Swietna sprawa bo te wpisywanie w notatce gildi nie zawsze sie sprawdza ;\
Swietna sprawa bo te wpisywanie w notatce gildi nie zawsze sie sprawdza ;\
dobry pomysł,popieram![]()
za
Popieram w 100% Mam gildie w ktorej zadania sa robione regularnie, ale nie chce ciągle się obawiac cz jakis nowy gracz beddzie robic zadania czy nie, dlatego to bardzo dobry pomysl![]()
Tak popieram przynajmniej będzie wiadomo kogo popędzić może jeszcze jakieś kary wprowadzić za niewykonanie zadania na czas ???
jestem za
Takie kary to już chyba indywidualnie wewnątrz każdej gildii, a nie odgórnie przez system. Nie sugeruj, że każdy, kto nie zrobi zadania w danym dniu robi to po to, żeby wyłącznie czerpać korzyści i nic od siebie nie dawać. Sam system zadań gildijnych sprawia, że nie każdy ma szansę zadanie zrobić, bo zadanie samo się kończy gdy swoją część zrobi wymagana ilość osób. Karanie w takiej sytuacji tych, którzy po prostu nie zdążyli byłoby mocno niesprawiedliwe.
Nie wiem jak można prosić BB od kilku miesięcy i nie otrzymać żadnej odpowiedniej do sytuacji odpowiedzi.
Zwolk nie wiem czego się obawiasz.Każdy przywódca gildii wie dokładnie co zrobi system po wykonaniu zadania przez 80% gildii i z pewnością nikogo nie wyrzuci jeśli gildia zadanie zaliczy.Rzecz jednak będzie się miała całkiem inaczej, jeśli gildia zadania nie zrobi i następne pojawi się w oczekujących. WÓWCZAS, te 20% plus co najmniej jeden powinien się obawiać.Proponowana w tej ankiecie zmiana ma na celu uniknięcie pomyłek przy inwenturze członków gildii, więc Ci , którzy zadania wykonują nie mają się czego bać , wręcz przeciwnie im również powinno zależeć na wprowadzeniu sygnalizacji aby ich nie pomylono z "hienami".
W tej ankiecie dotychczas oddano trzy negatywne głosy. Jeden został uzasadniony, choć moim zdaniem motywacja nie wskazuje na oddanie głosu na nie, równie dobrze można było oddać na tak a najlepiej nie głosować jeśli nie ma odpowiadającej opcji i to byłoby uczciwe w tej sytuacji.Interesują mnie natomiast te dwa pozostałe głosy na nie, czyżby "hieny" głosowały ?
Ja się nie obawiam tego co zrobi przywódca gildii. Odniosłem się do wypowiedzi szczurki2 gdzie jest sugestia wprowadzenia kar "za niewykonanie zadania na czas", i jeśli takie kary miałyby być systemowe (np. wykluczenie z zadania gildijnego na kolejny dzień) to odpada w przedbiegach, bo o karaniu członków gildii powinna decydować wyłącznie gildia (co zresztą napisałem: "Takie kary to już chyba indywidualnie wewnątrz każdej gildii"). Zwłaszcza, że czasami trafiają się takie zadania, z którymi część gildii nie wyrabia "na czas" bo jest to np. jakaś przygoda do zrobienia i wtedy jest np. decyzja całej gildii o anulowaniu zadania.