Zobacz wyniki ankiety: Czy uważasz, że pokazanie kto zrobił zadanie to dobry pomysł?

Głosujących
361. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak, jestem za wprowadzeniem takiej zmiany

352 97.51%
  • nie, mam to gdzieś

9 2.49%
Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: Zadania gildii

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Swietna sprawa bo te wpisywanie w notatce gildi nie zawsze sie sprawdza ;\

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    dobry pomysł,popieram

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    za

Początkujący Osadnik Awatar Matiz_G
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Popieram w 100% Mam gildie w ktorej zadania sa robione regularnie, ale nie chce ciągle się obawiac cz jakis nowy gracz beddzie robic zadania czy nie, dlatego to bardzo dobry pomysl

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Tak popieram przynajmniej będzie wiadomo kogo popędzić może jeszcze jakieś kary wprowadzić za niewykonanie zadania na czas ???

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    jestem za

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez szczurki2 Zobacz posta
    Tak popieram przynajmniej będzie wiadomo kogo popędzić może jeszcze jakieś kary wprowadzić za niewykonanie zadania na czas ???
    Takie kary to już chyba indywidualnie wewnątrz każdej gildii, a nie odgórnie przez system. Nie sugeruj, że każdy, kto nie zrobi zadania w danym dniu robi to po to, żeby wyłącznie czerpać korzyści i nic od siebie nie dawać. Sam system zadań gildijnych sprawia, że nie każdy ma szansę zadanie zrobić, bo zadanie samo się kończy gdy swoją część zrobi wymagana ilość osób. Karanie w takiej sytuacji tych, którzy po prostu nie zdążyli byłoby mocno niesprawiedliwe.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie wiem jak można prosić BB od kilku miesięcy i nie otrzymać żadnej odpowiedniej do sytuacji odpowiedzi.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Zwolk nie wiem czego się obawiasz.Każdy przywódca gildii wie dokładnie co zrobi system po wykonaniu zadania przez 80% gildii i z pewnością nikogo nie wyrzuci jeśli gildia zadanie zaliczy.Rzecz jednak będzie się miała całkiem inaczej, jeśli gildia zadania nie zrobi i następne pojawi się w oczekujących. WÓWCZAS, te 20% plus co najmniej jeden powinien się obawiać.Proponowana w tej ankiecie zmiana ma na celu uniknięcie pomyłek przy inwenturze członków gildii, więc Ci , którzy zadania wykonują nie mają się czego bać , wręcz przeciwnie im również powinno zależeć na wprowadzeniu sygnalizacji aby ich nie pomylono z "hienami".
    W tej ankiecie dotychczas oddano trzy negatywne głosy. Jeden został uzasadniony, choć moim zdaniem motywacja nie wskazuje na oddanie głosu na nie, równie dobrze można było oddać na tak a najlepiej nie głosować jeśli nie ma odpowiadającej opcji i to byłoby uczciwe w tej sytuacji.Interesują mnie natomiast te dwa pozostałe głosy na nie, czyżby "hieny" głosowały ?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Akiliana Zobacz posta
    Zwolk nie wiem czego się obawiasz.
    Ja się nie obawiam tego co zrobi przywódca gildii. Odniosłem się do wypowiedzi szczurki2 gdzie jest sugestia wprowadzenia kar "za niewykonanie zadania na czas", i jeśli takie kary miałyby być systemowe (np. wykluczenie z zadania gildijnego na kolejny dzień) to odpada w przedbiegach, bo o karaniu członków gildii powinna decydować wyłącznie gildia (co zresztą napisałem: "Takie kary to już chyba indywidualnie wewnątrz każdej gildii"). Zwłaszcza, że czasami trafiają się takie zadania, z którymi część gildii nie wyrabia "na czas" bo jest to np. jakaś przygoda do zrobienia i wtedy jest np. decyzja całej gildii o anulowaniu zadania.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów