Witam, wiem że to kolejny taki post, ale może jak będzie się tłukło BB do głowy ....
Przykładem będą 2 przygody, ale myślę, że to problem ogólny.
Pierwsza przygoda to "Zdrajcy" - zawsze zlagowana. Generałowie wychodzą po różnym czasie, cofają się, przeskakują, bitwa niby odbywa się w zamku, zaraz potem z powrotem w innym obozie. Tragedia.
Drugą przygodą jest "Wiktor podstępny". Mam 4-ech generałów. Wysyłam po kolei od tego najbliższego, do tego najdalej. Po wysłaniu pojawiają się koniki wcale nie wszędzie, tylko najpierw u drugiego generała i dalej u ostatniego. Wyskakują generałowie w przypadkowych kolejnościach wielki bajzel cofam wszystko. Następny raz trzeba to wysłać niby wszystko ok. I różne wariacje tego 4 razy. Piąty raz - jeden z generałów zbliża się do strefy - zapas ok 1 chorągiewki. Nagle generał co robił blok autentycznie znika - przerywa się walka. Generał co robił atak zmienia cel. Wycofuje to tałatajstwo. I jednego gienka mi wcięło. Nie walczy, nie ma go w obozie, nie ma go na mapie i tak na 45 sekund zniknął drań. Potem pojawia się pasek na wykończeniu, ja tracę wojsko, a generał którego wycofałem wchodzi do walki w obozie, a potem się okazuje że nie walczył... przestałem lubić tą przygodę tylko i wyłącznie z tego powodu, że to co się dzieje na mapie to JEDEN, WIELKI BAJZEL. Kiedyś bardzo fajnie mi się robiło Wiktorka, a teraz, mogą tą przygodę wywalić z puli przygód, bo to i tak nie działa.
Panowie z BB dostawcie tych komputerów do przygód, bo grać już się nie da. Ja wiem o lagach w tych przygodach.
Proszę was o pisanie jakie przygody sprawiają wam szczególne problemy z powodu ogromnych lagów i jakie przygody przestały wam dawać frajdę z tego powodu. Może zmasowany atak na BB w tej kwestii w końcu da jakieś rezultaty, bo ludzi przybywa, a mam wrażenie, że BB zapomniało, że przygody też liczone są przez ich serwery.
Ave
Alth
ps. trochę offtopic
lagi są obecne przy premiowaniu (znany problem). Znikające koszyki itd.
Lagi również dotyczą przydzielania wojska do generałów. Sam osobiście tego doświadczyłem, jak przydzielałem kolejno oddziały do kolejnych generałów. Potem sprawdzenie i wio do walki. Potem patrze w walce, że jest mniej wojska, a np elita spokojnie sobie czeka na przydzielenie. Wtopiona walka. Dodatkowo normą jest, że po przydzieleniu oddziału można sobie czekać i czekać, klepsydra się kręci i kręci.... Często pomaga zamknięcie okna generała i ponowne jego otwarcie - oddziały od razu przydzielone. Odświeżanie nie działa poprawnie. Jak dodać do tego lagi w przydzielaniu oddziałów, w ruchach wojsk w czasie ich wysyłania - proszę państwa: Ta gra cierpi na brak sprzętu/optymalizacji w każdym aspekcie.
Następnym problemem jest tworzenie kolejki budowania. Często jest tak, że buduję pole i ...kolejka budowania jest zablokowana. Albo znikają budynki skolejkowane, albo trzeba czekać, aż poprzedni budynek postanowi się wybudować, a może zniknie ? Magia.
Czy jest jakiś niezlagowany aspekt tej gry? Może zamiast inwestować w reklamę to obetnijcie marketingowi kasę i przydzielcie trochę pieniędzy na serwery, bo tracić oddanych graczy jest gorzej, jak zyskiwać puste martwe konta. Bo kto będzie grał w grę w której interakcja LEŻY?