Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem z kopalniami węgla.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Problem z kopalniami węgla.

Mam odkryte 2 złoża węgla. Daję budowę obydwóch. Okazuje się że na drugi w kolejce brak surowca, a między czasie wyeksploatowały się pola, więc kasuje drugą kopalnię i daję budowę. Problem jest taki że jak skasuje kopalnie której budowa się nie rozpoczęła to jestem 4h w plecy i muszę szukać nowego złoża.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez SirAdamsPL Zobacz posta
    Mam odkryte 2 złoża węgla. Daję budowę obydwóch. Okazuje się że na drugi w kolejce brak surowca, a między czasie wyeksploatowały się pola, więc kasuje drugą kopalnię i daję budowę. Problem jest taki że jak skasuje kopalnie której budowa się nie rozpoczęła to jestem 4h w plecy i muszę szukać nowego złoża.
    Dla mnie to nie jest błąd gry tylko błąd użytkownika Równie dobrze mógłbyś się skarżyć, że musisz wysyłać geologa na poszukiwanie złoża po wyburzeniu kopalni, która się jeszcze nie wyczerpała. Zasada podobna jak w przypadku, który opisujesz.

Banned
    Serwer
    Złota Góra
    To nie jest błąd. Kasowanie kopalni z menu budowli działa tak, jakbyś skorzystał z złoża
    W tradycyjnych settlers jak zburzysz kopalnie, masz tak samo, znów złoże musisz znaleźć

Temat zamykam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Problem z kopalniami węgla.

Kontynuacja tematu

P.S. Ponieważ mod uważający się za najmądrzejszego na świecie postanowił zamknąć temat to jestem zmuszony otworzyć go na nowo.
    Nie miałem możliwości uściślenia i przedstawienia moich obiekcji. Problemu by nie było gdyby ludzie czytali ze zrozumieniem a nie uważali się za najmądrzejszych.

W ramach wyjaśnienia: Kopalnia była w kolejce do budowy i nawet budowa nie została rozpoczęta.
    Może przykładem co by dotarło.
    Wysyłam geologów co by znaleźli złoża węgla. Po 4h raportują że w dwóch miejscach są złoża.
    Daję im polecenie, dobra rozpocznijcie tam budowę a w odpowiedzi dostaje odpowiedź:
    -Panie pierwsza kopalnia jest już w budowie, ale na otwarcie drugiej brak środków, a dodatkowo pola ze zbożem zostały wyeksploatowane.
    -Dobra to nie rozpoczynajcie budowy drugiej tylko odbudujcie pola zboża. (Czyli druga kopalnia jest usuwana z kolejki budowy a w to miejsce trafiają do kolejki pola zboża).

Po usunięciu z kolejki NIEROZPOCZĘTEJ!!!!!!! budowy kopalni znika też miejsce gdzie było złoże.

Wasze tłumaczenie z poprzedniego postu można przyrównać do tłumaczenie dziecka które stwierdza że nie ma teraz ochoty budować w tym miejscu domu bo brak mu klocków a jednocześnie zapomina iż w ogóle dane miejsce nadaje się pod dom!

Nie potrafię tego wyjaśnić w bardziej prosty sposób.

CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!!!

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    I ten też Ci zamknie bo to nie błąd gry tylko zamierzona funkcjonalność.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    To ja w takim razie dziękuję za taką funkcjonalność i gwarantuje że jak ten temat zostanie zamknięty to moje konto zostanie skasowane.

Banned
    Serwer
    Złota Góra
    Witam. Również to nie jest błąd. Wrzucenie budynku do kolejki budowy na jakimkolwiek złożu lub polu - nawet jeżeli budowanie się nie zacznie i przerwiesz proces jest zaliczane jako cały ciąg "rozbudowa budynku - stawianie budynku"

Czyli masz np. suchą studnie - klikasz na postawienie nowej studni w tym samym miejscu - przerywasz budowę i w tym miejscu nie ma niczego, chociaż wcześniej była sucha studnia.

Tak samo jest z złożami. Dlatego to nie jest wina gry. By tego unikać, wystarczy przeglądać co się wrzuca (na ile ma się surowców) lub pożycza się w gildii brakujące surowce, lub kupuje się je na handlu. A ostatecznie można przesuwać w kolejce budowania budynek.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    W momencie zaplanowania budowy zostaje zaęete miejsce pod przyszłą budowę i zabrany patent budowlany (nie dotyczy pól i studni), czyli pewne prace zostały rozpoczęte, w chwili kasowania czegoś z kolejki ten przygotowany wcześniej plac pod budowę musi zostać rozebrany a patent zwrócony, dlatego złoże znika, bo jego eksploatacja poniekąd się rozpoczęła w momencie wskazania budowy.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Uprawnienia umieszczania postów