształy w sklepie, tu przynajmniej oszczędzasz ponad połowę kamyczków. :P

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ech...tu ugryzłem się w język...

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Powiem tak. Uzbierać 800 pisanek na handlu to jest wyczyn.
    Ale jeżeli chodzi o gildię to pożyczanie pisanek mogę poddać sceptycyzmowi. Bo 800 pisanek to jest na słonecznym grodzie 16 000 monet. A za taką kwotę wydaje mi się że nie jeden byłby chętny po otrzymaniu pomocy opuścić gildię. W tym momencie gildia owszem, zobaczy kto jest zaufanym członkiem ale też ma duże szanse na stracenie niebagatelnych sum.
    Nie będę ukrywał, ze już dużo pisanek kupiłem, bo wcześniej zbierałem się na event.
    Ale popieram zdanie graczy że to jest chory pomysł.
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 14.03.2013 o 13:25

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    No u mnie w gildii już zrobiliśmy wymianę pomiędzy 7 osobami i nikt nie uciekł, zresztą już nie raz pożyczaliśmy sobie spore sumy do różnych zadań. Nowemu to bym pewnie nie zaufała, ale jak ktoś jest dłużej to raczej nie będzie taki głupi.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    To że u was nikt nie uciekł nie znaczy ze taki delikwent gdzieś się nie trafi.
    Zresztą znamy niejedną historię o wyłudzaczach monet metodą na "sprzedam drop"

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    WOW !

Widzę że niektórzy liczyli na łatwiznę - a tu lipaaaaa hehehehe.

No cóż, bez ciężkiej pracy nie ma kołaczy

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Hakardrag Zobacz posta
    WOW !

Widzę że niektórzy liczyli na łatwiznę - a tu lipaaaaa hehehehe.

No cóż, bez ciężkiej pracy nie ma kołaczy
    Łatwizna to dla mnie "towarzystwa wzajemnej adoracji" czytaj Gildie. Nie ma żadnego obowiązku by w czymś takim uczestniczyć a zgromadzenie takiego surowca na obecną chwilę można tylko za pomocą Gildii zdobyć, chyba że mamusia czy tatauś dali synkowi kasy by sobie kupił klejnocików a za to pisanki.
    Dla mnie pojęcie cieżka praca to albo samemu uzbieranie wymaganych surowców albo ich zdobycie realizując określone zadania. Nie wiem jak na Twoim serwerze ale na moim by zakupić tyle pisanek trzeba liczyć się z wydaniem ok 16k monet, ja tyle nie mam, gdyż cały czas inwestuję w rozwój swojej krainy

Odkrywca Awatar Hakardrag
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @ Pogromca_Sierot

Właśnie, nic mnie tak nie cieszy jak to, co zdobędę sam ciężką pracą.

Co do monet, to zdobycie 16k monet na pewnym poziomie rozwoju to pikuś

BB doskonale wie co robi, a że ze stratą dla słabszych - no cóż, za rok bedzie kolejny event i nie będziesz miał tych dylematów

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zadanie rewelacyjnie sprawdzające umiejętność współpracy z innymi graczami. Ja liczę w tej kwestii na pomoc i współpracę wewnątrz gildii. Poza tym to zadanie daje wyraźny komunikat, żeby nie spieszyć się z wydawaniem pisanek na przedmioty eventowe bo a nuż większa ilość będzie potrzebna żeby ukończyć jakieś zadanie

Cytat Zamieszczone przez Hakardrag Zobacz posta
    BB doskonale wie co robi, a że ze stratą dla słabszych - no cóż, za rok bedzie kolejny event i nie będziesz miał tych dylematów
    Jeśli dalej nie przystąpi do żadnej gildii, to w dalszym ciągu będzie narzekał jaki to on biedny, samotny i opuszczony.

Owszem, gildia nie jest obowiązkiem, ale nie przystąpienie do żadnej to indywidualny wybór każdego gracza, a "bezgildyjny z wyboru" nie powinien narzekać, że ma pod górkę.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 14.03.2013 o 15:10

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    szkoda ze nie mam tego zadania bo już uzbierałem ponad 1k pisanek xD Jednak sprzedawanie wszystkich silosów i młynów wodnych się na coś przydało

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów