Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [GRA] Sumowanie tych samych zasobów

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

[GRA] Sumowanie tych samych zasobów

Jak w tytule, a chodzi mi o to, że w menu gwiazda - zakładka zasoby bywa tak, że jest kilka-kilkanaście ikonek tego samego zasobu, ale nie można użyć komendy "Posegreguj" (ponieważ takowej nie ma), a czas leci i zamiast zająć się grą, to trzeba siedzieć i przeglądać ikonkę po ikonce, żeby sprawdzić, czy dany zasób w ogóle "dotarł" do nas (bo i takie bywały sytuacje, że zasoby nie docierały do graczy, ale to inna bajka). A klikanie żeby dodać kilka tych samych zasobów, to (według mnie) lekkie nieporozumienie, bo nie dość, że jak się gra przytnie, to zasób znika bez dodania do magazynu, to kilka razy wyświetlana taka sama informacja, na początku śmieszy, a w późniejszej fazie "gorszy", to już całkiem nie chcę wspominać.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    Wszystko jest ładnie pogrupowane. Te same surowce są obok siebie. No chyba że jesteś chomikiem i chowasz wszystko do gwiazdy to już Twój wybór. I tak dobrze że jest możliwość chowania nadmiaru w gwiazdę

Acoma
    Bardziej by było korzystniejsze sumowanie się premii w gwiździe.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nie sumowanie (np. samoczynnie 50 koszy sie zrobi) tylko w jednej kratce po lewej będzie ilość "paczek" a po prawej nadal że jest powiedzmy 25 koszy
    I błoby przejrzyściej i mniej rzeczy.
    I zrobić tak ze wszystkim bo np. mam teraz naprodukowanych 2k ludzi w pakietach po 100 lub 200 (paru też w mniejszej ilości) i jednak miejsca to zajmuje.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Acoma Zobacz posta
    Bardziej by było korzystniejsze sumowanie się premii w gwiździe.
    Też o tym myślałem, tylko napisać zapomniałem

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Niewątpliwie przyfałby się jakiś system porządkujący zasoby w gwieździe. Proponuję, zbyś dodał ankietę.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Warszawa2012 Zobacz posta
    Niewątpliwie przyfałby się jakiś system porządkujący zasoby w gwieździe. Proponuję, zbyś dodał ankietę.
    Chciałem dodać ankietę, tylko że od razu mnie "przepuściło" bez możliwości opracowania takowej ankiety, a zaznaczyłem odpowiednią opcję podczas tworzenia tego tematu.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dodatkowo dobrym zabezpieczeniem byłoby również zabranie możliwości skasowania z Menu Gwiazdy budynków takich jak:
    -Biały Zamek
    -Mroczna Forteca
    -Wieża Wiedźmy
    po prostu usunąć [x] tak jak to ma miejsce przy rezydencjach.

Uprawnienia umieszczania postów