w końcu się udało, ale to frustrujące ...
do dupy z taką grą zeby mnie wywalało CO MINUTE Z CZEGO SAMO LOGOWANIE TRWA 20SEK, CZUJE SIE JAK OSTATNI ***** BB WCISKA M I ZE MAM CACHE WYCZYSCIĆ jakbym był dzieckiem, nikt nie przyznaje sie do błędu nikt nie mówią ze trwaja prace nad naprawą, ale kazdy wciska bezczelnie kit że to moja wina, wina mojego komputera mojego flesha itd.
żarty sie skończyły, kasa zapłacona za diamenty grać n kie mogę, towar niezgodny z przeznaczeniem itd.
jak do niedzieli do końca dnia COŚ SIĘ NIE POPRAWI W PONIEDZIAŁEK DZWONIĘ, A NASTĘPNIE PISZĘ do siedziby ubisoftu z reklamacją itd .
Oczywiscie nie do ubisoftu polska, bo jaja to se można robić na wielkanoc
dziś to juz jest przegięcie po zalogowaniu nawet nie mogę przesunąć kursora po zalogowaniu o 5cm i juz mnie wywala jak w to dziadostwo grać, wszyscy sobie w kule lecą, moderatorzy support itd
jak mamy grac i wygrac z np niemcami jak nas technicznie obsługują osoby niekompetentne
jedna wielka banda ....
Zaden przedstawiciel the settlers OFF Line nic nie ma do powiedzenia ???
odnośnie twojego monologu.
support jest zawalony zgłoszeniami, ale sam nie rozwiązuje problemów tylko przekazuje do właściwego działu technicznego (jeden dla wszytskich krajów). W związku z tym czas odpowiwedzi na zapytania po ostatnich błędach się znacznie wydłużył. Do tego odpowiedź wydłuża powielanie zgłoszeń dotyczących tego samego błędu u tej samej osoby (jeśli zamiast odpowiedzieć na maila z ticketem, zgłaszasz kolejne tickety).
co do problemów z logowaniem powiedz mi jaki Ty masz własciwie interent, która przeglądarka, która wersja flasha? Bo może rzeczywiście siedzisz na win 3.11 i necie mobilnym w jakieś betonowej puszce gdzie zasięgu częściej nie ma niż jest... :/