Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Przemarsz genarałów w trakcie ataków po "konserwacji"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Absolutnie to nie są żadne lagi, tylko coś przy aktualizacji. Ewidentnie gienkowie zaczynają robić jaja w momencie rozpoczęcia pierwszego ataku na obóz - pozostali zaczynają "teleportować" się w zupełnie nie kontrolowany sposób.

Tak jak pisano wyżej nie ma problemu jeżeli to jest atak z 1 blokiem bo wtedy ten właściwy atak szybciej dochodzi do celu i to nawet lepiej. Natomiast jakiekolwiek bloki na więcej niż jeden obóz naraz to jest czysta loteria...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Po wczorajszej konserwacji do tej pory nie powróciły mi wojska z Przygody ponad 650 sztuk wraz z Weteranem. Przygoda atak zrobiony zero zaliczenia i zero generalow . czy ktos cos wie?

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez pierdunek Zobacz posta
    Po wczorajszej konserwacji do tej pory nie powróciły mi wojska z Przygody ponad 650 sztuk wraz z Weteranem. Przygoda atak zrobiony zero zaliczenia i zero generalow . czy ktos cos wie?
    Powiem Ci ze gdzies sie z nimi mijałem tylko nie pamiętam gdzie ;-)

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie uprzedzili, że celowo psują grę, abyśmy nie mogli robić bloków. Przydało by się jakieś oświadczenie "Nie chcieliśmy, abyście robili bloki. Zabraniamy tego". Po takim oświadczeniu od razu przestał bym grać, ale sprawa byłaby czysta, bo bez bloków to można by zrobić opcje "Wyślij X rekrutów, Y Kuszników, Z żołnierzy. Stracisz 30 % wszystkich jednostek". Nie chce mi się tępo wysyłać żołnierzy na kolejne obozy. Projektowanie bloków, emocje przy przy małych marginesach czasowych - coś się działo. Twórcy powinni wesprzeć graczy w tym aspekcie i zamiast nam rzucać "po cichaczu" kłody pod nogi, chwycić temat i przygotować nowe/przebudować przygody, aby jeszcze więcej było kombinowania w grze.

Mam wrażenie, że środowisko graczy zrobiło z założenia nudnej gry, bardzo fajną zabawę. Właśnie narzędzia różnicujące walkę powinny być rozwijane.
    Ostatnio edytowane przez MOD_BOGVER ; 15.02.2013 o 19:46 Powód: Usunięcie treści niezgodnej z regulaminem

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Wczoraj zacząłem robić przygodę Zakazane Eksperymenty,pierwszy raz robię widok skaczącego genka nawet mnie na początku rozbawił.Myślałem ze tak ma być hehe zart.Ulepszają nam grę ;/

No i stało się ostatni blok hehe i poszło ponad 190 elity do piachu.To był podwójny blok pewnie dlatego nie wszedł.Gienek skakał jak ta pchełka i wyskakał.
    Ostatnio edytowane przez wredniejszy ; 16.02.2013 o 20:59

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Zrobiłem mały mały filmik żeby zoobrazować problem. Co prawda jest słabej jakości, może ktoś ma lepszy programik do nagrywania pulpitu niż ezvid.

O lagach nie mam mowy, bo w tym samym czasie sprawdzałem pinga do serwera gry: 212.100.244.164. Wszystkie czasy odpowiedzi poniżej 50ms. Zero utraconych pakietów. Skakanie generała zaczyna się gdy tylko wejdzie w wyłączony obszar oddziaływania innego obozu. Wcześniej całą trasę pokonuje płynnie. Sytuacja jest w 100% powtarzalna i reprodukowalna.
    Ostatnio edytowane przez dendroot ; 16.02.2013 o 20:47

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Potwierdzam, skoki występują przy blokach i wejściu w blokowaną strefę. Od czasu dodatkowej konserwacji wtopiłem dwa razy na banitach konnych i elitarnych w G3. Błąd występuje za każdym razem przy próbie blokowania. Banitów robię 2-3 razy dziennie i nie ma mowy bym zrobił coś nie tak. O problemie jest już głośno na prawie każdym czacie w grze. Pora ny ktoś na poważnie przyjrzał się problemowi i wprowadził konieczne poprawki bądź zrobił przewałkę serwera i przywrócił poprzednie ustawienia a nowe testował tam gdzie trzeba, czyli na serwerze testowym.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Ja z kolei chciałem zapytać, czy ktoś w końcu zwróci uwagę na ten problem i odpowie nam czy będzie naprawiony, czy też tak już zostanie. Przed chwilą robiłem s1 w banitach i dalej są "teleportacje". Byłoby miło, gdyby ktoś z odpowiednich osób się tutaj wypowiedział.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Przygoda: Byk
    Poradnik: http://deine-online-games.de/wp-cont...le-G250-AB.jpg
    Blok:3 (3 generałów)

Do tego bloku trochę dziwnie wypuszcza się generałów: 1 gienek do bloku, później 3ci gienek i 2gi (wszystko w odstępach ok. 3 sekundowych) - Po wypuszczeniu idą już w kolejności 1 - 2 - 3.

Jakie było moje zdziwienie, kiedy po rozpoczęciu bloku ostatni generał (wypuszczany 2gi w kolejności) zaczął przyśpieszać i wyprzedził generała idącego przed nim.
    Efekt - 200 kuszników do piachu.

Napisałem do supportu, ale nie wierzę w ich łaskawość. Support istnieje chyba po to żeby dać ujście frustracji - nie pomaga w niczym

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Faktycznie, ten blok będzie raczej nierealny przy obecnym problemie. Chyba trzeba go robić na raty: 1R + 225R i 1R + 200Ku, bo na jednym generale blokującym się raczej nie uda.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów