Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Pożyczki pod zastaw

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    do tych co twierdzą ze będą oszukiwać, jaki mieliby w tym interes? jaki byłby sens? kilku oszukanych klientów i już nikt od nich nie pożyczy jednej monety, po co maja sobie psuć dobre zdanie o sobie? jak tylko dzięki niemu ludzie przyjdą pożyczyć.

I nie rozumiem dlaczego znowu wszyscy krytykują kolejny pomysł, zawsze znajdzie się ktoś kto z niego skorzysta, czyli warunki będą mu odpowiadać a jeśli tobie nie pasują? w porządku masz do tego prawo, ale po co odrazy psioczysz na kogoś? nie pasuje, nie korzystaj i tyle.

co do cen, fakt są zaniżone ale to ma gwarantować ze ludzie oddadzą kasę, więc cena musi być niska.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Pomysł dobry, widzę że macie dobre podkłady pod fajną współpracę
    Mam nadzieje że to zaowocuje w przyszłym evencie międzynarodowym i drugi raz nie dacie takiej plamy

Ale wg mnie zamiast kombinować w jakieś pożyczki wystarczy być w gildii i gdy czegoś potrzeba to zawsze się znajdzie.
    Wczoraj potrzebowałem 2,5k granitu i 500monet do dziś, w pół minuty ktoś się znalazł i pomógł...
    No ale dla samotnych graczy zawsze to jakieś rozwiązanie
    Ostatnio edytowane przez AndyKozakow ; 14.01.2013 o 10:33

Nowicjusz
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dzięki za kolejne, trafne i miłe słowa.

Andy - pewnie - bycie w gildii jest istotne i bywa, że faktycznie się sobie pomaga. Ale nie zawsze koledzy/koleżanki z gildii pożyczą monety na 2,3 czy 4 tygodnie Wiadomo, że jak jest potrzeba to się szuka po znajomych, w gildii etc. I tu się pojawiamy my, jeśli już ktoś nie ma opcji. A druga sprawa, że póki co to pożyczki takie na ponad 20k lecą - a tyle może ktoś w gildii nie mieć. Oczywiście - jeśli w gildii jest np. 40 osób i każdy pożyczy po 500 monet - to się uzbiera - wszystko zależy od zgrania i również zaufania... bo są też ludzie, którzy pożyczą w gildii... i nie oddadzą

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wieża 10k - pamiętam jak SOlar sprzedawał swoją na g10 i mówił że cena rynkowa wynosi 20k - coś się zmienia widzę przelicznik w głowie....

ale jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Niestety jako lider gildii Order of Avalon do ktorej nalezal xxpaco musze sprzeciwic sie takiej formie zarabiania na graczach w swoim imieniu przepraszam za zaistniala sytuacje ktora powstala bez wiedzy urzednikow gildii szanuje xxpaco ale nie zgadzam sie z jego pomyslem na gre i radze wraz z kompanami od pozyczek zalozenie wlasnej gildii Amber Gold

Nowicjusz
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez maciek0081 Zobacz posta
    Wieża 10k - pamiętam jak SOlar sprzedawał swoją na g10 i mówił że cena rynkowa wynosi 20k - coś się zmienia widzę przelicznik w głowie....

ale jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
    Maciej, chodzi o to , że jeśli ktoś nie odda procentu, ja sprzedam ją np. Tobie za 12k i kasę z utraconego %, który bym zarobił będę miał - w postaci 2k monet, które zarobię na odsprzedaży. Ceny ustalałem sam, osobiście. Jednocześnie mam nadzieję, że nigdy nie dojdzie do sytuacji, w której ktoś nie będzie "chciał" oddać pożyczonej monety.

Cytat Zamieszczone przez tiibor79 Zobacz posta
    Niestety jako lider gildii Order of Avalon do ktorej nalezal xxpaco musze sprzeciwic sie takiej formie zarabiania na graczach w swoim imieniu przepraszam za zaistniala sytuacje ktora powstala bez wiedzy urzednikow gildii szanuje xxpaco ale nie zgadzam sie z jego pomyslem na gre i radze wraz z kompanami od pozyczek zalozenie wlasnej gildii Amber Gold
    Forma zarabiania jest jak każda inna w grze - jeśli skupujesz np. ciastka za 250 monet, wykorzystując to, że niektórzy nie wiedzą co to, po co to itd itp etc - to to też nie jest do końca w porządku, ale taka kolej rzeczy - to jest gra ekonomiczna, każdy kombinuje jak umie najlepiej Tak jak kupisz silos za 2500 a sprzedasz za 3100 na przykład i zarabiasz ponad 20% A tu, oprócz naszego zarobku - dajemy komuś możliwość szybszego rozwoju. Każdy pożyczając wie, na co się pisze, warunki są znane, nie ma * pod spodem i małego druczku. Nikogo nie zmuszam przecież do pożyczania, każdy swój rozum ma i umie z niego korzystać

No nic trudno się mówi, żyje się dalej, żebyście tylko nie myśleli że mam cokolwiek komukolwiek za złe - szanuję Was i lubię tak samo, a nawet jeszcze bardziej

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Większość uważa że powinniście pożyczać więcej niż przedmioty które dają pod zastaw są warte.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Co do cen to chyba nie są aż tak zaniżone, przeliczając za silos 2500 to po 4 tyg na 7 % wychodzi 3200, wiec cena nie jest aż tak zaniżona, jak dadzą więcej to nikt monet nie odda, bo bardziej będzie się opłacało odkupić sobie silos na handlu.

Banned
    Serwer
    Złota Góra
    Widziałem ceny i przeliczniki (każdy serwer ma trochę inne ceny) i faktycznie, gdyby podnieśli wartości zastawów, sporo mogłoby się skusić by nie oddawać pożyczek :P

Nowicjusz
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez MOD_BOGVER Zobacz posta
    Widziałem ceny i przeliczniki (każdy serwer ma trochę inne ceny) i faktycznie, gdyby podnieśli wartości zastawów, sporo mogłoby się skusić by nie oddawać pożyczek :P
    Ale jak widać, nie każdy rozumie ideę samego "lombardu" i to, co opisałeś...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów