Zobacz wyniki ankiety: Czy chcesz uatrakcyjnienia funkcjonowania gildi?

Głosujących
62. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Systemowe nienagradzanie nieaktywnych członków gildii

41 66.13%
  • Dodanie 2 lub 3 poziomów gildii

20 32.26%
  • zwiększenie ilości rzeczy dostępnych w sklepie gildii

53 85.48%
  • możliwość wykonywania przygód gildyjnych w samych elitach gildii

22 35.48%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Usprawnienie pracy gildii (Uatrakcyjnienie gry)

Początkujący Osadnik Awatar kacper_sky
    Serwer
    Złota Góra

Usprawnienie pracy gildii (Uatrakcyjnienie gry)

Usprawnijmy działalność gildii bo na razie to nic Elitarnego. Po gildiach siedzą maruderzy, którzy tylko czekają jak odpowiednia grupa ludzi zrobi zadania i zostanie takowe zaliczonej dla całej gildii, i biorą chętnie wynagrodzenie za "bycie w gildii". Co prawda mogę takiego usunąć z gildii, ale to powoduje napięcia i kwasy między użytkownikami, a przecież jesteśmy tu po to aby się dobrze bawić. Powinno być ustalone tak, że ten kto nie zrobi zadania (poza tą obowiązkową większością) nie dostaje nagród gildyjnych. Systemowo by się sami ruszyli do uczestnictwa w zabawie. Nikt nie ma obowiązku brania udziału w zabawie, ale nie powinien być pomimo wszystko nagradzany. I jeszcze jedno, powinny być w hierarchii gildii dodane jeszcze dwa stopnie (a nawet trzy), awanse nawet w grze dobrze robią społecznościom. Wtedy w odpowiednich kręgach wtajemniczenia można by wykonywać super VIP-owskie przygody za fajny drop. Jak na razie gildia jest płaska i jednowymiarowa. To by promowało osoby aktywne i mobilizowało mniej aktywnych. Następnie, zwiększenie aktywów sklepu gildyjnego, bo na razie nuda i co tam kupować? Wtedy na pewno zabawa byłaby fajniejsza, wspólne przygody gildyjne na 3 i więcej osób. Poddaję pod rozwagę i do dyskusji (chociaż pierwszego postulatu bym oczekiwał natychmiast)

Osadnik Awatar Inkatus
    Serwer
    Kolonia
    Na moje to ja bym zmienił system nagradzania a mianowicie Ci co wykonali zadanie powinni dostać tą wyższą pulę monet gildii plus tą niższą a ci, którzy zadania nie wykonali dostali tylko tą niższą pulę monet. No i oczywiście publiczne pokazanie w gildii kto zrobił zadanie a kto nie, problem który przewija się już od dłuższego czasu czasu.
    Pozdrawiam.
    Nie bądź, nie dom, paczuj ferirum maleńka frirom.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Trudno się nie zgodzić kacper_sky z Twoim postem. W chwili obecnej gildie są tak samo atrakcyjne jak kółko gospodyń wiejskich. Najczęściej ludzie tam siedzą na czacie i plotami się zajmują. Problem moim zdaniem polega przede wszystkich na beznadziejności waluty jaką są monety gildii. Zawartość sklepu gildii traktuje jako ponury żart twórców tej gry. Drugą sprawą wartą uwagi są zadania gildijne, które przynajmiej u mnie w 75% polegają na wydawaniu czegos z magazynu co jest rownoznaczne z wypierniczeniem tego w czarną otchłań nicości. Jak mam wydac miecze ze stali albo chociazby sztaby zelaza po to zeby dostac 6 monet gildii to nieraz ciezko sie zastanawiam. Szkoda ze zadania w settlersach nie polegają przede wszystkich na poprawianiu gospodarki, na zwiekszaniu sily bojowej itp. Prowadziloby to do umocnienia pozycji danego gracza a co za tym idzie calej gildi. I wtedy tak jak kacper_sky piszesz jakies wspolne przygody itp prowadzilyby do zwiekszenia atrakcyjnosci bycia w gildii i w ogole calej gry. Mysle ze nie zaszkodziloby od czasu do czasu zrobic jakaś forme turnieju, rywalizacji miedzy gildiami, zeby nie rywalizowaly ze soba na "ilosc czlonków" tylko mogly sie wykazac zgraniem i siłą współpracy miedzy członkami. Mysle ze zmiany dotyczace gildii sa nieuniknione bo w niedlugiej perspektywie staną sie one bezsensownym dodatkiem w grze. Pozdro
    Ostatnio edytowane przez czupakabra7 ; 28.02.2013 o 23:40

Początkujący Osadnik Awatar kacper_sky
    Serwer
    Złota Góra
    oczywiście czupakabra, bardzo trafnie z humorem napisane, zgadzam się z Twoimi sugestiami

Początkujący Odkrywca Awatar Kylar_Slyterin
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez czupakabra7 Zobacz posta
    Trudno się nie zgodzić kacper_sky z Twoim postem. W chwili obecnej gildie są tak samo atrakcyjne jak kółko gospodyń wiejskich. Najczęściej ludzie tam siedzą na czacie i plotami się zajmują. Problem moim zdaniem polega przede wszystkich na beznadziejności waluty jaką są monety gildii. Zawartość sklepu gildii traktuje jako ponury żart twórców tej gry. Drugą sprawą wartą uwagi są zadania gildijne, które przynajmiej u mnie w 75% polegają na wydawaniu czegos z magazynu co jest rownoznaczne z wypierniczeniem tego w czarną otchłań nicości. Jak mam wydac miecze ze stali albo chociazby sztaby zelaza po to zeby dostac 6 monet gildii to nieraz ciezko sie zastanawiam. Szkoda ze zadania w settlersach nie polegają przede wszystkich na poprawianiu gospodarki, na zwiekszaniu sily bojowej itp. Prowadziloby to do umocnienia pozycji danego gracza a co za tym idzie calej gildi. I wtedy tak jak kacper_sky piszesz jakies wspolne przygody itp prowadzilyby do zwiekszenia atrakcyjnosci bycia w gildii i w ogole calej gry. Mysle ze nie zaszkodziloby od czasu do czasu zrobic jakaś forme turnieju, rywalizacji miedzy gildiami, zeby nie rywalizowaly ze soba na "ilosc czlonków" tylko mogly sie wykazac zgraniem i siłą współpracy miedzy członkami. Mysle ze zmiany dotyczace gildii sa nieuniknione bo w niedlugiej perspektywie staną sie one bezsensownym dodatkiem w grze. Pozdro
    Zgadzam się z tobą w całej rozciągłości. Też uważam, że kooperacja powinna być lepsza. Jak na razie bycie w gildii ogranicza się do : robienia zadań, czatowania, puszczania buffów czy pomocy materialnej. Ale nic oprócz tego.

W Gildii do której należę jest non stop problem z graczami którzy nie wykonali zadania gildii. I Ciężko jest się dowiedzieć kto tego zadania nie wykonał ponieważ nie ma żadnego panelu do tego - czy ktoś wykonał czy nie.

P.S Mam prośbę Proszę nie pisz z tyloma błędami. Fakt czasem i ja pisze z błędami ale przynajmniej je poprawiam. A po edycji twojego posta mam czerwonoooo.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez kacper_sky Zobacz posta
    ... bo na razie to nic Elitarnego, (..) kto nie zrobi zadania (poza tą obowiązkową większością) nie dostaje nagród gildyjnych, (..) wspólne przygody gildyjne na 3 i więcej osób.
    - ta gra nie posiada zadnego rankingu graczy wiec jak chcesz okreslic cos mianem "elity" skoro nie ma okreslonych parametrow na uzycie tego zwrotu ?

- czasem nieobecnosc gracza jest podyktowana przyczynami obiektywnymi, dzis nie ma jednego, jutro drugiego, system nagradza cala gildie, za niezrobienie zadania nie mamy dodatkowych monet wiec po co wprowadzac cos co juz istnieje ?

- dodanie slotow do rang gildyjnych to dla mnie dodatkowe i zbyteczne obciazenie serwera, ludzie maja w nosie jaki przydomek dostaja, wymysl cos ciekawego a wystarcza w zupelnosci te trzy, ktore dzis mamy,

- no i na koniec sprawa "super VIP'owskiej przygody za fajny drop"... co to w ogole jest ? jesli juz cos proponujesz przedstaw konkretna propozycje jak to ma wygladac, do tego majac problemy ze zrobieniem zadan gildyjnych sadzisz, ze to bedzie mialo szanse powodzenia ?
    ludzie bedacy w gildiach sprzedaja dropy z przygod obcym na czacie... o czym to swiadczy ?

poza propozycja zwiekszenia asortymentu na targowisku gildii, w stosunku do pozostalych jestem na NIE

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Kylar_Slyterin Zobacz posta
    P.S Mam prośbę Proszę nie pisz z tyloma błędami. Fakt czasem i ja pisze z błędami ale przynajmniej je poprawiam. A po edycji twojego posta mam czerwonoooo.
    Brak polskich znaków diakrytycznych nie jest błędem. Nie mów, że jak ci edytor tekstu podkreśli coś na czerwono bo jest "a" zamiast "ą" to nie jesteś w stanie tego zrozumieć Choć ciekawić może pewna niekonsekwencja w poście czupakabra7, czasem "polskie ogonki" są, a czasem ich nie ma

Uprawnienia umieszczania postów