Zobacz wyniki ankiety: Czy uważasz, że należałoby dokonać zmian ikon?

Głosujących
23. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

20 86.96%
  • NIE

3 13.04%
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Brak konsekwencji w symbolach budynków w menu budowli i podsumowaniu gospodarki.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Brak konsekwencji w symbolach budynków w menu budowli i podsumowaniu gospodarki.

Witam.

Chciałbym zawnioskować aby ikony w Menu Budowli były odmienne dla różnych typów budynków wytwarzających odpowiednie surowce. Teraz dla przykładu tartaki, drwale i leśnicy mają takie same ikony bez względu na typ drewna. Skoro mamy rozróżnienie w pasku informacyjnym, w magazynie oraz panelach handlu, to dlaczego nie ma konsekwencji w typie budynku i podsumowaniu gospodarki, gdzie drzewo winno być odpowiedniego typu. Jest to kosmetyka nie wnosząca niczego do gry ale z pewnością ułatwi orientacje.

Mogło by to wyglądać np. tak:

Drwal
    liściasty

Tartak
    iglasty

Leśnik
    iglasty

Aby określić istotność takiej zmiany załączona jest ankieta.
    Ostatnio edytowane przez POLISH_ZORRO ; 27.01.2013 o 03:51

Osadnik Awatar Sir_Czacha
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Kiedy już wczytałem się w to co jest tu napisane i zrozumiałem o co w poście chodzi stwierdzam, że jest to kosmetyka nie mająca żadnego wpływu na grę. Dosłownie żadnego.
    Pomylić się nie sposób, ponieważ każdy z budynków jest w innej zakładce w menu budowli. Kosmetyka jest tak niezauważalna, że chyba tylko najwięksi pedanci byliby w stanie ją dostrzec.

W ankiecie brakuje opcji nr 3 - czyli jest mi to całkowicie obojętne.
    Żadnego dobrego pomysłu na sygnaturę

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Masz rację kolego, jestem pedantem. Oczywiście nie wspomniałem w treści post'u, że jest to kosmetyka nie wnosząca niczego do gry. Zapomniałem jeszcze dodać, że jednostki bojowe powinny tak samo wyglądać, znajdują się przecież w różnych rzędach i tylko największy malkontent będzie miał z tym problem.

Serwer
    Nowa Ziemia
    Wojska wyglądają różnie ponieważ ich uzbrojenie jest odmienne.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Cytat Zamieszczone przez Sir_Czacha Zobacz posta
    Budynki mają wyglądać odmiennie ponieważ ich funkcje (uzbrojenie) są odmienne. Zatem widzę, że się zgadzasz ze mną. Miło mi.

Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez POLISH_ZORRO Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Sir_Czacha Zobacz posta
    Budynki mają wyglądać odmiennie ponieważ ich funkcje (uzbrojenie) są odmienne. Zatem widzę, że się zgadzasz ze mną. Miło mi.
    Tartak liściasty nie różni się w budowie od tartaku iglastego. Ta sama piła, ten sam tryb pracy. Nie ma potrzeby żeby się różnił.
    Rekrut różni się od kusznika - jest konieczność żeby wyglądali inaczej.

Ale w gwoli wyjaśnienia.
    Nie jestem jakimś mega zwolennikiem tego pomysłu, ale nie oznacza to, że chcę blokować ewentualne wprowadzenie go do gry

Uprawnienia umieszczania postów