Zobacz wyniki ankiety: Czy te pomysł Ci się podoba?

Głosujących
56. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak, docelowo tak powinno być

16 28.57%
  • nie, podoba mi się jak jest i nie będę budował tych bezsensownych budynków

30 53.57%
  • Zdolnosć BB do poprawek wskazuje, że takiej zmiany możesz oczekiwać najwcześniej za 10 lat

10 17.86%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Reorganizacja slotów w dropach

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Całkowiete usuniecie nie, ale zredukowanie ilości byłoby lepsze, aby zdobycie z przygód czy produkcji własna, zajmowała mniej więcej tyle samo czasu.
    Z reszta na starych serwrach ilości mistrzowskiej broni jest przeogromna, bo tego sie praktycznie nie traci, chyba ze pomylimy atak czy blok nie wyjdzie. Taka zmiana uderzała by w nowych, a ci co maja pełne magazyny dodatkowo by zarobili. Chyba ze tylko na nowo powstałych serwerach by takie coś było, ale wtedy trzeba by było ciągnąc dwie wersje gry, a to raczej niemożliwe bo ledwo daja sobie rade z jedną.
    Ostatnio edytowane przez set2g ; 22.02.2013 o 10:22

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    to nie do konca tak wyglada...
    ostatnie zadanie podstawowe bedzie wymagalo budynku produkujacego bron lub kilku na V poziomie i do tego z trzykrotna premia,
    ankieta nie ma w sobie wszystkich propozycji, np: ... nie, podoba mi sie tak jak jest i bede budowal te budynki
    zreszta.. mam je juz

Poznańczyk
    To co ejst teraz nie jest zadobrze przemyślane. Wystarczyło by obliczyć na nowo czasy produkcji, zmniejszyć czas szkolen w koszarach i wtedy można wywalać z dropów mistrzowskie uzbrojenie.

Sami sobie są winni bo wprowadzili kilka nowości, olewając podstawy ^^

Zmień tak, jestem za, ale to nie nastąpi. Mimo to armaty/damasty tak trace bo używam tych jednostek na straty.

edit:

W sumie wystarczyło by :

Czas wydobycia zelaza zrównać z czasem wydobycia miedzi.
    Czas produkcji sztab zelaza mieczy zrównać z czasem produkcji brązu/mieczy z brązu

Później:
    Czas produkcji stali skrócić o połowę (z 24min na 12.)
    Czas produkcji tytanu skrócić o połowę
    Czas produkcji damastów skrócić o połowe.

Już by nie było tak skandalicznie jak teraz. Wtedy można myślec nad zmniejszeniem lub kasacja dropów mistrzowskich typu uzbrojenie.
    Ostatnio edytowane przez Poznańczyk ; 22.02.2013 o 15:40

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Z jednej strony masz racje, bo to co teraz wpada jest wsumie zbędne i trafia na handel, bo wszyscy graja tak żeby nie mieć strat w kusznikasz, elitarnych itd. Wszystko było by ok w przypadku gdyby pvp było wprowadzone. W obecnej sytuacji wg mnie mogli by poprwaić prawdopodobieństwo wpadania gł granitu bo jest o niego cieżko bardzo, a tytan i proch są właściwie nie przydatne i bez wartościowe.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jestem za - ale zmniejszeniem dropów ze slotów 2 i 3 do 10% obecnej wartości. Ponadtto nie mozna jednocześnie zlikwidować broni oraz saletry i rudy tytanu - bo po krótkim czasie nie byłoby z czego produkować kusz, mieczy damascenskich czy też armat.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Pierwsze co by zmienic to to zeby granit czesciej wpadal, bo teraz to jakas porazka jest z tym w dropie, nawet gdy bale egzo i granit po tyle samo procent to zawsze wpada cześciej bale egzo dodam zbyt czesto

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jestem za. Wywaliłbym broń z dropów (może poza podbojem wyspy). Zamiast niej powkładam był różne rodzaje premii dostępnych w sklepie.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Jak powkładasz rzeczy od kupca to na czym BB bedzie zarabiac? Lepiej jest zmniejszyć (przynajmniej o 50% czy nawet 75%) czas produkcji budynkow mistrzowskich i bedzie sie ich budowac wtedy

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Kto normalny kupuje premie za klejnoty ?

BB najwięcej, przynajmniej mi sie tak wydaje, zarabia na dosypkach, specjalistach i pozwoleniach.

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    set2g kleje i jeszcze raz kleje, jesli wsadza rzeczy od kupca przykladowo lubczyki i ulepszony zaciag i inne rzeczy tego typu to moze im troche spasc popyt na kleje, wiele za pewne kupuje te rzeczy poza gienkiem czy grubasem czy opactwem co jest oczywistym zarobkiem dla BB.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów