Zobacz wyniki ankiety: Zwiększenie czasu trwania premii - koszyk cioci Irmy

Głosujących
37. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, jestem za zwiększeniem czasu trwania premii z 6 do 8h ( z 9 do 12h jeśli rzuci znajomy)

21 56.76%
  • Nie, obecny system jest dobry

15 40.54%
  • Nie mam zdania

1 2.70%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Bilans produkcji a premie od koszy ciotki Irmy zrównanie obu czasów w celu ułatwienia

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

Bilans produkcji a premie od koszy ciotki Irmy zrównanie obu czasów w celu ułatwienia

Jak wiemy bilans gospodarki jest liczony dla 12h cyklu pracy.
    Koszyk ciotki Irmy daje premkę x2 na 6h gdy rzucimy samemu i 9h gdy wrzuci nam znajomy. W takiej sytuacji ciężko czasem policzyć ile w trakcie owych 9h zostanie wyprodukowane.
    Moja propozycja jest taka - zwiększenie czasu premki koszyka z 6 do 8h, co przy rzuceniu przez znajomego zwiększy czas z 9 do 12h. Wtedy mielibyśmy jasny obraz gospodarki pracującej z premiami do produkcji.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    lepiej, zrobić przedziały czasowe dla podglądu czasu produkcji - 6-12-24h

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja bym raczej dodał do podglądu gospodarki różne przedziały czasowe podglądu.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    w sensie że jak masz np 4 k na 12 h, to jest problem z policzeniem ile masz na 6 h?))

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie liczyłbym na modyfikacje czasu trwania premii ze względu na istnienie różnych premii działających przez różne okresy czasu (od 30 minut do bodajże 48h, w tym również premia 8h). To co proponują Althair i set2g jest sensowniejsze i bardziej prawdopodobne do wprowadzenia.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Lepiej by naprawili błąd bo obecnie rzucone ciastka przez znajomego teoretycznie działają 36 godzin a praktycznie 31-32. Tak samo skracane są wszystkie premie

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez jaco_j Zobacz posta
    Tak samo skracane są wszystkie premie
    Obawiam się, że niepotrzebnie generalizujesz nadużywając słowa "wszystkie" Jakoś nie zauważyłem skracania czasu działania premii w przypadku kanapek czy koszy. A poproś znajomego żeby ci np. rzucił kaczkę i zobaczysz jak wygląda "skracanie" w tym przypadku

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez xTrebus Zobacz posta
    W takiej sytuacji ciężko czasem policzyć ile w trakcie owych 9h zostanie wyprodukowane.
    Mnożenie liczby całkowitej przez ułamek nie jest jakoś szczególnie ciężkie.

Olekeleke
    Cytat Zamieszczone przez xTrebus Zobacz posta
    Koszyk ciotki Irmy daje premkę x2 na 6h gdy rzucimy samemu i 9h gdy wrzuci nam znajomy. W takiej sytuacji ciężko czasem policzyć ile w trakcie owych 9h zostanie wyprodukowane.
    Dla przykładu mamy produkcję wody 2000/12h, więc:

2000 : 12 = 166,7 - produkcja godzinna (zaokrąglona)
    166,7 * 9 = 1500 - produkcja przez 9 godzin

Nic w tym trudnego nie widzę, by obliczyć produkcję przez daną ilość godzin.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dla jednej wody czy pojedynczego produktu to nie problem. Ale zdarza się, że trzeba przeliczyć dla całego cyklu produkcyjnego, dla przykładu złoto
    węgiel / ruda złota / sztaby / monety
    Nie mam zamiaru za każdym razem tracić kilku chwil na odpowiednie przeliczenie z 12h na 9h stąd propozycja zmiany. Skoro nie ruszamy czasu buffek to dodać możliwość przeliczania bilansu produkcji co 6/12/24h

Uprawnienia umieszczania postów