Zobacz wyniki ankiety: Podoba Ci się pomysł? Chcesz aby do gry była dodana noc ?

Głosujących
43. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

23 53.49%
  • Nie

20 46.51%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Noc w grze

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Noc w grze

Witam, chciałbym przedstawić pomysł nocy w grze jako tylko i wyłącznie element graficzny.
    Moim zdaniem trochę dziwnie że cały czas jest dzień, mogłaby np. od godziny 19 być noc w grze a latem ta godzina byłaby przesunięta np. na 21
    Każdy budynek byłby fajnie oświetlony (światło z okien i otwartych drzwi i w okolicy budynków na terenie pracy też byłoby światło, złoża marmuru czy kamienia też mogłyby być oświetlone) i ozdoby takie jak lampy dawałyby też światło.
    Co wy na to ?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Zapraszam do głosowania
    Ostatnio edytowane przez D4MEK93 ; 01.02.2013 o 14:51

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Były już nocne klimaty na evencie Halloween, i ja osobiście szybko zatęskniłem do "trybu dziennego".
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 01.02.2013 o 15:19

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Podobnie było ze śniegiem... jestem na nie

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie możliwe, dużo ludzi w nocy gra bez oświetlenia pokoju więc ciemność w grze bardzo przeszkadzałaby i szybko pojawiły by się watki że "nic nie widać".

Osadnik Awatar JackDanieIs
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    Nie możliwe, dużo ludzi w nocy gra bez oświetlenia pokoju więc ciemność w grze bardzo przeszkadzałaby i szybko pojawiły by się watki że "nic nie widać".
    Akurat gra w nocy z przyciemnionym interfejsem jest znacznie wygodniejsza; przede wszystkim mniej niszczy wzrok
    No fuck was given that day.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie wydaje mi się aby było coś wygodniejszego od oświetlonego miasta dla wzroku, co ty chrzanisz... Zresztą jeżeli ktoś ma co najmniej LCD to psucie wzroku jest na poziomie zerowym, jedynie co to oczy się męczą. Gadasz totalne bzdury JackDaniels.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    a co z czasem letnim, a co z białymi nocami ??

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jestem na nie, bo znając BB to "wprowadzenie nocy" ograniczy się do zmiany koloru (przyciemnienia) kilku warstw jak to miało miejsce zawsze:
    - Hallowen -> była noc, która bardzo męczyła oczy
    - event świąteczny (Bożonarodzeniowy) -> śnieg - tu przecięli totalnie
    - event koniec świata -> zwiększyli tylko nasycenie koloru czerwonego, co wyglądało słabo i do tego nieprofesjonalnie jakby robił to jakiś małolat, który nie zna się na obróbce grafiki.

Jakby panowie/panie z BB postaraliby się w sprawie przygotowania (od zera) "nocy" i odpowiednich zmian w kolorach interfejsu, to mi wszystko jedno czy będzie czy nie. Na tą noc co była w hallowen się nie zgadzam.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Pomysł fajny ale musiał by być dobrze dopracowany. Jeżeli był by wykonany jak efekt zimy to odpada. Wyspa była nieczytelna a ogólne wrażenie słabe bo wszystko zlewało się w jedną całość.
    Druga sprawa (to dla przeciwników pomysłu), że efekt nocy można by było włączyć i wyłączyć w opcjach jak komuś by się nie podobało. To rozwiązało by część problemów. Uważam, iż dodatnie takie opcji ale dopracowanej wprowadziło by jakiś smaczek do zabawy.

Uprawnienia umieszczania postów