Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się ten pomysł?

Głosujących
46. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

38 82.61%
  • Nie

8 17.39%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Podnoszenie poziomu generała

Osadnik Awatar PIPINIA
    Serwer
    Kolonia

Podnoszenie poziomu generała

Tak mi przyszło do głowy, że można by dodać możliwość podniesienia poziomu generała, aby zmienić np. zwykłego w doświadczonego, a doświadczonego w weterana, ale do ilości możliwych obecnie czyli jeśli dopuszcza się posiadanie 2 weteranów to tylko 2 i koniec. Oczywiście taka opcja musiałaby być kosztowna z uwagi na fakt, iż doświadczony czy weteran to duże ułatwienie w grze. Myślę, że w grę wchodziłyby granit, deski egzotyczne i monety, ale nie zastanawiałam się nad ilościami. Żeby nie było za łatwo to może jakieś 15k granitu, 15k desek i 10k monet za weterana oraz 10k granitu, 10k desek i 7k monet za doświadczonego. Może ktoś ma inny pomysł na te wartości, a może ten pomysł w ogóle się nie spodoba, ale warto spróbować.
    Ostatnio edytowane przez PIPINIA ; 01.01.2013 o 15:19

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    niby ma byc jakis system badan ale wątpię ze będzie sie on opierł na tym ze generał by zmieniał sie na innego, po to oni sa za klejnoty aby firma zarabiała

Początkujący Odkrywca Awatar kazuja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Z tego screena w pamiętniku wywnioskowałem ze ten system badan będzie do bani powinny być jakieś badania ulepszające jednostki atak obrona celność, a nie każdy będzie tym samym wojskiem latał na PVP ;]

DAJCIE NAM JUŻ PVP BO NUDĄ WIEJE
    REKRUTACJA DO XIII Legionu
    Wymagania: 32 poziom i aktywność

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Myślę, że podnoszenie umiejętności generała byłoby dobrym pomysłem, ale warunkiem byłoby stoczenie określonej ilości walk, w końcu jak sama nazwa wskazuje, będzie on doświadczonym lub wręcz weteranem, więc jakieś walki powinien mieć stoczone, tyle w temacie.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Czarci Gaj
    Pomysł jest prosty i oczywisty wg mnie tak powinno być od początku że im więcej walk generał wygra to jest lepszy.
    Zaczynamy od zwykłego za każdą walkę on też zbiera expa a dzięki temu awansuję wyżej zdobywając różne perki do wyboru:
    - szybsze chodzenie - poruszanie się po mapie w czasie przenoszenia jednostek
    - szybsza podróż do przygody
    - szybsze odzyskiwanie sił po porażce
    - zwiększanie liczby posiadanego wojska 200-205-210..-250
    - szkolenie specjalizacji np konni , łucznicy czy żołnierze co by dawało premię przy walce danej jednostce dzięki czemu robienie przygód wyglądało by teraz inaczej
    - edycja nazw dla swoich generałów (to by było świetne )
    Ta gra stwarza takie możliwości rozwoju, dania graczowi jeszcze więcej frajdy (nasze pomysły na tym forum tego dowodzą) a producent nie chce z tego skorzystać...
    Kompletnie tego nie kumam, nie muszą zatrudniać sztabu ludzi do wymyślania jak urozmaicić grę , my robimy to za nich...
    Z tymi generałami byłoby genialnie
    Każdy mógłby sobie stworzyć swojego Aleksandra Macedońskiego, Sobieskiego,Napoleona
    Ostatnio edytowane przez AndyKozakow ; 07.01.2013 o 14:57

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Najpierw niech wprowadza PvP dopiero później mogą sobie ulepszać rodzaje badań.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Zgadzam się z pomysłem rozwoju generała w zależności od liczby prowadzonych starć. Można by ten pomysł pociągnąć jeszcze dalej (np. żeby zrobić perka do lepszych konnych, generał musiałby więcej walczyć konnymi czy coś takiego)

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    niom, fajna sprawa, ale dopiero w PvP")

Uprawnienia umieszczania postów