Zobacz wyniki ankiety: Czy to jest dobry pomysł?

Głosujących
59. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

20 33.90%
  • nie

38 64.41%
  • mam to gdzieś

1 1.69%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Możliwość sprzedawania klejnotów na handlu

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia

Możliwość sprzedawania klejnotów na handlu

Pomysł jak w tytule.
    Istnieją gry netowe, gdzie waluta osiągalna za realne pieniądze jest dostępna na handlu.
    W grze o której myślę, 'fabryczna' wymiana premium (płatnej)waluty wynosi 300 -> 1
    na handlu w tej samej grze wymiana handlowa wynosi ~ 5000 -> 1
    Wydaje mi się, że gdyby BB dopuściło klejnoty na handel, to zyskałoby - masa ludzi kupowałaby klej tylko po to żeby je wymienić na monety.

bembus
    Wg mnie bez sensu, ktos zalozy z 10 kont i ma 450 klejnotow co tydzien. Zreszta BB by mniejsza kase trzepalo, a i widze te ofki, np. sprzedam czarnych za 300 klej,albo sprzedam 2k mieczy za 10 klej. Zdecydowanie jestem na nie. Poza tym bylby to spory cios dla BB, i gra bylaby za latwa ;]

Nie rozumiem o co chodzi
    "W grze o której myślę, 'fabryczna' wymiana premium (płatnej)waluty wynosi 300 -> 1
    "
    Ostatnio edytowane przez bembus ; 08.03.2013 o 22:05

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ci co kupuja klejnoty nie maja problemu z wymiana ich na monety.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    Ci co kupuja klejnoty nie maja problemu z wymiana ich na monety.

Osadnik Awatar Kriss80
    Serwer
    Złota Góra
    Na nie, jak chcesz możesz sobie za kleje kupować różne rzeczy i całkiem przyzwoicie sprzedawać na handlu za monety.

Osadnik Awatar ahoj_zeglarze
    Serwer
    Nowy Świat
    BB nie bez powodu wprowadzilo zakaz sprzedazy

MATEUSZ101
    Bardzo by było fajnie kupować klejnoty na chandlu o to prosze twożyćieli gry the settlers online

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez bembus Zobacz posta
    Nie rozumiem o co chodzi
    "W grze o której myślę, 'fabryczna' wymiana premium (płatnej)waluty wynosi 300 -> 1
    "
    Czyli jest tam przelicznik, za który walutę premium wymienia się na walutę ogólną gry - coś jak skrzynia ze skarbem ze sklepu, gdzie za 350 kleju mamy 100 monet.
    Z tym, że nikt tak nie wymienia, tak jak nikt prawdopodobnie nie kupuje 'skrzyń ze skarbem'.
    Natomiast na handlu cena jest 'uwolniona' i oczywiście znacznie większa.

Osadnik Awatar Hersmen
    Serwer
    Złota Góra
    Dla mnie pomysł bardzo dobry. A myślę, że wartość klejnotów w monetach się sama ukaże

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Hersmen Zobacz posta
    Dla mnie pomysł bardzo dobry. A myślę, że wartość klejnotów w monetach się sama ukaże
    Ten pomysł nie jest dobry, a jeżeli już ejst to tylko dla ciebie bo masz swoje braki w odpowiednim zagospodarowaniu czasu i nerwów aby coś uzyskać w grze.
    Jeżeli chcesz się bronić ilością patentów płatnych w sklepie. To ja Ci odpowiem ze sam popieram pomysł aby ta gra była dla aktywnych graczy, a nie dla sezonowców którzy przyjdą raz kiedyś na event i za kosmiczne ceny wystawiają coś co praktycznie dostali za to ze nawet nie grają przy czym zdzierają monety z ludzi któzy grają codziennie i pomimo tego że ich stać na wasze pazerstwo.
    Nie będę ukrywał, że mi też zdażyło się kupić kryształy za realną kasę. le rozumiem tych którzy chcą pokazać ze są coś warci bez ułatwień. I za to mam szacunek o dobrych graczy i dlatego jestem na Nie.
    PS. za 50 lvl dostali żałosne nagrody.
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 16.03.2013 o 00:15

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów