Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za dodaniem informacji o ostatnim zalogowaniu członków gildii?

Głosujących
25. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

23 92.00%
  • NIE

2 8.00%
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: ostatnio online - w zakladce gildii

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia

ostatnio online - w zakladce gildii

Witam , nie wiem czy już było czy nie ale napiszę
    jeżeli było to skasujcie jeżeli nie było to wypowiadajcie się

moim pomysłem jest utworzenie w zakładce Gildia - Członkowie .. informacji kiedy ostatni raz delikwent się zalogował

pomogło by to twórcom gildii (założycielom) określić czy ktoś jest aktywny czy tylko loguje się raz na miesiąc ... co za tym idzie w wywaleniu takich osób za nieaktywność

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Co prawda na Forum jest możliwość sprawdzenia kiedy dany gracz się ostatnio logował, ale bezpośredni podgląd w gildii byłby z pewnością bardziej poręczny.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez zwolk Zobacz posta
    Co prawda na Forum jest możliwość sprawdzenia kiedy dany gracz się ostatnio logował, ale bezpośredni podgląd w gildii byłby z pewnością bardziej poręczny.
    na forum jest że się zalogował ale to nie jest równoznaczne z tym iż był w grze.. bynajmniej mi się tak wydaje że tam to jest tylko logowanie do profilu ..a wejście w grę to co innego

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez RomineK Zobacz posta
    na forum jest że się zalogował ale to nie jest równoznaczne z tym iż był w grze.. bynajmniej mi się tak wydaje że tam to jest tylko logowanie do profilu ..a wejście w grę to co innego
    Chyba niewielu jest graczy którzy logują się na stronie głównej i nie wchodzą do gry PRZYNAJMNIEJ mi się tak wydaje.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie kumam po co cos takiego. Zobaczyc kiedy ktos był zalogowany zeby moc go wywalic z gildi za nieaktywnosc. Rozwiazanie jest proste - wchodzisz na wioske..pola wyjałowione..studnie/kopalnie zapadniete - zero pomocy dla gildi/zadan gildiowych - wywalasz!
    Ktos pola ładnie rozudowane ma..kopalnie smigaja..studnie tryskają wodą.....pomoc dla gildi (wymiana koszy itd) Zostawiasz
    Po co Ci jakaś data zeby to określic?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Zajadek Zobacz posta
    Zobaczyc kiedy ktos był zalogowany zeby moc go wywalic z gildi za nieaktywnosc.
    a dlaczego zaraz wywalać? Mogą być różne przyczyny czasowej nieaktywności. Czasem niezawiniona (zobacz ile jest postów typu "nie mogę się zalogować"),
    czasem wymuszona przez okoliczności (nagły wyjazd bez możliwości kontaktu lub dostępu do netu), a czasem całkowita utrata zainteresowania grą. A pola czy studnie zapadają się b. szybko.
    Przy okazji: w profilu owszem jest ostatnie logowanie (aktywność) ale dotyczy to aktywności na forum (nawet bez pisania postów) a nie w grze.
    Ostatnio edytowane przez Scolopendra ; 30.01.2013 o 13:50 Powód: uzupełnienie

Uprawnienia umieszczania postów