Strona 29 z 58 PierwszyPierwszy ... 19 27 28 29 30 31 39 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 578

Wątek: zadanie - cztery wiatry

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale jak już napisałem wcześniej (i nie tylko ja): zadanie to zadanie, a nie wykonanie zadania i liczenie na łut szczęścia, że zaliczy albo nie zaliczy. Zrobienie przygody xxx, czy przygody xxx ze stratami yyy to zadanie, ale zrobienie przygody i warunek uzyskania z niej określonego loota, na co gracz nie ma żadnego wpływu to pierdoła i zwykły kant. Można zrobić przygodę nawet i 10 razy i nie dostać granitu, I jaki jest koszt 10 azylów, starych przyjaciół czy matczynej? A każdy kto uważa inaczej niech się poważnie zastanowi; bo tak odnoszę wrażenie, ze ten ciąg zadań ma za zadanie wydoić ludzi z zasobów. A nagroda... przy promocji +100% kupię sobie za sms dwa razy po 400 klejnotów (23 złote) i bez stresu, bez pośpiechu i wydawania tysięcy zasobów czy budowania bezsensownych budynków (miecznicy damasceńscy, itp.) będę miał młyn wodny i 700 klejnotów.

Pomysł ciągu zadań fajny, zabawa mogłaby być fajna, gdyby była to zabawa w wykonywanie zadań, a nie loteria. Kilka fajnych zadań, po czym Azyl. Potem znowu kilka zadań i Starzy przyjaciele na finał, jakby ktos do tego miejsca dotarł. Komuś na pewno się uda, bo będzie miał szczęście. Ale to miały być zadania a nie liczenie na szczęście :|
    Ostatnio edytowane przez rolnik35 ; 17.02.2013 o 19:39

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    No dokładnie
    Dotarłem do zadania 5 zrobiłem Azyl wpadły bale egzo i odpuszczam sobie

Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mam problem wyprodukowałem 200 koszy i wrzuciłem komuś te 175 koszy niestety zaliczyło tylko 72 kosze, gdzie minęło trochę czasu i robiłem relogi Ktoś miał taki problem ??

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    ksiaze wielu ma ten problem

A propo poszukiwań ja wysyłam 11 szybkich na b. długie poszukiwania skarbu, a 3 zwykłych na krótkie poszukiwania przygód.
    Przed chwilą przyszli i oto wynik poszukiwań:

60 granit
    30 granit
    100 rudy złota
    30 granit
    100 rudy złota
    100 egzotyczne drewno
    40 egzotyczne drewno
    40 egzotyczne drewno
    10 ruda tytanu
    40 egzotyczne drewno
    10 saletra
    3 fragmenty map
    3 fragmenty map
    3 fragmenty map

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    A gdzie jest napisane ze każdy musi zrobić zadanie „Cztery wiatry”,chcesz i opłaca ci się to rób,nie chcesz i nie opłaca ci się nie rób:P

Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Czyli rozumiem że mam wrzucać znowu kosze czy czekać, aż zaliczy ??

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Skorzystam z okazji i się wyżalę. Zrobiłem już 3-y razy Azyl Bandytów i za każdym razem drewno egzotyczne. Ta losowość jest dosyć kiepska :/

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Mi zaliczyło 175/200 wyprodukowanych, musiałem dorobić 25 przez co czas się wydłużył (pierwsze 25 zaczęło się robić podczas poprzedniego ale skończył już w trakcie tego, może to dlatego).
    Teraz jestem na zadaniu z granitem z matczynej, zobaczymy czy będę miał szczęście.
    Skoro Ludzie już zrobili 10 zadań w 3-4 dni to znaczy ze mieli szczęście, a zadania są zaplanowane na 2 tygodnie, czyli bez spiny można to robić 1 dziennie, albo średnio po 2 zadania na dzień a i tak w tydzień się wyrobimy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Van-de-Lord Zobacz posta
    Mi zaliczyło 175/200 wyprodukowanych, musiałem dorobić 25 przez co czas się wydłużył (pierwsze 25 zaczęło się robić podczas poprzedniego ale skończył już w trakcie tego, może to dlatego).
    Teraz jestem na zadaniu z granitem z matczynej, zobaczymy czy będę miał szczęście.
    Skoro Ludzie już zrobili 10 zadań w 3-4 dni to znaczy ze mieli szczęście, a zadania są zaplanowane na 2 tygodnie, czyli bez spiny można to robić 1 dziennie, albo średnio po 2 zadania na dzień a i tak w tydzień się wyrobimy.
    nie jestem taki pewien, tu trzeba miec szczescie poprostu ja mam pecha i stoje na 1 bo grubasy granitu nie przynosza

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Coteaz Zobacz posta
    Jak już jesteśmy przy statystykach to pragnę poinformować jak wyglądają szanse na nie dostanie granitu w żadnej z wykonywanych przygód przy kolejnych wykonaniach, wedle prawdopodobieństwa(uwzględniając ze szansa na dropa z jednej przygody to 33,33%):

1 przygoda - 66,66%
    2 przygody - 44,44%
    3 przygody - 29,62%
    4 przygody - 19,75%
    5 przygód - 13,16%
    6 przygód - 8,77%

Życzę powodzenia i miłej zabawy .
    Prawo serii To co napisałeś powyżej to po prostu złudzenie produkowane przez nasze mózgi, w rzeczywistości za każdym razem szansa jest ta sama:
    1 przygoda - 66,66%
    2 przygoda - 66,66%
    3 przygoda - 66,66%
    4 przygoda - 66,66%
    itd.
    W skrócie możesz zrobić 1 i mieć z głowy albo 100 i nadal nie trafić Ja rezygnuje z zadania 5 i Azylu bandytów z tego powodu 200 mapek (czyli jakieś 1200 monet) to trochę za drogo jak na los na loterii W skrócie zamiast robić tą przygodę 3 razy mogę sobie za to kupić młyn wodny

Strona 29 z 58 PierwszyPierwszy ... 19 27 28 29 30 31 39 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów