Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o takiej funkcji:

Głosujących
60. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

55 91.67%
  • Jestem przeciw

4 6.67%
  • Nie mam zdania

1 1.67%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Ranking

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Po pierwsze, bardzo się cieszę, że nie pokarzesz mnie inną grą (chyba że chodziło Ci o "pokażesz" wtedy to ma sens - widzisz, taka drobna różnica, a co innego znaczy). Co do dopracowania gry to zgadzam się. Jakie jest każdy widzi. Ale znam co najmniej kilka gier z jeszcze większą ilością bugów, które zostały wydane jako pełnoprawny produkt. Więc ilość bugów bety nie czyni. Po trzecie, jeżeli oficjalny pracownik BB mi pisze że beta dotyczy tylko tłumaczenia, to tak po prostu jest. Nie ważne jak Ty postrzegasz produkt w tym przypadku, tylko jak go nazywa wydawca. I ostatni punkt, TSO nie jest żadnym ewenementem. Gier online są setki, jeśli nie tysiące. Sam gram w co najmniej kilka i w każdej pojawiają się co jakiś czas nowe funkcje, czy nowa zawartość. I nie ma w nich dopisku beta.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Jak dla mnie ten tekst dodany jako opis wersji Beta to nic innego jak standardowa formułka, coś jak gadka w reklamach leków o konsultacji z lekarzem lub farmaceutą.
    A każda gra online musi co jakiś czas wprowadzać jakieś nowości, jakieś ulepszenia i poprawki bo inaczej by się szybko znudziła. To nie jak z grami pudełkowymi gdzie masz całą grę na płytce i więcej nie będzie, co najwyżej producent wypuści kolejną płytkę z jakimiś dodatkami. Mi osobiście napis Beta nie przeszkadza.

A co do głównej tematyki wątku - ranking mi nie jest do szczęścia potrzebny, poniekąd nawet się cieszę że go nie ma bo gram dla rozrywki, w swoim tempie i przynajmniej unika się głupawych przechwałek i wyścigu szczurów. Przy braku bezpośredniej rywalizacji między graczami wprowadzanie rankingów to nie element rywalizacji tylko parcie na wynik dla małej grupki niedowartościowanych szukających spełnienia w grze. Poza tym pomysł na chwilę obecną nierealny - mówimy o grze, w której ranking rywalizacji między serwerami, który zawierał wyłącznie dane dotyczące wykonań JEDNEJ przygody był przedstawiany w postaci obrazka, a nie tabeli z danymi pobieranymi bezpośrednio z bazy danych.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie wiem po co dyskutować jest wyraźnie napisane że gra jest w wersji BETA zarówno jej składowe jak i funkcję(są wprowadzane nowości i poprawiane błędy, zgoda niech to będzie beta, przy okazji powstają nowe bugi i wady, znowu Beta) i tyle, mi osobiście to nie przeszkadza ale, standardowa formułka i tyle, to tak woli ścisłości. Jeżeli jakiś pracownik BB twiedzi że tyczy się to tłumaczenia to niech zmieni opis - nie będzie problemu, poza tym co oznacza że beta tyczy się tłumaczenia 12 m-cy to aż nadto czasu aby zrobić dobre tłumaczenie, chyba że tyczy się to tłumaczenia BB względem graczy to rozumiem nieodpowiadam za to co piszę, możesz mojego ortografa potraktować jako beta - błąd w tłumaczeniu. Co do dopracowania gry jest jakie jest i wiem że na rynku jest tysiące gorszych i lepszych produktów, zdaję sobię sprawę że bugi i błędy nie wpływają na to czy gra jest finanalna czy też nie. Co do ewenementu TSo grałem w wiele gier online i niewiedziałem żadnej płatnej bety (aczkolwiek nie widziałem wszystkiego). Jeszcze mała poprawka Niemcy mają inną wersje TSO, przedewszyastkim jest płynniejsza.
    Ostatnio edytowane przez relikwiarz1984 ; 21.01.2013 o 14:54

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Płynność gry nie ma nic wspólnego z wersją. To jest kwestia sprzętowa leżąca zarówno po stronie serwerów gry jak i po stronie samego użytkownika. Flash jest dość wymagający i słabsze kompy po prostu są zbyt obciążone.
    A TSO to gra darmowa. Nikt cię nie zmusza do kupowania klejnotów więc nie mów, że jest to płatna beta. Z powodzeniem można grać nie wydając na grę ani złotówki.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez relikwiarz1984 Zobacz posta
    Jeżeli jakiś pracownik BB twiedzi że tyczy się to tłumaczenia to niech zmieni opis - nie będzie problemu, poza tym co oznacza że beta tyczy się tłumaczenia 12 m-cy to aż nadto czasu aby zrobić dobre tłumaczenie
    Tak gwoli scislosci to od poczatku istnienia zarowno polskiej, jak i wczesniej angielskiej wersji gry bylo wiadomo, ze beta tyczy sie zlokalizowanej wersji jezykowej gry. Nie tylko tlumaczenia, ale rowniez kwestii tego, jaka jest jakosc deploymentu tej wersji na serwerach (a wiadomo nie od dzis ze nie sa to te same co w wersji dajmy na to niemieckiej), jakie babole wyjda przy okazji tego deploymentu (byly niepoprawnie dodane obrazki, bledy w zadaniach, bledy w performance i masa innych).

Wbrew temu co niektorzy mogli oczekiwac sprawa nie zamykala sie tylko w tym, czy Bogenmacherei przetlumaczyli jako Lucznika czy Luczarza ..

Co do ewenementu TSo grałem w wiele gier online i niewiedziałem żadnej płatnej bety (aczkolwiek nie widziałem wszystkiego). Jeszcze mała poprawka Niemcy mają inną wersje TSO, przedewszyastkim jest płynniejsza.
    Nie ma i nie bylo platnej bety.

Wersja TSO na niemieckich serwerach jest ta sama, co najwyzej moze dzialac ciut lepiej ze wzgledow serwerowych/ obciazenia inna populacja graczy, choc i to przez ostatnie pare miesiecy jest dyskusyjne.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja gram w dwie bety, w których jest opcja płatności (z czego jedna to beta zamknięta - czyli wersja jest na tyle wczesna, że jeszcze nawet nie jest ona ogólnie dostępna). Co więcej w innej znowu jest możliwość zostania fundatorem, czyli kupujesz sobie pakiet, żeby dostać się do bety. Więc racja, nie widziałeś wszystkiego
    Ostatnio edytowane przez SebaD1979 ; 21.01.2013 o 15:25

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Uprawnienia umieszczania postów