Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Najsłynniejszy bug - błąd z zadaniem "Śmierć przywódcom"

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Najsłynniejszy bug - błąd z zadaniem "Śmierć przywódcom"

Ten problem ma wiele użytkowników tej gry. Największy i najsłynniejszy bug w historii Settlersów. Spotkał też mnie. Problem z ukończeniem zadania "Śmierć przywódcom". Oto moje zwierzenia:

Na początku lutego zaczynałem grać na ff. Przerwa konserwacyjna "przyniosła" ze sobą nowy problem: błąd z zadaniem "Śmierć przywódcom", który zaczynał mnie denerwować. Klikanie "Zakończ" nie przynosiło żadnych skutków. Problem się powtarzał.
    Co można zrobić?

Myślę, że wielu użytkowników pomoże w trudnej sprawie.
    Myślę, że wielu użytkowników obejrzy ten wątek.

opona94

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Skoro wiesz, że problem dotyka dużą liczbę użytkowników, to powinieneś też wiedzieć, że nic nie można zrobić poza czekaniem.

Banned
    Serwer
    Kolonia
    Jedyne co można zrobić to czekać na fix z poprawką tego zadania. Innej możliwości niestety nie ma

Pozdrawiam
    MOD_Nyu

Początkujący Osadnik Awatar Athea
    Serwer
    Nowy Świat
    Mnie też to irytuje, ale cóż zrobić, tylko czekać.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Myślę, że jakby każde kliknięcie Zakończ dawało Wam nagrody za zakończenie zadania, to by każdy siedział cicho i nawet nie jęknął. Robicie problem bo musicie dodatkowo kliknąć w grze raz na jakiś czas. Nie twierdzę, że nie należy tego poprawić i zlikwidować, ale ten błąd nie sprawia, że gra staje się niemożliwa. A hasła pod tytułem "Najsłynniejszy bug" są po prostu śmieszne. Jest sporo innych bugów które skutecznie utrudniają grę. Skoro ten jest "najsłynniejszy" to tamte muszą być nazwane "epickimi".
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 08.03.2013 o 16:45

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Może najsłynniejszy, bądź epicki. Do tego czasami dochodzi jedno z koszmarnych problemów - wszystko trzeba od nowa (wyburzyłem dwa ukwiecone kamienie, zacząłem budować oba i po tym ustawienie ozdób było na resecie, jeden kamień wywalili na menu gwiazdy, wtedy pojawiło się to "rzekomo" wykonane zadanie). To KOSZMAR!!! {[] []}

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Może inaczej. Do dzisiaj nie zwalczono tego błędu!

Oto cytat z postu "Obecna sytuacja - aktualizacja 07.03.2013" zamieszczonego na stronie głównej:

uprzejmie informuję, że wiemy już o utrudnieniu związanym ze "skakaniem"
    generała podczas niektórych przygód. Zachowanie to nie jest zachowaniem
    zamierzonym. Prace związane z wyeliminowaniem tego błędu już trwają,
    zanim jednak poprawka trafi na polską wersję gry, musi przejść szereg testów
    (już niedługo wspomniana modyfikacja trafi na serwer testowy).

Dodatkowo pragnę poinformować, że informacje związane z błędnym działaniem
    kilku zadań, zostały już przekazane do odpowiedniego departamentu. Między innymi
    mam na myśli: "Taktyk", "Ochotnik", "Więcej włości" oraz "Śmierć przywódcom".

Gdy pojawią się nowe informacje (konkretne daty), od razu o tym poinformuję.
    Na razie mogę jedynie prosić o jeszcze trochę cierpliwości.
    I co? Dalej nie ma dowodu na jakąkolwiek naprawę błędów, których zaznaczyłem w cytacie na czerwono.
    Ostatnio edytowane przez opona94 ; 16.03.2013 o 12:45

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Na temat treści zadania "Śmierć przywódcom":

Zniszcz pierwszy obóz przywódcy bandytów.
    To było dawno temu. "Pierwszy" obóz przywódcy zniszczyłem może na 5. czy 10. poziomie. Tego już nie pamiętam.
    Ostatnio edytowane przez opona94 ; 24.03.2013 o 16:59
    Tu rozwiążesz problemy techniczne - http://forum.thesettlersonline.pl/th...zwi%C4%85zania
    Wejdź, jeśli chcesz znać rozwiązania banalnych problemów.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    I co? Dalej nie ma dowodu na jakąkolwiek naprawę błędów, których zaznaczyłem w cytacie na czerwono.
    Na serwer testowy - poprawki! To mi już coś. Już to powinni zrobić przeszło tydzień temu.
    Ostatnio edytowane przez opona94 ; 24.03.2013 o 16:58
    Tu rozwiążesz problemy techniczne - http://forum.thesettlersonline.pl/th...zwi%C4%85zania

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Ile czasu mamy czekać?! To już mnie zaczyna denerwować!!!

EDIT

Trzeba czekać na fix (raczej fax) z poprawką zadania. Od czasu napisania tego postu minęło ponad dwa tygodnie. I nic. Niech ktoś zwróci na to uwagę.
    Ostatnio edytowane przez opona94 ; 24.03.2013 o 16:58

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów