Zobacz wyniki ankiety: Czy wam się podobało??

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Podobało się!

14 63.64%
  • nie podobało..

3 13.64%
  • bez odp.

5 22.73%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Możliwość zmieniania interface , dodanie animacji armii .

Początkujący Osadnik Awatar Lubie_kase
    Serwer
    Kolonia

Możliwość zmieniania interface , dodanie animacji armii .

Możliwość zmieniania interface :
    Tam gdzie są informacje o ilości surowców budowlanych powinna być możliwość zmiany np. na granit , monety gildii itd. każdy co chce chodzi mi o to żeby można było w interfejsie zmieniać podgląd stanu magazynowego, na tym pasku na górze gdzie widzimy ludzi, patenty, narzędzia, monety, deski iglaste, deski liściaste, kamień, marmur i klejnoty, na podgląd na dowolne surowce jakie nas interesują. (przepisane od Jewels1 on to dobrze opisał thx).

mi z tą zmianą owiele lepiej by się grało :P Bo po co mam widzieć kamień albo deski iglaste jak mam 31 lev....
    Ostatnio edytowane przez Lubie_kase ; 07.02.2013 o 18:32

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Lubie_kase Zobacz posta
    Tam gdzie są informacje o ilości surowców budowlanych powinna być możliwość zmiany np. na granit , monety gildii itd. każdy co chce
    Nie wiem czy dobrze rozumiem - chcesz mieć możliwość zamiany np. marmuru na granit przy budowaniu budynków? Czyli zamiast budować za marmur i deski liściaste chcesz budować za np. granit i monety gildii? Jeśli tak, to jaki proponujesz przelicznik? Propozycja moim zdaniem kiepska i z zerowymi szansami na realizację.

Dodanie animacji armii :
    Dodanie animacji armii do chodzącego generała żeby nie szedł już sam na bitwę... i też przy przenoszeniu garnizonu
    Mają iść za generałem gęsiego czy mogą czwórkami? Gra i tak jest przeładowana animacjami, taki "bajer" jak armia wędrująca za generałem jest zbędna. Widzę, że dopiero zacząłeś grać, pograsz jeszcze trochę i nie będziesz zwracał uwagi na to w jaki sposób generał się przemieszcza, za to zacznie Ci brakować jakiegoś oznaczenia gdzie w danym momencie się znajduje (wątek w temacie znacznika nad przemieszczającym się generałem już gdzieś się przewinął).

Dodaj ankietę żeby można było zagłosować...na NIE.

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Tam gdzie są informacje o ilości surowców budowlanych powinna być możliwość zmiany np. na granit , monety gildii itd. każdy co chce

Ta część mi się podoba bardzo, sam kilka dni temu myślałem że fajnie by było móc zamienić bo szczerze to na 39 lvlu mało mnie interesuje ile mam desek iglastych i kamienia natomiast ile mam granitu interesuje mnie bardzo i dobrze było by to widzieć cały czas.

Dodaj ankietę bo zaraz temat będzie zamknięty.

zwolk, autorowi chodzi o to ( a przynajmniej ja to tak rozumiem) żeby można było w interfejsie zmieniać podgląd stanu magazynowego, na tym pasku na górze gdzie widzimy ludzi, patenty, narzędzia, monety, deski iglaste, deski liściaste, kamień, marmur i klejnoty, na podgląd na dowolne surowce jakie nas interesują.

Serwer
    Kolonia
    Jewels1 ty to dobrze zrozumiałeś

Serwer
    Kolonia
    Zwolk dobra z tym generałem to faktycznie źle mi poszło... ale z tym interfejsem nie zrozumiałeś mnie :P

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A jakby można było zmieniać w interfejsie surowców co w nim jest, to może jeszcze jakby okienek z surowcami było max 12, albo 18, czy nawet tyle ile potrzeba (wielokrotność sześciu, bo diamenty i tak zostaną na bank), tylko te podstawowe 6 by się zawsze pokazywało, a reszta podświetlała by się tak jak okno "Ludności", a wtedy wkładaj se tam co chcesz i na jakie miejsce chcesz, a nie łaź po magazynie i szukaj, bo ciągle przełącza na stronę podstawową.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zwolk dobra z tym generałem to faktycznie źle mi poszło... ale z tym interfejsem nie zrozumiałeś mnie :P
    Sorki za niezrozumienie, ale sam przyznasz że nie było to zbyt jasno napisane Mi osobiście taka funkcjonalność nie jest do niczego potrzebna. I tak z górnego paska interesuje mnie przede wszystkim ikonka populacji, która akurat jest dość dobrze opracowana, zwłaszcza jeśli chodzi o widok na armię. Czasem zerkam na stan monet. A pozostałe - w sumie to i dobrze że tam są widoczne te podstawowe materiały bo po pierwsze są najczęściej potrzebne a po drugie najszybciej zawalają magazyn i od razu wiadomo kiedy trzeba się zacząć pozbywać nadmiaru

Jeśli już zmieniać coś w interfejsie, to dałbym na górnym pasku taki sam podgląd na magazyn jaki jest dla populacji. Jedna ikonka - magazynu - po najechaniu na nią pokazuje się okienko ze wszystkimi przedmiotami z magazynu i posiadane ilości, każda zakładka magazynowa w osobnej kolumnie. Dało się to zrobić dla poszczególnych jednostek wojskowych, więc chyba nie ma problemu żeby tak samo zrobić dla magazynu.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Było juz dawno temu to poruszone, ale temat zaginął gdzieś w archiwum zapewne, dostosowanie jakis surowce maja byc wyświetlane byłoby super, bo większości mało interesuje ile maja kamienia czy deski igła.

Serwer
    Kolonia
    Ja tak sobie to wymyśliłem patrząc na te deski albo kamień i bardzo fajnie by było jak by to dodali

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    narzędzia, deski (iglast.), kamień, deski (liściast.) i marmur to podstawowe surowce budowlane
    (monety - wiadomo, handel, mennica)

a granit jest czymś dodatkowym, nie niezbędnym, który można zdobyć na handlu lub w przygodach

co do dodatkowych animacji, fajnie by było, ale technicznie nierealne

Uprawnienia umieszczania postów