za
przeciw
nie mam zdania
Hm... tak mi przyszło do głowy, że 'wolny' generał 250 mógłby stanowić nową jakość do bloków... baaaaardzo długa walka...
A ja w tej kwestii miałbym inny pomysł. Generałowie by zdobywali doświadczenie i po uzykaniu czegoś na wzór poziomu dostawaliby jeden slot ulepszeń. Dajmy na to zwykli generałowie mieliby 4 takie sloty a weterani 5. I do takiego slotu można by "włożyć" jakaś premię. Na przykład zwiększenie o 10% limitu jednostek (więc zwykły by mógł o 20 więcej a weteran o 25 jednostek - więc weteran miałby tą premię większą, co czyni go bardziej pożądanym), albo premia, że 10% poległego wojska po walce wraca jako żywe jednostki (nazwijmy to premią medyka). Podobnych rzeczy może być znacznie więcej (szybsze poruszanie się itp., itd.) Słabsze premie można by dostać w jakiś przygodach albo eventach a lepsze kupić za klejnoty w sklepie (więc bb miałoby kolejne przedmioty do sklepu i większy obrót klejnotów). Można by też zrobić coś na zasadzie materii w FFVII, że taka premia też z czasem by się ulepszała, np. premia do limitu jednostek by była od 1% do 10% max. I takimi premiami można by handlować, tylko nie wiem, czy z tym nie byłoby za dużo roboty...
Co ma 250 jednostek u generała do baaaaaardzo długiej walki? Przecież to przede wszystkim zależy od obstawy obozu blokowanego, a poza tym jeszcze nie spotkałem się z blokiem rundowym, w którym pakuje się garnizon na full, w większości przypadków ilość blokującego wojska nie przekracza 150 jednostek. Bez sensu pomysł, bo na bloku taki "wolny 250" będzie niewykorzystany, a w ataku na przywódcę nieprzydatny bo za długo walczy choć zabiera więcej wojska.