Zobacz wyniki ankiety: Czy popierasz zaproponowane zmiany:

Głosujących
28. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

13 46.43%
  • Tylko punkt 1 i 2

4 14.29%
  • Tylko punkt 3

11 39.29%
  • Nie

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Uwagi do Księgi zadań i rozszerzenie „podsumowanie gospodarki”

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców

Uwagi do Księgi zadań i rozszerzenie „podsumowanie gospodarki”

Witam!
    Na samym początku mam dwie uwagi do „Księgi zadań”:
    1. Brak możliwości usunięcia zadania które nie zostało zaliczone.
    2. Kiedy już odblokujemy zadanie znika informacja jakie warunki trzeba spełnić aby zaliczyć zadanie, chodzi mi tu konkretnie o wymagany poziom.
    Te dwa punkty moim zdaniem powinny być dosyć łatwe do wprowadzenia.
    Mam jeszcze kilka sugestii dotyczących gospodarki:
    3. Dodałbym jeszcze jedną zakładkę w „podsumowaniu gospodarki”, która zawierała by informację tylko o kopalniach (również kamienia). Powinna być tam dostępna informacja o:
    A. Ilości i rodzaju złóż jakie są dostępne na naszym poziomie (np. że dostępne są tylko 3 złoża węgla).
    B. Czas jaki pozostał do wyeksploatowania złoża.

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    punkt 3 jak najbardziej przydatny. odnośnie zadań w momencie gdy je odblokujesz wymagania odnośnie lewelu przestają być istotne. możesz je sobie robiś spokojnie ile leweli chcesz. są co prawda użytkownicy, którzy skarżą się, że nie mogą zrobić pewnych zadań bo mają za wysoki lewel, ale to wynika z procesu zmiany zadań na nowe, który były wgrywane hurtem, a że niektóre nowe zadania oprócz ograniczenia w lwl są jeszcze obwarowane wykonaniem innego zadania, prowadziło to do sytuacji, że lewel wskoczył szybciej niż zadanie.
    Odnośnie zamykania zadań - każde zadanie możesz zamknąć klikając x w księdze zadań. u też istnieje co prawda kilka zbugowanych zadań, ale to też pewnie niedługo naprawią).

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Jerry1981 Zobacz posta
    punkt 3 jak najbardziej przydatny. odnośnie zadań w momencie gdy je odblokujesz wymagania odnośnie lewelu przestają być istotne. możesz je sobie robiś spokojnie ile leweli chcesz. są co prawda użytkownicy, którzy skarżą się, że nie mogą zrobić pewnych zadań bo mają za wysoki lewel, ale to wynika z procesu zmiany zadań na nowe, który były wgrywane hurtem, a że niektóre nowe zadania oprócz ograniczenia w lwl są jeszcze obwarowane wykonaniem innego zadania, prowadziło to do sytuacji, że lewel wskoczył szybciej niż zadanie.
    Odnośnie zamykania zadań - każde zadanie możesz zamknąć klikając x w księdze zadań. u też istnieje co prawda kilka zbugowanych zadań, ale to też pewnie niedługo naprawią).
    Nie prawda zadania mają ograniczenia na którym lev możesz je zrobić, np od 27 do 28

Zgadzam się, że można usunąć zadanie, ale tylko dodatkowe! Zadań głównych nie można usunąć. Niektóre zadania można wykonać tylko na jednym poziomie (lub dwóch). Ja mam na przykład nie zaliczone zadanie „ochotnik”-->”ochotnicy” (miałem mieć 50 ochotników). Zanim je wykonałem zdobyłem następny poziom, a zadanie można było wykonać tylko na poziomie 21. Teraz ani nie mogę zaliczyć zadania ani go usunąć.

Elliana
    Boskicom te ograniczenia dotyczące lvl odnoszą się tylko do odblokowywania się zadań. Jak zadanie jest już aktywne to można je zrobić kiedy się chce. Zadania się blokują nie dlatego, że się ich nie wykonało na określonym poziomie, ale dlatego że nie zostały uaktywnione na danym poziomie (bo nie spełniło się jakiegoś warunku). Problemem jest tylko to, że te zadania często tworzą łańcuchy zadań i trzeba uważać, żeby nie przeskoczyć na wyższy lvl, dopóki wszystkie się nie odblokują.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Cytat Zamieszczone przez Elliana Zobacz posta
    Boskicom te ograniczenia dotyczące lvl odnoszą się tylko do odblokowywania się zadań. Jak zadanie jest już aktywne to można je zrobić kiedy się chce. Zadania się blokują nie dlatego, że się ich nie wykonało na określonym poziomie, ale dlatego że nie zostały uaktywnione na danym poziomie (bo nie spełniło się jakiegoś warunku). Problemem jest tylko to, że te zadania często tworzą łańcuchy zadań i trzeba uważać, żeby nie przeskoczyć na wyższy lvl, dopóki wszystkie się nie odblokują.
    Jeśli nie mam racji to proszę wyjaśni mi dlaczego zablokowało mi się już aktywne zadanie po przejściu na następny poziom.

Zadanie Główne: „Ochotnik”
    Szóste zadanie „Ochotnicy”
    Warunki:
    Poziom gracz 21 – 21
    Ukończyć zadanie „Szkolenie Ochotników”

Oba warunki były spełnione i zadanie się odblokowało w momencie przejścia na wyższy poziom zostało ponownie zablokowane. Dlaczego???

Elliana
    Ja miałam możliwość dokończenia zadań, chociaż to były zawsze ostatnie zadania w łańcuchu. Więc może Twoja sytuacja rzeczywiście była inna. Zapewne nikt nie zgłosi się na ochotnika, żeby to sprawdzić, zatem nie ma o czym dyskutować. Przyjmuję, że u Ciebie było jak piszesz.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Ja też mam taką sytuację, mam zablokowane zadanie, bo było ograniczenie levelowe i jeśli to tak zostawimy, to do końca gry zostanę z zablokowanym zadaniem bez możliwości wykonania łańcucha.

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    oby odblokowali poziom "DO" bo to bez sensu, a reszta się sama rozwiąże, ale o tym juz było")

Uprawnienia umieszczania postów