Zobacz wyniki ankiety: Jestes za tym aby można było elementy dekoracyjne umieszczać na polach zablokowanych

Głosujących
55. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Za

42 76.36%
  • Przeciw

2 3.64%
  • Obojętne

7 12.73%
  • Pomidor ;-)

4 7.27%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Elementy dekoracyjne możliwość umieszczania na polach zablokowanych

Osadnik Awatar Steelkill
    Serwer
    Nowa Ziemia

Elementy dekoracyjne możliwość umieszczania na polach zablokowanych

Przeglądałem tematy i nie znalazłem tego nigdzie - moja propozycja jest taka -> W związku z tym, że większość elementów dekoracyjnych niestety zajmuje powierzchnie wolną pod zabudowę na wyspie - Proponuje by istniała możliwość umieszczania elementów dekoracyjnych na polach, które są zablokowane do zabudowy (kamienie, krzaki, drzewa pojedyncze)
    Świat milczy, Ty wołaj!
    ”Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi prawdę” (Platon)

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Najpierw niech usuną niedociągnięcia takiego typu jak na screenie czyli w oznaczonych miejscach nie mogę zbudować ozdób, jedynie w jednym prawym okręgu mogę zbudować latarnię nic po za tym. Burzyłem wszystko budowałem od nowa i tak to nic nie pomogło. Usuwanie ulic też.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Można i tak:P

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Albo tak

Początkujący Odkrywca Awatar ksiaze
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Można ogólnie podyskutować nad elementami ozdobnymi w grze. Skrzynki, koła .... to raczej jest szpetne. Kwiatki o różnych kolorach są fajne. Biały zamek też, ale już forteca czy wieża wiedźmy ?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Biały zamek, forteca czy wieża wiedźmy to nie są typowe elementy ozdobne. To są budynki które mają w grze określoną funkcję. Kwiatki, koła, skrzynki i inne to typowe przedmioty mniej lub bardziej dekoracyjne. Choć dla mnie to w zasadzie śmieci zbędnie zajmujące sloty w dropach z przygód.

A co do samego pomysłu. Jeśli ktoś lubi dekorować wyspę, to niech sobie dekoruje, ale też niech się liczy z konsekwencjami w postaci ograniczonej przestrzeni na budynki. Coś za coś.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Osobiście uważam że skoro jest ograniczona liczba "Patentów budowlanych" to wyspa powinna być albo większa pod względem miejsc do budowanie czegokolwiek albo niech wywala (albo dadzą taką możliwość) te jeziorka i skały które znajdują się w środku gry. Co do samych elementów dekoracyjnych które do gry wnoszą jedynie zabawę w ozdabianie wyspy to powinno dać się je stawiać wszędzie gdzie popadnie (w granicach rozsądku oczywiście)

Co do takich budowli jak biały zamek, forteca czy wieża to inna sprawa są to budynki które pełnią jakaś konkretną funkcje i myślę że obecnie jest to dobrze rozwiązane - nie mówię tutaj o tym że warto stawiać to czy tamto a o tym że skoro budynek daje +100 do populacji to musi coś tam zajmować w miejscach do budowania.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dla osób, które lubią się bawić w dekorowanie wyspy każdy przedmiot/budynek ozdobny pełni określoną funkcję, więc też powinien coś tam zajmować w miejscach do budowania. Albo się rozwijasz albo sadzisz kwiatki. Poza tym ilość miejsc na wyspie na których można coś wybudować jest około 2x większa od maksymalnej ilości patentów budowlanych, tak że dla chcącego znajdzie się miejsce i na to, i na to. A wprowadzenie możliwości stawiania ozdób "gdzie popadnie" miałoby znaczący wpływ na mechanikę funkcjonowania całej wyspy.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Coś mi sie nie wydaje że jest 2x większa ale nie będę się tutaj wykłócał bo nie mam pewności. Ale gdyby nawet to rozmieszczenie miejsc do budowy jest całkowicie do dupy ponieważ nie ma możliwości wykorzystania optymalnego ustawienia budynków i tego akurat jestem pewien w 100%. Co do samych ozdóbek nie wiem czemu miały by coś tam zajmować skoro mają zerowy wpływ na ekonomię gry, bzdura całkowita. Sam się regularnie pozbywam tych wszystkich śmieci pod tytułem skrzynki, kwiatki, wózki i inne pierdoły bo traktuje tą grę jako grę ekonomiczną z elementami strategii ale też nie potępiam osób które bawią się w zdobienie wyspy - przecież to ich sprawa jak grają.

Idealnym rozwiązaniem było by udostępnienie wyspy "PARKINGU" gdzie można by było zaparkować gienków i wszystkie ozdoby a zarazem nie można by było tam stawiać nic co by miało jakikolwiek wpływ na grę pod względem ekonomicznym czy militarnym. No ale pomarzyć to można

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Kurde co wy chcecie od skrzynek ??!! są świetne, genialnie się prezentują na całej wyspie, idealnie wypełniają pola obok budynków
    Mam ich chyba 50 i bez nich moja wyspa byłaby jak wóz strażacki bez drabiny:P
    Się produkuję to w czymś to trzeba gromadzić
    Zawalone mury też są świetnie szkoda że nie wszędzie można je postawić

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów