Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Przemarsz genarałów w trakcie ataków po "konserwacji"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Wczoraj mi również zaginął najpierw weteran który się pojawił na mapce przygody po godzinie od wysłania. W miedzy czasie wysłałem zwykłego generała na tą samą przygodę tj Okradać bogatych i do tej pory nie powrócił nie ma go wogule ani wojska które z nim poszło straciłem nie dość ze gienka to wojsko poczekam jeszcze do jutra i pisze do supportu generał 2000 monet kij z wojskiem

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    No i doczekałem się odpowiedzi

No i nagle okazało się po 4 miesiącach (mojego) grania, że wszelkie poradniki można sobie w buty wsadzić, gdyż dopiero właśnie teraz generał porusza się tak jak powinien, czyli w sposób nie do przewidzenia. Szkoda tylko roboty wszystkich, którzy te poradniki tworzyli... No chyba że po następnej konserwacji w całkiem niespodziewany sposób wszystko wróci do sytuacji, jaka była przez rok istnienia gry, czyli generał będzie się "poruszał po planszy", a nie "przenosił w czasie".
    Ostatnio edytowane przez MOD_BOGVER ; 21.02.2013 o 07:21

Osadnik Awatar Minael
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Tak, ostatnia konserwacja troszkę utrudniła życie graczom, którzy robią bloki. Wszystko idzie ładnie do czasu, gdy generałowie zakładają siedmiomilowe buty. Zaczynają tak skakać, że nie wiadomo o co chodzi. Poniżej filmik, jak to wygląda. Polecam szczególnie 1:49 i najlepsze 2:18... ale to weteran, on ma tą wiedzę najlepiej opanowaną...

Miałem akcje w tym bloku z 4 blokowanymi obozami. Zdarzyło się to co na filmiku i jeden z generałów przyspieszył. Oczywiście złapał go obóz, który nie powinien. Cała akcja do piachu, ale przerywać nie chciałem, najwyżej stracę... I dobrze, bo nagle, po jakimś czasie, dłuższym... ten co wszedł do niewłaściwego obozu, nagle znalazł się tam gdzie powinien blokować i walczy... Weteran dał czadu i zaczął znów skakać i doskoczył do przywódcy. Udało się... Ale jakie dziwne rzeczy...

na tym filmiku, kończyłem przygodę koło 4 w nocy. Nie było mowy o lagach, a jednak jakies inne cuda... 0

Rada:
    Jak wysyłacie atak, wysyłajcie go normalnie, nie martwcie się tym, co będzie się działo. Jednak lepiej jest wysłać trochę za późno, niż na styk. Bo jak Wam dadzą z buta, to się nie pozbieracie. A jak będzie za późno... to generał zna sposób jak się po mapie poruszać, aby to nadrobić. Czy nawet przenieść się do innego obozu bandytów 0
    Tak, BB dbają by nam nie było nudno, a przede wszystkim łatwo.

A to, że stosowanie bloków jest "zakazane", to wiadomo nei od dziś. Był bład z winy BB? Ale jak robiles blok, choćby to tego nie dotyczyło, to nie ma znaczenia Twoje pisanie. Robiłeś blok i jesteś spalony. Nawet jak serwer 30 razy padł. Support powtarza to jak mantrę i zamiast podejsć po ludzku, troszkę mechaniczny się robi.
    Skrzydła do góry!

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    W sumie pomysł nawet fajny, gdyby dodali animację galopu generała coś by się działo. Tym samym BB by przyzwoliło niemal oficjalnie na bloki - co by było super! Tak w ogóle, o wiele łatwiej teraz robi się bloki - jak już się opanuje co i jak. Większe są zapasy czasowe.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Uprawnienia umieszczania postów