Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Handel

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra

Handel

Pierwszy raz to zauważyłam, może i przydażyło mi sie to wczesniej ale nie zwrociłam na to uwagi.
    Mianowicie wystawilam 3 pozycje handlu - jedna darmowa dwie platne w kazdej oofercie było 4 paczki i sie wylogowalam. Po ponownym zalogowaniu czesc zostala sprzedana ale nie zgdzalo mi sie w histori handlu (wiem że tam sa przekłamania więć tym się nie sugeruje) wszystkie moje oferty znikly... i nagle wyskauje wiadomosc ze "udalo ci sie sprzedac... " a niby juz nic nie było. Tak naprawde to nie wiem teraz ile już towarow stracilam ale wydaje mi sie ze nalezy cos z tym zrobic.
    Pewnie odpowiedzi sie nie doczekam wiec radze uwazac i sprawdzac

Gizm0l
    Jeśli sprzedałaś, a zgadza ci się z tym co chciałaś dostać w liczydle to jest OK, w historii nie wszystko się pokazuje niestety!
    P.S. Sprawdź monety czy surowce, które żądałaś czy je w ogl dostałaś w zamian za oferowany surowiec

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jak jesteś wylogowany lub na innej wyspie dajesz bufy lub na przygodzie i wracasz na swoja wyspę to jeśli podczas twojej nieobecności cos zostało sprzedane to wtedy zaczynają wyskakiwać komunikaty że coś sprzedałeś

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Myslałam że dosyc jasno się wyraziłam, ale widac żę nie czytacie ze zrozumieniem albo ja pisze po chinsku

O wszystkim co piszecie wiem, ale sprawa wygladala inczej a wiec po koleii
    1. wystawiam do sprzedazy 3 oferty kazda po 4 paczki (wiem ile powinnam za to łącznie dostac)
    2. po powrocie na konto jest informacja o sprzedazy, wchodze w zakładke sprzedaz jest pusta, wchodze w zakladke historia, pokazuje ze czesc mojego towaru sie sprzedala, ale nie wszystko. Tu sa przeklamania więc (pisalam o tym w poscie wyzej) ignoruje to jednak nie sprzedanego towaru nie wyswieltla w zakładce sprzedaż
    3. po mniej wiecej godzinie jak jestem zalogowana zaczynaja mi spływac informacje o sprzedazy czegos czego nie ma w mojej ofercie

To tyle w temacie. Moj post nie jest lamentem bo wiem w co gram i jak gra dziala, ale przestroga żeby pilonowac swoich interesow.
    I jeszcze jedno...przed planowan konserwacja nie zostawim nic na noc, bo zdażało się że podczas tzw.konserwacji towary gina..

Gizm0l
    Fleotria nie zawsze giną, nie mają prawa zniknąć, a jak znikną do supportu pisać z reguły towary wracają i z jakiś bonusem za problem

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Zdarza się, że pomimo iż na handlu są jakieś oferty, to nie widać ich na zakładce Sprzedaż. Bug jak nic. Najprościej poprosić wtedy kogoś znajomego żeby sprawdził po Twoim nicku czy wiszą jakieś Twoje oferty. Mi się to zdarzyło już kilka razy, mało tego, w takich sytuacjach gra zdaje się pozwala wystawić np. kolejną darmową ofertę. Jednak niektórzy ostrzegają przed takimi akcjami bo ponoć grozi to utratą wystawionych towarów (nie ma pewności co stanie się ze zdublowaną darmową ofertą gdy ta wcześniejsza się sprzeda albo wygaśnie).

I oczywiście popieram apel o wyczyszczeniu handlu z ofert przed planowaną konserwacją To samo zresztą tyczy się przygód, strach zostawiać jakąś rozpoczętą. Bywały przypadki że ginęło wojsko, w bardziej drastycznych zdarzało się, że strefa była zablokowana.

Gizm0l
    zwolk ale jeśli robisz przygodę 4-dniową czy 8-dniową i zacząłeś ją dużo wcześniej to chyba je nie przerwiesz po to by ci wojsko nie zginęło!?

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Gizm0l, do przygód trzeba się wcześniej przygotować (odpowiedni zapas wojska, osadników, broni i napitku), przygody 8-dniowe robi się w max 2 dni, 4-dniowe w jeden wieczór, a pozostałe między pierwszym a drugim piwem Jak miałem w planach robienie Wiktora na potrzeby zadania to wolałem przeczekać konserwację. Cuda na kiju się wtedy dzieją, a lepiej dmuchać na zimne niż potem psioczyć na support. W ostateczności, jeśli przygoda jest "w trakcie", na czas konserwacji można przetransportować wojsko z przygody na wyspę główną. Nie słyszałem o przypadku, żeby komuś zginęło wojsko stacjonujące na głównej.

Gizm0l
    heh zwolk może i racja, Ja tam jeszcze nie miałem problemu z znikającym wojskiem na szczęście z przygody odpukać! Ostatnio robiłem okradać bogatych i musiałem na kumpele czekać aż zrobi bo jej coś wypadło, przypadki się zdarzają, a w międzyczasie byłą konserwa i było wszystko w porządku! Ale dal pewności warto i dla świętego spokoju odsyłać wojo na swoją wyspę!

Uprawnienia umieszczania postów