Zobacz wyniki ankiety: Wybierz pomysł na zwiększenie wydajności budynków

Głosujących
14. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • upgrade zwiększający wydajność

6 42.86%
  • stała premia w szczegółach produkcji budynku

1 7.14%
  • jedno i drugie

7 50.00%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: upgrade budynków

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

upgrade budynków

Moim zdaniem upgrade budynków takich jak huta żelaza, czy miedzi powyżej 3 lub 4 poziomu powinien polegać na zwiększaniu wydajności, a nie tylko zużycia surowców. Np. huta żelaza 3 poz. - 12 rudy żelaza+18wegla = 3 sztabki , a 4 poz. 12rudy+18węgla = 4 sztabki , gdyż ilość kopalni jest ograniczona a czas odkrywania nowych dość długi.

Banned
    Serwer
    Kolonia
    Xrzycho zwiększając level, zwiększamy nie tylko zużycie, ale również wydajność. I jest tak jak mówisz 1lvl = 1 sztabka, 2lvl = 2 sztabki itd. Przejrzyj dokładnie szczegóły produkcji

Pozdrawiam
    MOD_Nyu

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Xrzycho chodzi o to ,że produkcja powinna wzrastać ale jakby sama tworząc dodatkowy surowiec a nie jedynie dokładając jedną sesję do puli.
    Obecnie nie ma ,żadnej różnicy miedzy 5hutami na 1lvl a 1huta na 5 lvl, a według mnie powinna być :/ .

Początkujący Odkrywca Awatar Porit
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez WilhelmHabsburg Zobacz posta
    ...Obecnie nie ma ,żadnej różnicy miedzy 5hutami na 1lvl a 1huta na 5 lvl...
    Jest różnica w ilości patentów budowlanych i w ilości budynków do buffowania.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jest różnica, +4 patenty...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Ok znam szczegóły i wiem, że 1lvl = 1 sztabka, 2lvl = 2 sztabki itd. ,ale powyżej pewnego poziomu budynku mógłby być dodany mały bonus ( np. 5lvl - 6sztabek przy zużyciu 5 x surowce). Szczególnie gdy do podniesienia poziomu potrzebne są surowce egzotyczne, których nie da się wydobyć na wyspie.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    od tego zeby ci sie magicznie rozmnożyło używasz premii

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Tak,ale mi chodzi o upgrade powyżej jakiegoś poziomu który będzie działał jak premia ale stale, może np. pobierając surowce potrzebne do wytworzenia premii (chleb itd.).
    To tylko luźne pomysły.

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    ja wiem, że to luźne pomysły, ale brak ankiety powoduje, że nie mogę (jak i inni gracze) wyrazić w prosty sposób swojego zdania. poza tym ankieta jest wymagana regulaminem - radzę ją dodać zanim modzi stracą cierpliwość

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Z innej beczki

Ponieważ czasami zdarzy się upgradować, co nieco zbyt pochopnie jakiś budynek, co powiecie na to, aby można było obniżać wydajność o 1-stopień (downgrade?) a nie burzyć.
    Niezbyt przemyślany upgr. zakłóca czasem gospodarkę.
    Ostatnio edytowane przez pietrov666 ; 06.01.2013 o 17:15

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów