Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem tej poprawki

Głosujących
45. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

34 75.56%
  • NIE

6 13.33%
  • OBOJĘTNE

5 11.11%
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Zadania gildii - modyfikacja wynagrodzenia

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zrobię drobny offtop za co przepraszam, Gizmo09 chyba nie za bardzo rozumiesz co ja piszę, ja osobiście nie mam problemu z robieniem zadań, mam taki level i gospodarkę ze mogłabym codziennie robić wyspę i to ja innym w gildii pomagam, a nie oni mi, tak więc Twoje porady jak mam grać są zbyteczne.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    Zrobię drobny offtop za co przepraszam, Gizmo09 chyba nie za bardzo rozumiesz co ja piszę, ja osobiście nie mam problemu z robieniem zadań, mam taki level i gospodarkę ze mogłabym codziennie robić wyspę i to ja innym w gildii pomagam, a nie oni mi, tak więc Twoje porady jak mam grać są zbyteczne.
    to mogłaś tak napisać od razu, a nie mądrzyć się. Że ty uważasz, że zadani są za trudne dla innych to już no comment, to nie My ustalamy jakie są poziomy trudności i jakie zadania są nie ma co wnikać tylko wykonywać. Jak wprowadzą większą różnorodność to też dalej będą narzekania

Odkrywca Awatar Piwonia
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie pisałam że to ja mam problemy ze zrobieniem zadań.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Piwonia Zobacz posta
    Czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie pisałam że to ja mam problemy ze zrobieniem zadań.
    Ale takim stylem pisałaś, że można było tak sądzić nie ma co się spierać. Ważne by coś zmienili w zadaniach i tyle

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    A nie byłoby prościej tak?

- Nie ma limitu liczby członków na wykonanie zadania.
    - Zadanie "przekręca się" samo po jakimś czasie lub jest zamykane ręcznie przez osobę, która ma nadane takie supermoce.
    - Nagroda zależy od liczby graczy, którzy zadanie wykonali.
    - Zależność jest nieliniowa - pierwsze osoby dorzucają do puli mało (lub nawet nic), a kolejne coraz więcej.

Korzyści:
    - Każdy gracz ma motywację do wykonywania zadań.
    - Promowane są najbardziej zgrane gildie.
    - Każdy ma możliwość wykonania zadania - nawet jeśli siada późnym wieczorem, a gildia jest aktywna.
    - Wymuszenie współpracy na każdym etapie zadania.
    - Opłaca się znaleźć, zmotywować i wspomóc _każdego_ gracza z problemami (teraz jest "margines tolerancji" - jeśli odpowiedni procent jest aktywny, to reszta może wpadać tylko po odbiór monet albo poddać się jednorazowo i nie widzieć sensu robienia zadań).
    - Nieopłacalne zadania mogą stać się opłacalne lub odwrotnie.
    - Brak karania gildii za nieaktywnych członków (gildia 15-osobowa z 15 aktywnymi działałaby tak, jak 100-osobowa z 15 aktywnymi). Czasem trzymamy kogoś tylko dlatego, że jest sympatyczny. ;] Bywają osoby, dla których czat jest ważniejszy niż księga zadań.
    - Gildia nie może być unieruchomiona przez kilku "szpiegów".
    Ostatnio edytowane przez Iphoris ; 11.03.2013 o 19:22 Powód: drobne

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Uprawnienia umieszczania postów