Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o takiej funkcji:

Głosujących
60. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

55 91.67%
  • Jestem przeciw

4 6.67%
  • Nie mam zdania

1 1.67%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Ranking

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Ranking

Po osiągnięciu 50 poziomu i zbudowaniu wyspy której w zasadzie nic nie brakuje, ogarnęło mnie niemiłe uczucie, że właściwie nie ma tu już nic do roboty. Owszem, czekam cierpliwie na PvP, nowe przygody i realizację masy mniejszych a zacnych pomysłów, ale jest jedna rzecz, która występuje w setkach innych gier i działa motywująco na graczy (niezależnie od poziomu) i tą rzeczą jest ranking, Hall o Fame, czy jak zwał tak zwał. Lista osiągnięć, zdobytych punktów, wielkości produkcji, przebytych przygód, etc, etc. Taki ranking mógłby spełniać wiele funkcji: co oczywiste, dawałby szybki pogląd graczowi na własne osiągnięcia; pozwalałby na rozeznanie się w osiągnięciach innych (na przykład przed przyjęciem do gildii); no i mógłby stanowić czynnik motywujący dla graczy, którym brakuje bezpośredniej rywalizacji z innymi.
    Ostatnio edytowane przez Larxand ; 11.10.2013 o 11:01

Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Absolutnie jestem za. Od samego początku tej gry brakowało mi rankingu.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Pomysł prosty i oczywisty jednak w tej grzę totalnie niewykonalny...
    Czemu? Przy evencie prostych rzeczy nie ogarnęli a taka baza danych i jej wykorzystanie przerasta możliwości ludzi pracujących przy tej grze...
    Gram w world of tanks
    Tam każdy gracz ma staty w czasie rzeczywistym ile exp na danym czołgu, ile zabitych, wykrytych, pkt obrażeń mało tego ruscy potrafili stworzyć aplikacje porównującą staty dwóch graczy
    Absolutnie wszystko da się z tej bazy wyciągnąć w pół sekundy
    Jakie było moje zdziwienie gdy dorwałem linka który pokazywał ile czasu spędziłem w grze baa nawet ile na konkretnym czołgu
    CO prawda gdy dotarło do mnie ile czasu w to grałem to na początek lekkie przerażenie a potem banan
    Tutaj wszystko leży do tego od roku gra ma status bety śmiech na sali...ale kasę się fajnie trzepię

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Znowu z tą betą. Beta dotyczy tłumaczenia, polskiej wersji językowej, w niemieckich The Settlers Online bety nie ma.
    Pomysł jest dobry, ale nie przy obecnych przeciążeniach serwerów. Jak dopuszczą nam lepszą trasę routingową, zapewnią coś bardziej stabilnego, to wtedy będę za. Obecnie - nie mam zdania i nie zagłosuję w ankiecie.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ludzie mówią że na 50 lvl'u już wieje nudą, a ja jestem pewien ze nudą wieje już na 40. :P

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jak najbardziej jestem za, z początku nie wiedząc za bardzo jak się posługiwać forum pisałem o tym do supportu, odpowiedź :
    dziękujemy za zgłoszenie przekażemy to do odpowiedniego działu, heh. A to by było coś z klasą, co na prawde pozwoliło by pokazać, która gildia co sobą reprezentuje"))

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Co do pomysłu to świetna ideaa naprawdę ciekawie by było.
    Piotru70 zgadzam się z tobą wieje nudą już od 40 lvl.
    Evuleon co do bety to skąd pomysł że tyczy się tłumaczenia? Wiem że BBXaar tak napisał ale przy logowaniu masz czarno na białym napisane że to beta i nie tyczy się jedynie tłumaczenia "Gra znajduję się jeszcze w wersji BETA dlatego część jej funkcji i elementów nie została jeszcze skończona"

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez relikwiarz1984 Zobacz posta
    Evuleon co do bety to skąd pomysł że tyczy się tłumaczenia? Wiem że BBXaar tak napisał ale przy logowaniu masz czarno na białym napisane że to beta i nie tyczy się jedynie tłumaczenia
    A skąd pomysł, że właśnie nie tyczy się to tłumaczenia? Na serwerze niemieckim jakoś bety nie ma, a wersja jest taka sama.

Gra znajduję się jeszcze w wersji BETA dlatego część jej funkcji i elementów nie została jeszcze skończona
    Pokaż mi proszę grę online, która jest "skończona". Brak nowych funkcji oznacza sla takiej gry automatyczną śmierć po niedługim czasie.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zachęcam do przedstawiania argumentów osoby, które są przeciw takiemu rankingowi

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    SebaD1979 a skąd pomysł że właśnie tyczy sie tłumaczenia. Jest wyraźnie napisane że tyczy się funkcji i elementów...., o ile elementem może być tłumaczenie o tyle na pewno nie jest owe tłumaczenie funkcją, poza tym po grywalności doskonale widać że gra nie jest dopracowana w 100%. A dlaczego jest tak napisane i co to jest Beta to sam sonie odpowiedziałeś, nie pokarze ci innej takiej gry bo pewnie takowej nie ma TSO jest ewenementem na tym polu, wnioski wyciągnij sobie sam.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów