Zobacz wyniki ankiety: Czy chcecie miec możliwość dokupywania nowych rzeczy do targowiska gildii?

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jak najbardziej za możliwością dokupowania

13 59.09%
  • Obojętne

2 9.09%
  • Niepotrzebne

7 31.82%
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Na co wydać monety gildijne

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Na co wydać monety gildijne

Widziałam podobny wątek, ale nie miał ankiety i został zamknięty.
    Mój pomysł polega na możliwości kupowania przez gildię nowych elementów do targowiska gildii. Lider gildii miał by opcje dokupienia za monety gildyjne nowych elementów, np: tubylczego zwiadowcy, weterana, różnych premii, czy doładowań. Oczywiście cena takiego zakupu, była by dosyć wysoka i cała gildia musiałaby się na to składać, potem po zakupie przez lidera, każdy z członków mógłby sobie kupić już ten dodatkowy element.
    Na przykład: za tubylczego lider musiałby zapłacić dajmy na to: 30 tysięcy monet, a później graczy kosztowałby 3 tysiące. Takie rozwiązanie promowało by gildie zgrane, które robią regularnie zadania i są w stanie szybko uzbierać odpowiednią kwotę. Teraz jakoś nie widzę motywacji do zbierania tych monet, choć mam ich już sporo i się zastanawiam na co je wydać, a kończy się na chomikowaniu i czekaniu na lepsze czasy i lepsze możliwości niż wesoły geolog, czy makaron.

bembus
    Witam
    Wg mnie watpie ze to dodadza. Co do innych specjalistow to watpie ale o weteranie mozemy zapomniec, wg mnie BB zbilo juz troche kasy na weteranie i dalej zbija, byla promocja 100% to wszyscy sie rzucili na pakiet klejnotow za 40 zl ;D

Osadnik Awatar ahoj_zeglarze
    Serwer
    Nowy Świat
    a ja uwazam, ze zupelnie niepotrzebny i nietrafiony pomysl Jest wiele gildii i osob ktore wykonuja zadania a otrzymuja tych monet 56 i nazbieranie nawet na geologa jest duzym wyzwaniem....
    Pozatym watpie aby wprowadzono do sklepu gildijnego przedmioty na ktore jest limit....

Uwazam ze najlepszym rozwiazaniem by bylo aby przedmioty w sklepie sie zmienialy co jakis czas i tyle!

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Też uważam, że wystarczy jak przedmioty w markecie będą się zmieniały. Dobrze by było tylko z góry znać termin tej zmiany wcześniej - jakiś licznik czy cuś.

A jak uzbierałeś dużo tych monetek to już niebawem będziesz za 10k z hakiem mógł sobie dokupić permanentny slot do kolejki budowy:P

Uprawnienia umieszczania postów