Zobacz wyniki ankiety: Jaka jest twoja opinia na temat?

Głosujących
20. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Za

11 55.00%
  • Przeciw

6 30.00%
  • Obojętnie

3 15.00%
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Notatnik

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Notatnik

Witam.
    Gram od kilku dni i jednej rzeczy mi brak. Mianowicie chodzi mi o notatnik/brudnopis, w którym można by było np. zapisać sobie co chce się zrobić po następnym zalogowaniu (np. "wybudować kolejną kopalnię XYZ" czy, podnieść poziom budynków XYZ na 3 lvl").

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    hmm, w sumie ja z czegoś takiego korzystam, nazywa się to kartka i ołówek tzn. serio, jakieś plany budynków, ale cżęsciej wyliczone składy ataków stricte pod moje wojsko mam zanotowane w zeszycie koło komputera i może jestem staroświecka ale nie jest mi w ogóle potrzebna taka funkcja w grze, zwłaszcza że mam na pulpicie notatnik z wklejkami z pomocy, tak jakby było potrzebne komuś szybko podać jakiś link czy definicje

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Każdy system operacyjny oferuje taką aplikację jak notatnik, zawsze można też używać jakiegoś edytora tekstu. Osobiście wolałbym mieć możliwość dodania notatki np. do znajomego - skąd się wziął, czy robiliśmy razem przygodę, czy i czym handlowaliśmy, jakieś komentarze. To czy potrzebuję postawić kopalnię czy podnieść level budynku albo od razu widać (bo jest mało surowca na złożu), albo pamiętam, bo znowu nie podnosi się tych leveli znowu tak często.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Osobiście korzystam z jakiejś wtyczki w chrome i notatnik mam na takie sprawy, otwiera sie 1 kliknieciem.

Osadnik Awatar Sir_Czacha
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez wikista Zobacz posta
    hmm, w sumie ja z czegoś takiego korzystam, nazywa się to kartka i ołówek tzn. serio, jakieś plany budynków, ale cżęsciej wyliczone składy ataków stricte pod moje wojsko mam zanotowane w zeszycie koło komputera i może jestem staroświecka ale nie jest mi w ogóle potrzebna taka funkcja w grze, zwłaszcza że mam na pulpicie notatnik z wklejkami z pomocy, tak jakby było potrzebne komuś szybko podać jakiś link czy definicje
    Myślę, że nie jest to zły pomysł żeby notatnik stworzyć.
    Dlaczego?
    Ponieważ nie zawsze logujemy się na jednym i tym samym kompie. A Notatnik z Windy czy kartka + pióro to rozwiązania wybitnie "stacjonarne".

Fajnie żeby było miejsce w Settlersach, gdzie będę mógł zanotować komu i ile jestem dłużny surowców albo jakie budynki kolega z Gildii ma mi zbuffować od rana
    Żadnego dobrego pomysłu na sygnaturę

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    tu muszę przyznać racje, nie pomyślalam o osobach logujących sie z kilku miejsc, wtedy to rzeczywiście moze być problem, no bo noszenie ze sobą notatek do settlersów to byłby baardzo niepokojący objaw

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Do notatek jest dostepnych tysiace programow, czesc jest na tyle wygodna, ze zapisuje sesje i nie trzeba za kazdym razem szukac pliku (np. notepad++).

Problem z przenosnoscia mozna rozwiazac np. korzystajac z dropboxa albo jakiegos webowego enginu do notatek. Biorac pod uwage, ze zadnych zastrzezonych informacji i tak nikt tam nie bedzie umieszczac mozna z tego swobodnie korzystac.

Wprowadzenie takiej funkcjonalnosci do gry byloby oczywiscie fajne, ale mimo wszystko nadmiarowe, ponadto znajac BB pociagneloby za soba pewnie mnostwo nowych bugow ..
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Uprawnienia umieszczania postów