Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Pożyczki pod zastaw

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A cóż Wy tak na ten lombard naskakujecie? Pomysł jak pomysł..chca sie chłopaki bawic to niech sie bawia. pamietajcie ze "do tanga trzeba dwojga"
    Ktoś mniej zaradny, pożyczy u nich kase..dla kogos bardziej zaradnego ta oferta będzie marna...w czym problem? Czytac ze zrozumieniem i tyle..
    A tym wszystkim pieniaczom proponuje zebyscie oddali kupione wikingów, zaciąg itd..ktore tanio kupiliscie po evencie....ze to za tanio no i wogóle...sumienie was nie rusza..boli was tylko zarobek z lombardu???

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Zajadek Zobacz posta
    A cóż Wy tak na ten lombard naskakujecie? Pomysł jak pomysł..chca sie chłopaki bawic to niech sie bawia. pamietajcie ze "do tanga trzeba dwojga"
    Ktoś mniej zaradny, pożyczy u nich kase..dla kogos bardziej zaradnego ta oferta będzie marna...w czym problem? Czytac ze zrozumieniem i tyle..
    A tym wszystkim pieniaczom proponuje zebyscie oddali kupione wikingów, zaciąg itd..ktore tanio kupiliscie po evencie....ze to za tanio no i wogóle...sumienie was nie rusza..boli was tylko zarobek z lombardu???
    Nic dodać nic ująć

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    I w końcu znowu się spotykamy.
    Kolejny Ciekawy pomysł. Sam już kiedyś się nad tym zastanawiałem, ale stwierdziłem że szkoda mojego czasu i nerwów, bo zamiast bawić się w mnożenie wirtualnych monet na internecie mogę zarobić kilka set złotych w pracy. Ale wróćmy do tematu.
    MOD już wypełnił swój obowiązek i uchronił support przed wszelakimi skargami odnośnie oszustw.
    Ceny, są dość zaniżone. Zwiększył bym je trochę. Nie za bardzo, bo możecie stać się kupującymi zamiast pożyczkodawcami.
    Jak już wielu graczy mówiło składacie ofertę, pożyczki. Na małą sumę i wysoki procent. Który tygodniowo się zmienia. Jakiś kosz egzotyczny czy rezydencja to mały gips.
    Ale przy większych sumach np. Chata łowcy 6k czy Wieża 10k. To gracze mogą nie nadążyć. Niby jakaś umowa was obowiązuje. Ale w realnym świecie warunki umowy są rzeczą którą można zmienić. Gdyż w razie niewypłacalności można starać się o tymczasowy przestój w ratach. A Wy znowu nie macie niczego takiego w regulaminie. Jedynie co napisaliście że gracz ma 48h na wykupienie zastawionego przedmiotu w przeciwnym wypadku umowa jest zerwana. Z tego powodu support powinien wam zakazać takiej działalności.
    Ale liczę na to że zmienicie kilka rzeczy w swoim regulaminie. I wasz plan się rozwinie. Póki co to wasz pomysł wygląda na obcieranie graczy z monet.

Nowicjusz
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dzięki za konstruktywną krytykę, wszelkie pomysły jak usprawnić, ulepszyć, uwiarygodnić ofertę - mile widziane. Gwarantuję, że dobre pomysły i rady - wprowadzimy w życie. Ja tam od znajomych odzew miałem raczej pozytywny, bo mnie znają nie od 2 dni, tylko prawie rok. Niejeden biznes robiłem i robię dalej i staram się jak mogę I moi wspólnicy również. Także Piotru70 - jeśli masz jakieś sugestie - śmiało możesz pisać, nawet tutaj, na forum tak, aby każdy widział, że nie chodzi tylko o nas - ale i o klienta. Jesteśmy otwarci na propozycje, ale w miłej i kulturalnej atmosferze, bez naskakiwania na innych tylko dlatego, że ma się z kimś zatarg. Nie tędy droga.

A i bym zapomniał (Idho, 7 postów już mam, świerzak już nie jestem to edytuję )

Planujemy również pożyczki uwaga uwaga - bez zastawu oraz możliwość skredytowania budynków specjalnych i pożyczek ekspresowych - tzw. chwilówek. O tym też pisałem i jakoś tylko dyskusja o zastawie, może muszę zmienić temat wątku.

Tylko póki co ruszamy z tematem, i nie wszystko na raz.

Zamierzamy również w tymże wątku, po zakończonych, spłaconych pożyczkach informować o tym tutaj - z informacją czy pożyczkobiorca wyraził zgodę na. ew kontakt w celu potwierdzenia czy wszystko było ok. Sądzę, iż będzie to jakaś forma utwierdzenia w przekonaniu, że to nie wał, wyłudzanie, naciąganie etc. tylko zwykła, normalna pożyczka jak w banku.
    Ostatnio edytowane przez xxpaco ; 13.01.2013 o 03:42

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    chłopaki bardzo fajny pomysł, mam nadzieje że z realizacja nie będzie kłopotów ja osobiście czekam na rozwiązanie zakupu na raty )

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    pomysł fajny, mam nadzieję że się wam uda i zarobicie ładnie. Do postu Idho to cena ciastka na poziomie 250 przy pożyczce nie pochodzi od tego ile monet można na tym wybić, tylko jest to 70% obecnej ceny rynkowej ciastka a ta kreuje się w granicach 300-350 monet. Nie ma się co napinać i obrażać innych, tym bardziej że jakoś nie pamiętam żeby Idho rozdawał surowce pod KŚ, w przeciwieństwie do Solara. Uważam że skoro BB nie ma nic przeciwko takim "pożyczkom" to nie ma co szukać dziury w całym

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    biznes jest dobry też nad nim sie zastanawiałem ;-) tak więc zycze powodzenia a co do ceny zastawu to i tak jest wysoka w lombardach dostajesz około 1/3 wartosc produktu

Początkujący Osadnik Awatar FroosTy
    Serwer
    Nowa Ziemia
    a bany niby za co? przecież to pomysł graczy a bb nie ma nad nim kontoli więc wyśmieją skarżących się. Wszystko wraca do kwestii zaufania między graczami.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    spokojnie jak się zaczną skargi to i bany się posypią, spokojnie zaczekamy zobaczymy

Pozdro dla wszystkich potępiajacych lichwę :-)

Piona
    Nie rozumiem, warunki umowy są przedstawione przed jej zawarciem, więc obie strony wiedzą do czego zmierzają. Jak można tępić kogoś za rzecz która w dzisiejszych czasach jest normalnością. W realnym świecie, Banki mają niskie procenty bo mają konkurencje i muszą się reklamować, gdyby nie to to wszyscy mieliby tylko jedne wielkie długi. A tutaj jest to nowość, może kiedyś ktoś inny się znajdzie pożyczający monety, i zrobi ciekawszą ofertę.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez AVAR Zobacz posta
    spokojnie jak się zaczną skargi to i bany się posypią, spokojnie zaczekamy zobaczymy

Pozdro dla wszystkich potępiajacych lichwę :-)

Piona
    Juz któryś Twój post taki nasączony jadem. Straciłeś cos w lombardzie w realu czy co?? Dlaczego taka nienawiścia pałasz? Przecież Ty kasy pozyczać tam nie będziesz - to co cie boli? Nie kumasz biznesu?? Ne rozumiesz człowieku ze moze ktos pozyczy sobie kase na kusze, dzieki temu zrobi w tydzien tyle przygod (z kusznikami) ze odda kase +10%..i bedzie niesamowicie do przodu? Że bedzie mu sie to opłacało!!!
    Dalej Twoim tokiem myślenia idąc to zlikwidować tez handel..no bo zobacz co to za świnstwo kupic cos za 1k złota i sprzedac za 1.2k
    Avar - chłopie nie bądz taki aspołeczny.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów