Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Coraz większe lagi na przygodach

Osadnik
    Serwer
    Kolonia

Coraz większe lagi na przygodach

Witam, wiem że to kolejny taki post, ale może jak będzie się tłukło BB do głowy ....

Przykładem będą 2 przygody, ale myślę, że to problem ogólny.

Pierwsza przygoda to "Zdrajcy" - zawsze zlagowana. Generałowie wychodzą po różnym czasie, cofają się, przeskakują, bitwa niby odbywa się w zamku, zaraz potem z powrotem w innym obozie. Tragedia.

Drugą przygodą jest "Wiktor podstępny". Mam 4-ech generałów. Wysyłam po kolei od tego najbliższego, do tego najdalej. Po wysłaniu pojawiają się koniki wcale nie wszędzie, tylko najpierw u drugiego generała i dalej u ostatniego. Wyskakują generałowie w przypadkowych kolejnościach wielki bajzel cofam wszystko. Następny raz trzeba to wysłać niby wszystko ok. I różne wariacje tego 4 razy. Piąty raz - jeden z generałów zbliża się do strefy - zapas ok 1 chorągiewki. Nagle generał co robił blok autentycznie znika - przerywa się walka. Generał co robił atak zmienia cel. Wycofuje to tałatajstwo. I jednego gienka mi wcięło. Nie walczy, nie ma go w obozie, nie ma go na mapie i tak na 45 sekund zniknął drań. Potem pojawia się pasek na wykończeniu, ja tracę wojsko, a generał którego wycofałem wchodzi do walki w obozie, a potem się okazuje że nie walczył... przestałem lubić tą przygodę tylko i wyłącznie z tego powodu, że to co się dzieje na mapie to JEDEN, WIELKI BAJZEL. Kiedyś bardzo fajnie mi się robiło Wiktorka, a teraz, mogą tą przygodę wywalić z puli przygód, bo to i tak nie działa.

Panowie z BB dostawcie tych komputerów do przygód, bo grać już się nie da. Ja wiem o lagach w tych przygodach.

Proszę was o pisanie jakie przygody sprawiają wam szczególne problemy z powodu ogromnych lagów i jakie przygody przestały wam dawać frajdę z tego powodu. Może zmasowany atak na BB w tej kwestii w końcu da jakieś rezultaty, bo ludzi przybywa, a mam wrażenie, że BB zapomniało, że przygody też liczone są przez ich serwery.

Ave
    Alth

ps. trochę offtopic
    lagi są obecne przy premiowaniu (znany problem). Znikające koszyki itd.
    Lagi również dotyczą przydzielania wojska do generałów. Sam osobiście tego doświadczyłem, jak przydzielałem kolejno oddziały do kolejnych generałów. Potem sprawdzenie i wio do walki. Potem patrze w walce, że jest mniej wojska, a np elita spokojnie sobie czeka na przydzielenie. Wtopiona walka. Dodatkowo normą jest, że po przydzieleniu oddziału można sobie czekać i czekać, klepsydra się kręci i kręci.... Często pomaga zamknięcie okna generała i ponowne jego otwarcie - oddziały od razu przydzielone. Odświeżanie nie działa poprawnie. Jak dodać do tego lagi w przydzielaniu oddziałów, w ruchach wojsk w czasie ich wysyłania - proszę państwa: Ta gra cierpi na brak sprzętu/optymalizacji w każdym aspekcie.
    Następnym problemem jest tworzenie kolejki budowania. Często jest tak, że buduję pole i ...kolejka budowania jest zablokowana. Albo znikają budynki skolejkowane, albo trzeba czekać, aż poprzedni budynek postanowi się wybudować, a może zniknie ? Magia.
    Czy jest jakiś niezlagowany aspekt tej gry? Może zamiast inwestować w reklamę to obetnijcie marketingowi kasę i przydzielcie trochę pieniędzy na serwery, bo tracić oddanych graczy jest gorzej, jak zyskiwać puste martwe konta. Bo kto będzie grał w grę w której interakcja LEŻY?
    Ostatnio edytowane przez Althair ; 19.01.2013 o 19:41

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Dzisiaj robiłem na końskim korzystając z poradnika Poznańczyka i blok z G1 -A & B oczywiście oba do du...
    Wkurza taka gra ja czekam na weekend żeby więcej przygód zrobić i sobie pograć wyluzować itd a tu już się nie da.
    Chciałem dziś lev. podnieść ale pierdziele bo tylko się wk.. można.
    Lagi coraz większe w tygodniu tez Piratów robiłem i tak samo w plecy przez lagi.
    Niby zawsze można cofnąć atak ale ciekawe jak to zarobić gdy w niektórych blokach jest dosłownie kilka chwil na decyzję a i tak nawet jak start będzie dobry to potem sam atak może być opóźniony i tak samo jest stracony blok :/
    Ciekawe czy ktoś z BB się wypowie.
    Zibi

Banned
    Serwer
    Złota Góra
    Bloki wykonuje się na własną odpowiedzialność

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Proszę bez takich. Gra powinna mi wskazywać gdzie się generał znajduje, a nie gdzie się nie znajduje, albo gdzie prawdopodobnie się znajduje, albo gdzie by się mógł znajdować (co jakiś czas, bo generał i tak sobie zaraz zniknie), gdyby serwery działały POPRAWNIE. Jest wiele więcej aspektów gry, które cierpią co raz bardziej na lagi.

Ten tekst z chęcią bym wymoderował: "Bloki wykonuje się na własną odpowiedzialność". Nie jest to związane ze sprawą i nie rozwiązuje problemu. Z całym szacunkiem BOGVER. Jesteś tylko moderatorem i nie rozwiążesz tej sprawy. Możemy tylko oczekiwać, że przekażesz ten problem do kogoś odpowiedzialnego za to. Problem jaki sygnalizuję to: Interakcja z grą jest coraz gorsza w każdym aspekcie, a najbardziej bolą mnie osobiście lagi na przygodach. Ewentualnie bardzo był bym wdzięczny, gdybyś przekazał nam, czy będzie coś zrobione w tej sprawie, za co góry (mam nadzieję) mogę podziękować.

//edit
    Ostatnio edytowane przez Althair ; 19.01.2013 o 21:04

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jak przydzieliłeś odpowiednie wojsko do generała i robisz obóz po obozie to nie ma szans aby cos wtopić, chyba ze robisz jakiś atak z zawracaniem generała, bo tak czesem sie robi (ale z tym spotkałem sie chyba w 2 przygodach), a bloki to juz inna bajka, o czym MOD sie wypowiedział

osobiście robie piratow z blokami i to w rozne pory dnia i nie mam problemu z tym ze bloki nie wychodza

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Raz pierwszy blok w Banitach nie wyszedł. Tak naprawdę to do dzisiaj nie wiem dlaczego...
    Zdrajcy - ta przygoda faktycznie działa dziwnie, generał idzie do przodu za chwile wyglada jakby sie cofnoł, niemniej jednak kazdy blok mi wyszedł, chociaż jak obserwowałam jak oni ida - krok do przodu dwa do tyłu robilo mi sie słabo :P

Banned
    Serwer
    Złota Góra
    Co do zawieszania się i błędach - będą poprawione już niebawem. Czekamy tylko na wyniki testów na testowym serwerze czy fixy dobrze się przyjmują.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Sam robię przygody z blokami, jak widzę że są lagi to przerywam robienie przygody. W godzinach popołudniowych i wieczornych zazwyczaj się trafiają, a wiec wtedy staram się nie robić przygód z blokami, odkładam to na następny dzień do południa / w południe i nie ma problemu z lagami

No i oczywiście trzeba pamiętać: "bloki wykonujemy na własną odpowiedzialność, nie są one zaplanowanym elementem gry i twórcy nie gwarantują ich działania".

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    wcale nie jest tak kolorowo, odłożyłem robienie bloku w czarnych rycerzach wczoraj wieczorem, bo za każdym razem po wysłaniu generała pojawiał się nad obozem koń. niestety dzisiaj o 7:30 również były lagi. potwierdzam też lagowanie przy wrzucaniu koszyków. jak BB nic nie zrobi to wrócimy do sytuacji z października/listopada.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    michlla: a jaki masz ping podczas testów? Sprawdź na speedtest.pl i/lub speedtest.net

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów