Zobacz wyniki ankiety: Dodać nowe przedmioty do poszukiwania skarbów?

Głosujących
57. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak! To świetny pomysł który urozmaici gre

47 82.46%
  • Nie potrzema. Mój grubasek mnie w pełni zadowala

4 7.02%
  • Wisi mi to i powiewa... Grubasek lata tylko po przygody

6 10.53%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: odkrywca i to co może znaleźć

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców

odkrywca i to co może znaleźć

Jak wiadomo to co przynosi odkrywca z poszukiwania skarbów nie jest żadnym skarbem.
    Moja propozycja jest taka aby wprowadzić dodatkowe egzotyczne przedmioty których nie da się wyprodukować np: koszyk egzo, latający osadnik, ulepszony zaciąg, lubczyk, kanapka z serem, może nawet pudełko z zasobami. Oczywiście odpowiedni % szans do ustalenia.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Ciężko powiedzieć czy tak czy nie - jeśli tak to do poszukiwań długich i bardzo długich.

Te krótkie i średnie uważam za dobrze zrobione i jeśli odkrywcy nie szukają przygód, to sam z nich korzystam
    Osobiście, w poszukiwaniach długich i bardzo długich nie widzę sensu jeśli ktoś gra w miarę często
    (oczywiście patrząc z perspektywy kogoś, kto nie ma tubylczych odkrywców, tylko 3 podstawowych)

Jeśli jednak ktoś kupuje za klejnoty tubylczych i ma taka np. sytuacje, że posiada 3 za monety i x za klejnoty (razem, w "najgorszym" przypadku 13), to po wprowadzenie egzotycznych towarów np premii, pojawia się problem braku zbalansowania między graczami nie wydającymi kasy na klejnoty i tymi co płacą.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez The_Hihi Zobacz posta
    pojawia się problem braku zbalansowania między graczami nie wydającymi kasy na klejnoty i tymi co płacą.
    Nic nowego się nie pojawi bo różnica już jest widoczna i nic tego nie zmieni bo to i tak gra za kase.
    Co do odkrywców za klejnoty... ja mam dwóch szybkich i niewiele mi brakuje do trzeciego a nie wydałem na nich ani złotówki. Można? Można
    Oczywiście że krótkie poszukiwania nie powinny się zmienić. Chodzi mi o długie i b. długie i odpowiednio mały % aby za często nie padały i nadal pozostawały egzotyczne

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Myślę, że pomysł jest calkiem dobry. Osobiście puszczam grubasów tylko na średnie poszukiwania (teraz też na bardzo długie ze względu na zadanie), bo na dłuższe się po prostu nie opłaca, a to by podniosło atrakcyjność tych poszukiwań.

Osadnik Awatar Sir_Czacha
    Serwer
    Nowa Ziemia
    no jeśli procent nie będzie przesadny to bardzo bym się ucieszył
    Żadnego dobrego pomysłu na sygnaturę

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Jestem na tak tylko oczywiście procent musi byc odpowiedni nie za duzy nie za maly

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    pomysł funta kłaków wart....

może od razu zaproponować BB by co miesiąc lub dwa dawało nam po 1000 klejnotów ?
    każdy kupi sobie co będzie chciał

PS
    nie każdy tutaj widzę pamięta stare porzekadło: chcesz mieć więcej ? wpierw coś strać

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez The_Hihi Zobacz posta
    ...pojawia się problem braku zbalansowania między graczami nie wydającymi kasy na klejnoty i tymi co płacą.
    Jeśli masz z tym problem to kto Ci broni zakupić nawet i więcej klejnotów, niż BB na testowym rozdaje? Na tym polega urok mikropłatności. Płacisz - masz szybciej i więcej. Nie płacisz, też pograsz tylko mniej komfortowo.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Amber_Pl Zobacz posta
    pomysł funta kłaków wart....

może od razu zaproponować BB by co miesiąc lub dwa dawało nam po 1000 klejnotów ?
    każdy kupi sobie co będzie chciał

PS
    nie każdy tutaj widzę pamięta stare porzekadło: chcesz mieć więcej ? wpierw coś strać

Nie chodzi o to żeby nam dali tylko o to żebyśmy mogli zdobyć. Czytaj ze zrozumieniem i nie pisz bzdur o klejnotach.
    Porzekadło zaprezentowane przez Ciebie tutaj też ma swoje zastosowanie. Wysyłając odkrywców na poszukiwanie skarbu tracimy możliwość znalezienia przygody.

Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    nikt nie zmusza Cię byś wysyłał grubasa na poszukiwanie skarbu, jest wolny wybór,
    nie mozna miec wszystkiego
    ... lisek chytrusek dwa razy traci

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów