Zobacz wyniki ankiety: za jaką opcją jesteś?

Głosujących
79. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • za

44 55.70%
  • przeciw

33 41.77%
  • nie mam zdania

2 2.53%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Awans Generałów

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Osobiście jestem przeciw.
    Jeśli już bardziej przydatne byłyby "punkty doświadczenia" dla generała. Im bardziej doświadczony generał, tym mniejsze straty.
    Oczywiście niezbędne byłoby wprowadzenie możliwości rozróżniania generałów i wgląd w ich doświadczenie.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Przecież to można wprowadzić razem z opcją awansu generała. Jak pisałem już wcześniej:
    Jeśli do tej pory tego nie ma, to jest ku temu jakiś powód. Po pierwsze i ostatnie nie mogą sobie poradzić ze stabilnością gry, a my tu rządamy kolejnych obciążeń dla serwerów, łączy i naszych komputerów. Zejdź na ziemię. Chyba, że zatrudnia jeszcze 100 programistów, bo nie tylko o to ludzie proszą

Tobie się wydaje, że to tylko literki przy generałach trzeba napisać. Oj mylisz się.!

Dla wyjasnienia. Jesli chodzi o programistów w BB to uważam ich za dyletantów w porównianiu z kkonkurrencyjnymi firmami, ale co do twórsów scenariuszy, to prawie we wszystkim chylę czoła.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Najbardziej odpowiednia wydaje mi sie opcja gdy generał zdobywałby doświadczenie w walce za każde zwycieztwo w bitwie. Następnie w miare zdobytego doswiadczenia mozna było by wykupić ewentualne bonusy w postaći prękosci poruszania się armi, celności ataku, niewielkiego zwiększenia obrażeń jednostek pod dowództwem danego generała. Bonusy mogłyby wygasać po casie jak i porażce generała.
    Przeciwny jestem zamianie zwyklego generała w weterana.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Przeciw
    Każdy nakupiłby zwykłych gienków a potem klepał masowo Końskich albo podobobne przygody byle gienek przekroczył pułap wpierw 500 a następnie 2000 bitew.
    A wtedy zakup wetka za kleje lub staranie się o niego w eventach traci rację bytu. Podobnie z szybkim gienkami

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Każdy zwykły generał i weteran mógłby mieć określoną ilość punktów do kolejnego awansu, im wyższy poziom tym więcej punktów musiałby zdobyć. Po każdej walce, generał zwiększałby swoje punkty. Jeśli generał czy weteran by awansował na kolejny poziom, to mogłoby mu powiększać się jego żywotność, limit żołnierzy oraz zdawałby większe obrażenia. Przynajmniej generał czy weteran mógłby awansować do poziomu 5.
    Bąć mogłaby być jakaś przygoda i/lub zadanie, które awansowałoby generała na wyższy poziom.
    Ostatnio edytowane przez qrty ; 15.03.2013 o 12:47

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Właściwie to generałowie mogliby mieć 50 poziomów, jak my -> za każdy poziom mógłby zabierać 1 jednostkę więcej, więc na 50 poziomie miałby pojemność garnizonu równą weteranowi.
    Szybkość walki czy marszu na przygodę mogłaby się nie zmieniać, bo to pewnie byłoby przyczyną masy błędów i wykrzaczeń.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Oczywiście weterana też można by awansować lub zwykłego generała.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Popuściliście wodze fantazji, a i tak pewnie nic nie będzie z awansu generała. Jeszcze z jedna wersja pudełkowa z nowym, oryginalnym generałem, i wnet rodzajów generałów będzie co premii wydajności Mamy i różnicę w prędkości poruszania się, i w ilości zabieranych jednostek (200, 220, 250), tak że można sobie fantazjować, głosować, a i tak wetka nic nie przebije :P

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Awans na weterana to trochę przesada.
    Może po zrobieniu przez tego generała, lub uczestniczeniu w powiedzmy te 500 przygód to awansowałby do rangi doświadczonego 220 jednostek. A nie weteran, dla mnie to jest trochę przesada.
    Temat był mielony u nas jak i również na serwerach zagranicznych niejedno krotnie. BB już na pewno przemyślało sprawę i w tej kwestii podjęło jakąś decyzję.

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Piotru, ale generał 250 'wolny' to nie byłby Weteran. Więc przynajmniej ja nie pisałem o awansie na weterana.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów