129 stron, dawać... jesteśmy już w większej połowie wyścigu szczurów![]()
129 stron, dawać... jesteśmy już w większej połowie wyścigu szczurów![]()
Dalej konserwa, jak ruszy będzie problem z zalogowaniem. Jak ruszy... ;D
Bafiozaur, coś ty... media nie zostaną tu dopuszczone, ten wątek trafi do tajnych akt a potem zostanie spalony ;P
Teraz przy próbie wejścia na przygode -> połączenie z serwerem zostało zerwane, ładnie z kulki z nami lecą
konserwa konserwą poganiana na kolonii hehe
Niestety nie do końca dobrze to interpretujesz. Ta gra (między innymi) to zderzenie wielu technologii różnych producentów i nie możemy też wszystkimi problemami obarczać autorów ThSettlers - byłoby to nie sprawiedliwe. Pamiętaj, że między Tobą a grą jest jeszcze komputer, system operacyjny (zapewne Windows), przeglądarka internetowa i wreszcie ów flash, który jest wyodrębnionym programem który integruje się z przeglądarką i stara się jak może, żeby wykonać to co wymyślił programista.
Bez względu na wszystko ów komputer, Windows, przeglądarka i flash to oprogramowanie na który nie mają wpływu programiści i nawet mieć nie powinni - dobra kondycja tychże leży już po stronie użytkownika - o to musisz zadbać sama. Wydawca jednak przygotowując oprogramowanie na taką skalę powinien jednak zadbać o to, żeby podczas uruchamiania się jego programu spełnione zostały wszystkie wymagania - co nie jest równoznaczne z tym, że zainstaluje Ci odpowiednią wersję flasha - takich uprawnień nie ma.
W dobrym tonie leżałoby jednak poinformować o tym użytkownika, podać mu link do pobrania wymaganej wersji, pokazać jak to zrobić - tym czasem problem jest inny - nigdzie nie znalazłem informacji, jakiej wersji flasha wymaga aplikacja.
Podobnie jest z przeglądarkami, tutaj problem dodatkowo się komplikuje ze względu na różnice w sposobach działania różnych aplikacji, choć sam flash zapewnia tutaj większą stabilność i niweluje te różnice (nie jestem akurat specjalistą w temacie flasha, więc mogę się mylić). Nie zmienia to faktu, że problem wraca w przypadku ciasteczek, co osobiście uważam za duży błąd programistów. Niektóre wersje opery np. pozwalały na zapisanie jedynie kilku ciasteczek dla pojedynczej domeny, a z tego co zaobserwowałem wczoraj Settlersi generują ich kilkanaście...
Niemniej bądźmy obiektywni.
pozdrawiam
o 20.30 miałbyc koniec konserwy! jest 22.00 prawie a do gry nadal nie mge wejsc.. super tak dalej!![]()
Aktualizacja (21:47): serwer Kolonia powinien być dostępny za kilkanaście minut - więcej informacji na ten temat postaram się zamieścić jutro.