Zobacz wyniki ankiety: Czy chcesz dodania uniwersalnych przycisków zatrzymujących całą produkcje na raz?

Głosujących
87. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Za

64 73.56%
  • Przeciw

14 16.09%
  • Obojętne

9 10.34%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Zatrzymaj produkcje wszędzie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Zatrzymaj produkcje wszędzie

Chyba każdy z nas zetknął się z sytuacją, w której nie może się zalogować danego dnia, z tego czy innego powodu. Pomocne było by wtedy zatrzymanie produkcji w większej ilości budynków, ale klikanie "zatrzymaj produkcje" razy 50, bywa nudne i uciążliwe. Sugerowałbym dodanie w domu władyki kilku uniwersalnych przycisków, zatrzymujących produkcje w jednym czasie we wszystkich budynkach danego rodzaju. Np. klikamy raz i produkcja we wszystkich gospodarstwach, i połączony z nimi piekarniach, zostaje zatrzymana. Tak samo z kopalniami, warsztatami kamieniarza, studniami itd itp.
    Ps. Scolopendra zwrócił moją uwagę na to czego nie dopisałem. Oczywiście tymiż samymi przyciskami wznawiało by się produkcje.
    Ostatnio edytowane przez Kristakles ; 22.01.2013 o 00:06

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    jestem za, ale też potrzebny byłby przycisk wznawiający produkcję.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Myślałem, że to oczywiste. Ale fakt, nie napisałem tego

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dobry pomysł, aby na stronie startowej po zalogowaniu była możliwość zatrzymania produkcji. Ale jak mieliby to wprowadzić to zapewne dla wszystkich budynków naraz. Włącznie z kopalniami.

Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Gram jakieś pół roku i nie widziałem jeszcze potrzeby na coś takiego. Jak zatrzymywałem produkcję to tylko na max kilka budynków.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie żebym miał skorzystać z takiej opcji, ale zagłosowałem na 'tak', bo w niczym by mi ona nie przeszkodziła, a komuś mogłaby pomóc.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak dla mnie propozycja równie przydatna jak Symulacja w garnizonie. Ale jeśli kogoś by uszczęśliwiła to niech by była

Moim zdaniem zatrzymywanie produkcji na wszystkim jest jakby bez sensu bo po pierwsze produkcja i tak sama się zatrzymuje po 24h braku aktywności na wyspie, a po drugie nawet jeśli braknie jakichś surowców typu zboże czy ruda, to budynki też przestają pracować, same z siebie. A tak przynajmniej w czasie mojej nieobecności zrobi się maksymalna ilość gotowych produktów do wykorzystania OD RAZU po powrocie do gry, bez wznawiania produkcji i czekania aż się wszystko wyprodukuje.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Chodziło mi o misternie ułożony łańcuch produkcji. Wystarczy, że nie ma mnie przez kilkanaście godzin, i odbudowa wszystkich wyeksploatowanych złóż zabiera pół dnia. To zniechęca do gry kiedy wiem, że po zalogowaniu zastanę okropny bajzel, wszystko mi się zawali, produkcja stoi. Nie ukrywam, że czasami praca plus delegacja, daje kilka dni bez internetu, i po tym czasie trudno jest posprzątać wszystko co się stało podczas nieobecności.
    ksiaze, a pomyślałeś o tych którzy nie mogą się logować do gry w dowolnej prze dnia? Nie wszyscy mają tyle czasu co Ty.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Kristakles Zobacz posta
    Chodziło mi o misternie ułożony łańcuch produkcji. Wystarczy, że nie ma mnie przez kilkanaście godzin, i odbudowa wszystkich wyeksploatowanych złóż zabiera pół dnia.
    Teraz to pojechałeś Wychodzi na to, że eksploatujesz złoża (kopalnie, kamień, marmur, pola, studnie) mniej więcej 2x szybciej niż zajmuje ci ich ponowne postawienie Gospodarstwo na 3 lvl wyciąga 400 szt zboża w około 26h. Studnia 1500 wyczerpuje się po ok. 3 dniach. Kopalnia miedzi podniesiona na 2 lvl pada po ok. 26h. Wyszukanie złóż kamienia to raptem 2 minuty, mając 3 geologów to jest jakieś 6 minut szukania, złoża miedzi wyszukasz w 10 minut. Złoża wymagające długiego szukania (wegiel, złoto) można szukać nocą, nie trzeba przy tym pilnować geologów. Jedynie z marmurem może być mały problem bo 30 minut szukania może frustrować, ale i tak da się to tak ustawić, żeby nie było potrzeby wyszukiwania wszystkich złóż naraz, a poza tym ileż znowu tego marmuru potrzeba Przy, jak piszesz, misternie ułożonym łańcuchu produkcji, nie odbudowujesz totalnie wszystkiego codziennie. Postawienie kilkunastu studni, kilkunastu pól i kilku kopalni (przy założeniu, że masz odbudowę częściową) to nie jest pół dnia tylko kilkadziesiąt minut, a przecież w tym czasie można spokojnie wysyłać generałów i robić przygody.

Cytat Zamieszczone przez Kristakles Zobacz posta
    ksiaze, a pomyślałeś o tych którzy nie mogą się logować do gry w dowolnej prze dnia? Nie wszyscy mają tyle czasu co Ty.
    Ja gram dziennie 2-3h (proszę nie mylić siedzenia na forum z grą ) i moja gospodarka jest na tyle zbilansowana, że nie zatrzymuję niczego oprócz krytycznej produkcji złota, gdy nie jestem w stanie zapewnić ciągłości buffowania. Reszta budynków zasuwa pełną parą. Nawet jeśli gdzieś skończy się jakieś złoże, to zapasy w magazynie pozwalają na kilkanaście godzin (w niektórych przypadkach i kilka dni) pracy bez dostarczania surowców na bieżąco. I to jest w moim rozumieniu misternie ułożony łańcuch produkcji

Ale jak pisałem - jeśli ktoś poczuje się taką opcją uszczęśliwiony, to niech sobie tak opcja będzie.
    Ostatnio edytowane przez zwolk ; 22.01.2013 o 19:14

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    ta gra to ewidentny klikacz, więc na pewno nikt nie wprowadzi takiej funkcji! Im więcej klikania tym lepiej dla nich bo ludzie kupują klejnoty by chociaż część klikania ogarniczyć.
    to samo mogłoby się tyczyć wysyłania odkrywców (opcja wyślij wszystkich naraz) albo wysyłania generałów jakimś szybszym sposobem ( np automatycznie rozdzielanie wybranej ilości wojsk na x generałów)
    przykłady tego typu usprawnień możnaby mnożyć....

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów