Witam.
Pomimo tego że jest opcja ustawienia sobie grządki kwiatowej jak komu pasuje, a dokładnie przesunięcie jej w różnych kierunkach, to i tak co jakiś czas grządki te same się przesuwają o pół kratki, wcześniej jakby gra się zawiesza na ułamek sekundy, dopiero oddalenie lub przybliżenie mapy powoduje ustawienie ich na swoim miejscu.
Nie idzie tego w końcu naprawić żeby było ok i nie przesuwały się ? Ogólnie to można wywnioskować że z grą jest coś nie tak, widok tych przesuniętych grządek jakby to potwierdza.
Nie wiem z czego to wynika, ale widać że w tym danym momencie ma to jakiś wpływ na grę. Wysyłając np geologa czy odkrywcę podczas takiego przesunięcia to wychodzi tak jak byśmy wcale ich nie wysyłali, trzeba ich wysłać ponownie, z tym że jest ok gdy wysyłamy np odkrywcę po skarb, nic przy tym nie tracimy, tracimy jednak wędliny i monety gdy wysyłamy ich po przygodę a dochodzi to takiego przesunięcia, surowce są pobierane, odkrywcę trzeba ponownie wysłać, ale znów za dodatkowe monety i wędliny, trochę to denerwujące już jest.
Widok kwietnych grządek po przesunięciu:
Ten sam widok po przybliżeniu mapy, wracają na swoje pozycje:
To samo dotyczy zasobów które mamy w menu gwiazdy i dajemy na dom władyki, gdy podczas takiego przesunięcia dajemy akurat jakiś zasób na władykę to też możemy coś stracić, ja straciłem akurat 500 granitu... czyszczenie ciasteczek, kilka relogów czy zmiana przeglądarki nic nie dały... granitu nie ma ani w magazynie ani w menu gwiazdy, system też nic nie odnotował (dodałem granit między monetami a rudą żelaza, monety przed przesunięciem, granit podczas przesunięcia, a rudę już po).
EDIT: inny przykład z dziś że coś jest nie tak z grą, chcę zaznaczyć przy tym, że te przesunięte grządki kwiatowe to tylko "dowód" że miało to miejsce, chciałem kupić coś na handlu, do transakcji nie doszło, klepsydra kręci się za każdym razem przy wejściu na handel z zamiarem kupna czegoś, już tak od ponad godziny, dopiero relog pewnie pomoże
![]()