Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zawieszanie się gry

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Zawieszanie się gry

Witam czy macie problem z wywalaniem wtyczki flash ?
    Gra albo sie zawiesi albo wtyczka zgłasza błąd czy panowie z BB maja zamiar cos z tym zrobic bo można dostać pewnej choroby...
    A moze jest wersja flasha lub przegladarka w której sie tak nie dzieje ???

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Różni gracze mają różnie na innych przeglądarkach, u mnie płynnie działa na chrome oraz ie, na ff i operze strasznie długo wczytuje, ale trafisz też opinie że na ff śmiga, a chrome muli. Sprawdź na jakiej Tobie działa najlepiej.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Banned
    Serwer
    Złota Góra
    U mnie na IE nie chciała się załadować. Na operze miałem bardzo dużo ciekawych błędów w grze, ale działała nawet dobrze (irytował mnie brak czatu czy czasami brak możliwości handlu) ; przeszedłem na Chrome i śmiga aż złoto

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    U mnie z kolei śmiga na IE, za to na firefoxie czat sie nie odpala. Więc chyba rzeczywiście trzeba znaleźć tą "swoją" przeglądarkę

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    zawieszanie często jest przyczyną niedopracowania wtyczek flasha w Settlers :
    1. Jak masz odpaloną grę + nawet dodatkowo odpalisz testowy serw to zazwyczaj się skończy wywaleniem wtyczki w obu.
    A jeszcze parę tygodni temu się dało odpalić grę i testową a obecnie jedynie przy pomocy sztuczek typu : gra w FF a testowy na operze.

2. Gra + oglądanie Youtube też coraz częściej wywala wtyczkę i to i tu jak naraz korzystamy a kiedyś tego nie było.

3. Gra Settlers + inna też flashowa i mamy to samo zwis i wywalenie wtyczki i wczytywanie od nowa.

Coś BB skopał w ostatnich tygodniach bo wcześniej tego nie było.
    Jak odpalam inne gry na flashu i masę youtube itp. to jakoś mi wtyczek nie wywala czyli ewidentnie to wina Settlers.
    Adobe też daje informację że nowe wersje nie są za bardzo stabilne ale inni sobie potrafią radzić.

Sprawdzałem na systemach W7, XP, przeglądarkach IE, FF, Chrome oraz na różnych kompach i efekt wszędzie ten sam.
    (piszę gdyby ktoś mądry kazał mi czyścić cache)

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jeśli chodzi o IE, to nie zdarzyło mi się żeby wtyczka flash mi się wyłożyła. A zdarza mi się odpalać w tym samym czasie też inne gry przeglądarkowe, lub oglądać coś na youtube. Jedynie od czasu do czasu zdarza mi się wywalenie z gry przez przeciążony serwer. Ale to też sporadyczne sytuacje.

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    ToRsTeN:
    1. Fakt, kiedyś działało płynnie, teraz na chrome jak jestem na grze i dodam testowy to flash się wywala na zwykłym a testowy muli, po zamknięciu zakłądki normalnego i relogu na testowym jako tako działa
    2. Kartę z grą mam cały dzień odpaloną i bez problemu mogę oglądać yt (na chrome, bo na ff wywala, ale to problem z ff jest od czasu na wprowadzili click2play dla wtyczek)
    3. settlers + anno śmiga normalnie bo w inne gry nie gram na flashu

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Ja przerzuciłem się z FF na operę +reinstalacja win 7 i uszkodzenie wtyczki się skończyło ale nadal po przyjęciu zapro do przygody przelogowanie trwa ok 10-15 minut i dopiero po 5-6 próbie udaje mi się wbić na mapę.
    Tak to ciągle wyskakuje że serwer przeciążony na IE jest to samo.
    Wkurza mnie to bo jak doliczysz czas dotarcia na mapę to wszystko trwa ok 25 minut a często masz 2-3 dropy do wzięcia...
    Zresztą komu jak komu ale nookiasowi tego tłumaczyć nie muszę:P
    Ostatnio edytowane przez AndyKozakow ; 14.01.2013 o 13:31

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    mam zainstalowane 3 przegladarki i na kazdej dziala - powiedzmy ze dobrze. Czasami (po tym jak komp wraz z przegladarka jest wlaczony ponad 2 dni (win7x64)) potafi wywalic wtyczke, niemniej jednak moge smialo powiedziec ze statystyki tego sa na kazdej przegladarce bardzo podobne

PS.
    Powaznie ktos uzywa IE o.O? Całkowita historia jaka powinna miec zapisana IE to: google.com oraz [nazwa innej przegladarki] download

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Venorik Zobacz posta
    PS.
    Powaznie ktos uzywa IE o.O? Całkowita historia jaka powinna miec zapisana IE to: google.com oraz [nazwa innej przegladarki] download
    Poważnie ktoś używa. Nie wiem dlaczego, ale po prostu nie mogę zmusić ff do współdziałania z tą grą.

Uprawnienia umieszczania postów