Zobacz wyniki ankiety: Popierasz?

Głosujących
17. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

7 41.18%
  • Nie

10 58.82%
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Modyfikacja warunku zaliczania zadań gildii

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Modyfikacja warunku zaliczania zadań gildii

Sporym problemem z zadaniami gildii jest mobilizowanie ludzi do ich robienia.
    Obecnie warunek ukończenia zadania jest sztywno określony.
    Proponuję zrobić go bardziej elastycznie:

Administracja gildii ma dostępny przycisk "zakończ zadanie".
    Przycisk jest aktywny po ukończeniu zadania przez jakiś minimalny procent członków, np 33%.
    Ilość monet otrzymywanych za zakończone zadanie jest uzależniona od ilości osób, które ukończyły zadanie, np:
    50 monet jako stała podstawa + 3m za każdą osobę (przykładowo).
    Nie było by już limitu górnego, po którym zadanie jest zaliczane automatycznie. Tylko limit dolny i przycisk.

W ten sposób uniknęlibyśmy irytującej sytuacji braku paru osób do zakończenia.

Nie wiem, czy osoby, które zadania nie robiły też dostają monety na końcu, ale jeśli tak, to proponowałbym dodatkowo, dawać takim tylko po 50% monet. Ale na to już nie nalegam.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    po to masz ten margines ludzi co moga nie zrobic by nie bylo takich propozycji ,srednio 20% czlonkow nie musi robic by bylo zaliczone
    np. 40/50 powinno wykonac zadanie i macie nagrode

jesli nie mozesz zmobilizowac ludzi w gildii tzn ze masz tam problem i pomysl nad reorganizacja lub zmiana gildii

u nas jedynie 2wa zadania sprawiaja problemy (pewnie podobnie jak u innych) , mianowicie : Wikingi dla leveli 45+ i Wyspa dla leveli ponizej 45,
    obsowa jest kilkugodzinna bo problemem jest znalezienie tych przygod ,ale pozyczajac sobie czy wymieniajac da sie to przeskoczyc
    czasem lepiej czaasem gorzej

tymsamym jestem na zdecydowane NIE
    masz margines 20% wiec powinien ci wystarczyc , wg mnie i tak duzy , chcesz 33% pozniej 50% ...a moze jak jedna zrobi to wystarczy ....
    z calym szacunkiem nie ma co kombinowac

przewaznie problem maja przerosniete gildie ale taki juz urok masowek jest
    :P
    pozdr

Osadnik Awatar Inkatus
    Serwer
    Kolonia
    Pomysł kolegi jak dla mnie jest na nie!
    Na moje tak jak jest jest dobrze tylko przydałoby się w końcu wprowadzić podgląd kto zrobił zadanie a kto nie.
    Pozdrawiam.
    Nie bądź, nie dom, paczuj ferirum maleńka frirom.

Uprawnienia umieszczania postów