Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: kochany łańcuch produkcyjny

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

kochany łańcuch produkcyjny

mam świra na punkcie łańcucha produkcyjnego i wszystko musi być na zielono; jeden mały szczegół - posiadam chyba z 10 lub 11 leśników iglastych, każdy na trzecim poziomie, zalesione wbrud, braków nie cierpię; ponieważ leśnicy nie mają już gdzie sadzić drzew, łańcuch zaczął mi pokazywać, że mam -6k/12h produkcji od CZERWONYCH(!) strzałek przy leśniku właśnie zaczynając, poprzez żółte strzałki przy smolarzach a za węglem na mieczach i monetach kończąc. czy można naprawić ten wredny błąd, żeby jednak było na zielono skoro jest ku temu dobry powód?

Banned
    Serwer
    Złota Góra
    Problemem może być ilość drwali iglastych lub złe umiejscowienie leśników względem złóż bali igła.

1. Leśników dajemy najbliżej magazynu i złoża bali igła na mapie
    2. Drwali igła dajemy trochę dalej od złoża, również mogą mieć blisko do magazynu.
    3. Na jednego drwala iglastego drzewa średnio powinieneś mieć 1.75-2.02 leśników iglastych (i odpowiednio z poziomami)
    4. Gdy to wszystko będzie się zgadzać produkcja powinna Ci robić tyle bali że na wsio Ci starczy

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    "2. Drwali igła dajemy trochę dalej od złoża, również mogą mieć blisko do magazynu."
    Zainteresowałeś mnie
    Jakbyś wyjaśnił a czemu to tak?
    Wg mnie i drwali i lesników trzeba dać jak najbliżej złoża i magazynu....
    Jak masz jakieś tajne infromcje czemu wydłuzać proces produkcji to daj znać.
    Chodzi o różnice w czasach czy co?
    Ostatnio edytowane przez AndyKozakow ; 09.01.2013 o 11:09

Banned
    Serwer
    Złota Góra
    tak, chodzi o różnicę w czasie. Tak samo ma się rzecz z silosami i uzupełnianiem pól.
    Droga z silosu do magazynu i pola musi być krótsza niżeli z gospodarsta do magazynu i pola.

Tak samo wygląda na przykładzie leśników i drwali. Ale prawie dwóch leśników na jeden poziom drwala potrzeba

Osadnik Awatar ichigo-san
    Serwer
    Czarci Gaj
    łańcuch produkcji drzew może wskazywać na czerwono w jednym przypadku. Kiedy leśnicy nie mają już miejsca do zalesienia a drwale w tym czasie wycinają. Często się to u mnie zdarza, ale po pewnym czasie wskakuje na zielono gdy znów coś pojawia sie do zalesienia

Uprawnienia umieszczania postów