Zobacz wyniki ankiety: Pomysł !

Głosujących
33. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • dobry

19 57.58%
  • zły

14 42.42%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Projekt PVP

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Saxza Zobacz posta
    Grubasy nie są potrzebne ,bo na mapie pvp nie ma nowych przygód, a że jest to temat o pvp ,a nie przygodach to zostawmy to w spokoju.
    Moga sie przydac do eksplorowania globalnej mapy.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Olekeleke
    Zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie, dlaczego stocznia miałaby być dopiero od poziomu 50-go? Czyżby nie po to tylko, aby to całe PvP miało być wyłącznie dla graczy z 50-tym poziomem? Czyżby autor tego tematu zapomniał o graczach z niższym poziomem, którzy też chcieliby zmierzyć się z innymi graczami? Jeżeli PvP miałoby być dla wszystkich, to trochę chybione podejście, aby gracza z 40-tym poziomem (lub niższym, czy nawet wyższym) wrzucać na mapę na której znajdzie się gracz, który od pół roku gra z poziomem 50-tym ;] Przecież fala elitarnych, kuszników i armat oraz specjalistów z eventów zeszłorocznych i ton surowców uzbieranych przez ten czas z byków, mrocznych itp. zmiecie wszystko nim cokolwiek zdąży się dodać do stref broniących. Mroczna forteca - główną siedzibą? A czemu nie tartak iglasty? Pomysł w takim rozwiązaniu w jakim autor go przedstawił sprawia, że gracze poniżej poziomu 50-go mogą zapomnieć o PvP.
    Ostatnio edytowane przez Olekeleke ; 25.02.2013 o 16:39

Osadnik Awatar rycha86
    Serwer
    Nowy Świat
    Hmm określenie poziomu 50 jest przykładowe ! chciałem napisać od 40 ale to jest kwestja umowna ! bo gracz na 20-30 lvl ma małe szanse na wygranie pojedynku z graczem na większym levelu(chyba ze jego tereny są słabo strzeżone) ! weź też pod uwage to że jak prędzej da sie przejść na wyspe PVP i prędzej dostanie się możliwość szukania egzotycznych surowców czy pozyskiwania ich z pokonanych bandytów to przygody pójdą do lamusa !
    A wracając jeszcze do poprzeczki z 50 lvl to myślę że poprzeczka wcale nie jest ustawiona wysoko ! weź też pod uwage to że gracze którzy grają od ponad roku czekają na PVP do dziś !
    Wiec czemu nowy gracz miał by dostać tę przyjemność od ręki ?

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Jak dla mnie to gracze o tym samym lvlu powinni walczyć a nie przykladowo 40lvl z 50lvl czy 45lvl z 50lvl. Ten na wyższym zawsze wygra bo gra dłuższej ma wszystkiego wiecej i lepiej aż po zęby jest uzbrojony! Bzdura jest jak puszcza slabszego na mocniejszego mija sie to z celem i cala zabawa w leb pojdzie i wyjdzie ze tylko 50stki bd sobie PvP robić i grac. Najlepsze bylyby przedzialy co 2 lvle wtedy bylo by wyrownanie i uczciwiej w walce

Olekeleke
    Cytat Zamieszczone przez rycha86 Zobacz posta
    Hmm określenie poziomu 50 jest przykładowe ! chciałem napisać od 40 ale to jest kwestja umowna ! bo gracz na 20-30 lvl ma małe szanse na wygranie pojedynku z graczem na większym levelu(chyba ze jego tereny są słabo strzeżone) ! weź też pod uwage to że jak prędzej da sie przejść na wyspe PVP i prędzej dostanie się możliwość szukania egzotycznych surowców czy pozyskiwania ich z pokonanych bandytów to przygody pójdą do lamusa !
    A wracając jeszcze do poprzeczki z 50 lvl to myślę że poprzeczka wcale nie jest ustawiona wysoko ! weź też pod uwage to że gracze którzy grają od ponad roku czekają na PVP do dziś !
    Wiec czemu nowy gracz miał by dostać tę przyjemność od ręki ?
    Wszystko fajnie, tylko czemu nie ma wzmianki o tym, co napisałeś teraz w pierwszym poście? Dopiero po moim komentarzu są dodawane dodatkowe informacje. Mam zgadywać "co autor miał na myśli"? Nie mam zamiaru, dlatego dalej twierdze, że forma przedstawiona w pierwszym poście dotyczy jakby PvP miało być dla graczy z poziomem 50-tym.
    Rozumie, że można być znudzonym czekaniem na PvP od roku, ale zauważ, że zmiany wprowadzane do gry obejmują wszystkie serwery nie tylko Twój. I nie na wszystkich większość to gracze z poziomem 50-tym
    Wyjaśnij mi , co wg Ciebie znaczy określenie "nowy gracz". Ponieważ dla mnie pojęcie "nowy gracz", gracza z poziomem np. 40-tym nie dotyczy.

Osadnik Awatar Saxza
    Serwer
    Złota Góra
    Jeżeli byłaby globalna mapa i każdy lvl ( od przykładowo 20) miałby dostęp do niej to taki gracz wobec 45+ byłby zacofany . To tak jakby USA zaatakowały afrykańskie ********:P

Wg mnie najlepszym wymaganym lvl jest 48 :
    + wszyscy mają odblokowane najlepsze jednostki
    + motywacja do wbijania lvla ( oprócz upragnionych klejow) ,ponieważ obecnie oprócz odblokowania budynków i jednostek XP NIC NIE DAJE
    + w miare wyrównane szanse
    + urozmaicenie, ponieważ na tym lvlu przygody mogą być dla niektórych nudne a na kolonii jest możliwość wydobycia egzotycznych surowców
    - gracze muszą sporo nawbijać lvli
    - niski odsetek graczy 48+
    - zagranie nie fair w stronę graczy krótkogrających oraz z pewnym stażem

A co jeśli wymagany byłby ... 30 :
    + duża ilość osób i spora rywalizacja w środku stawki
    + wbijanie lvli = rozwój militarny oraz większe mozliwości w pvp
    + sprawdzamy pvp na 30 lvl, nieczekając na wbicie wysokiego lvla - istnieje możliwość ,że zawiedziemy się pvp szybciej i odstwimy gre:P
    - tzw. topka ,czyli gracze 48+ będą niszczyć lovlvli
    - częściowa odstawka przygód z zasobami ( te na expa będą wciąż popularne)
    - możliwość farmingu koloni słabszych graczy, co powoduje niechęć do gry ( na 30-35 gospodarka nie jest na tyle rozwinięta co na 45+ ,przez co nie jest możliwa szybka odbudowa wojsk oraz pewne jednostki są nadal zablokowane ,przez co nie ma jak kontrować)

Czekam na dalsze opinie i posty

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Wyszedłbym najpierw od lektury pamiętnika dewelopera, gdzie zarys PvP jest przedstawiony dość jasno, bo (przepraszam, ale tak to tutaj odczytałem) ten pomysł tutaj jest wyrwany z kosmosu, jakby.
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...nik-dewelopera

Osadnik Awatar Saxza
    Serwer
    Złota Góra
    Tam jest tyle co kot napłakał . Wiemy tylko,że będzie pvp, wyspy podstawowe będą chronione, a oddzielne będą na pvp oraz dodatkowe surowce. Szpiega tutaj nie ruszaliśmy ,bo w pamiętniku jest dobry zarys jego obowiązków.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    PvP to nie wg mnie nie jest rzecz, którą powinno się stawiać na wysokich priorytetach, tym bardziej w obecnej sytuacji.

.

Osadnik Awatar rycha86
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Olekeleke Zobacz posta
    Wyjaśnij mi , co wg Ciebie znaczy określenie "nowy gracz". Ponieważ dla mnie pojęcie "nowy gracz", gracza z poziomem np. 40-tym nie dotyczy.
    nie gadaj że nie wiesz co to "Nowy"
    Pewnie wielu by sie znalazło co zakładali by nowe konta by dokładać sobie (po przejeciu terytorium) frikasowe dobra !
    o ile wiesz co mam na myśli !

A co do wypowiedzi "Saxza" to ma troche racji ! PVP dostępne od 48 ! gdy masz dostęp do wszystkich jednostek !

Userze : Nimphaea

napisałem jak bym to sobie wyobrażał wieć pomysł nie jest z kosmosu tylko from my HEAD(z mojej głowy)

Darnovc88
    nikt tu nie mówi że to jest priorytetem ! ale w końcu trzeba poruszyć ten temat !a pomysły graczy są na pewno mile widziane i mogą co nieco wnieść !
    Ostatnio edytowane przez rycha86 ; 27.02.2013 o 01:29 Powód: korekta

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów