Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: księga zadań

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

księga zadań

czy księga zadań kiedyś się kończy? rozumiem, że jej celem w pierwotnej formie może być tutorial dla nowych graczy i chwalić ją za to. jeśli jednak ktoś gra pół roku, dlaczego księga zadań wyznacza tak bzdurne zadania jak produkcja bloków marmuru z kamienia? notabene, kilka razy muszę produkować te bloki zanim księga zaskoczy, że zadanie zostało wykonane. owszem, zadania główne, niech sobie tam zapisane stoją i na wykonanie czekają lecz ciągła asygnacja zadań pobocznych i dziennych trochę irytuje, ponieważ odbiera całkowitą wolność decyzji gracza jak ma kierować swoją wyspą. po co, pytam, jaki cel/sens istnienia zadań pobocznych i dziennych w księdze zadań?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Przecież nikt Ci nie każe robić tych zadań. Poza zadaniami głównymi wszystkie inne możesz usuwać.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zadania poboczne są pochodną zadań głównych i nie są przydzielane ciągle, tylko po osiągnięciu np. określonego levelu i uzyskaniu dostępu do kolejnego zadania głównego. Zadania główne i poboczne są jak piszesz formą tutorialu, niekoniecznie dla początkujących bo trudno nazwać początkującym kogoś, kto właśnie dostał zadanie wybudować piec do wytopu tytanu, czy miecznika damasceńskiego
    Z tego co pamiętam to był problem z usuwaniem zadań pobocznych, bo nawet jak się je usunęło, to po jakimś czasie i tak się na nowo pojawiały w księdze zadań Ostatnio tego nie sprawdzałem bo wszystkie poboczne mam ukończone i czekam na kolejne.

Dzienne zawsze można usunąć, zwłaszcza jeśli są nieopłacalne (np słynne rusztowania ) i nikt nie zmusza do ich robienia. Nie wiem też w jaki sposób te zadania odbierają Ci wolność decyzji w sprawie wyspy Chcesz to je robisz, nie to nie robisz i tyle. Żadne z nich nie zmusza Cię do reorganizacji wyspy czy do jakichkolwiek innych czynności mogących w znaczący sposób zachwiać całą gospodarką. Zadanie, którego wykonanie zajmuje od pojedynczego kliknięcia do 5-10 minut + kliknięcie raczej nie czyni z gracza niewolnika księgi zadań

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    ok, źle to ująłem; nie odbiera wolności po prostu jeśli mi wyskakuje tam jakieś zadanie to nie zaznam spokoju dopóki to zadanie nie będzie wykonane; nadal nie rozumiem po co zadania typu: wyprodukuj 10szt mięsa, wydaj 100mąki, zrób marmur z kamienia; zadania główne do wykonania w miarę postępu levelów - ok. ale po co te poboczne i dzienne? rozumiem, że nie muszę ich robić, ale po co one się tam w ogóle pojawiają, co mają na celu?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez szpilovsky Zobacz posta
    rozumiem, że nie muszę ich robić, ale po co one się tam w ogóle pojawiają, co mają na celu?
    1. Bo tak wymyślili twórcy gry (zapewne aby ją uatrakcyjnić);
    2. Żeby spędzić w grze parę chwil dłużej;
    3. Żeby je robić i dostać nagrodę za ich wykonanie;
    4. Żeby ich nie robić i mieć codziennie inne zadania oczekujące;
    5. Żeby mieć możliwość ich anulowania;
    6. Bo ich wyświetlanie w księdze zadań ma pozytywny wpływ na populację pingwinów na Antarktydzie;

A tak serio... gdyby sens istnienia zadań dziennych (bo chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem o pobocznych) był jedynym problemem graczy w TSO to byłaby to chyba najzajefajniejsza i najlepsiejsza gra na świecie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Witam, mam pytanie = jestem początkującym szefem osady i nie moge sobie poradzić z jednym zadaniem pobocznym: węgiel dla króla.
    Jest napisane, aby wydać z magazynu dla króla 5 szt węgla, a dostanie się 10 monet. Wchodząc do magazynu, przy przejsciu do okienka, w którym znajduje się węgiel klikam na jego ikonkę i od razu przerzuca mnie do kupca. nie wiem, jak wydać te 5 węgli z magazynu. ma ktos pomysł?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Masz wejść w księgę zadań i w zadaniu kliknąć przycisk Zasoby a potem Zakończ. Opanuj tą operację bo zadanie typu "wydaj z magazynu" jest dość częste

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    dzieki, faktycznie za bardzo chcialam sobie utrudnic

Uprawnienia umieszczania postów